Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Madonā noslēgušās rollerslēpošanas sacensības - Vīgantam mājās bronza un fotofinišs

Agris Suveizda

Madonā noslēgušās rollerslēpošanas sacensības - Vīgantam mājās bronza un fotofinišs
Raimo Vīgants (no labās). Foto: Agris Veckalniņš

Noslēdzošajā Pasaules kausa un pasaules junioru čempionāta dienā Latvijai bronzu Pasaules kausa ieskaitē 21km masu startā izcīnīja madonietis Raimo Vīgants, kurš tikai ar fotofiniša palīdzību sīvā cīņā piekāpās itālietim Mateo Tanelam, informē sacensību organizatori. Zelta godalgu, atraujoties no grupas pirmspēdējā aplī pirms finiša, izcīnīja norvēģis Kaspers Herlands. Elites sieviešu grupā labākajai no Latvijas Kitijai Auziņai devītā vieta. Savukārt pasaules junioru čempionāta ieskaite Madonā noslēdzās ar Zviedrijas uzvarām, bet labākie Latvijas pārstāvji puišiem un meitenēm ieņēma 7. un 11 vietu.

Junioru konkurencē ātrāko rezultātu 15 km konkurencē izdevās uzstādīt zviedrietei Norai Valleniusai (37:14.6), viņai pa pēdām itāliete Anna Marija Gidi (+0:05.5), bet bronzas godalga Ukrainas sportistei Sofijai Škatulai (+0:07.5). Labāko rezultātu Latvijas sportistu vidū uzstādīja biatloniste Estere Volfa, finišējot 11. vietā, 15. vieta vakardienas 200 metru sprinta Pasaules junioru čempiones titula ieguvējai Lindai Kaparkalējai, Adriāna Šuminska – 16., Elza Bleidele – 17.

Elites grupā neuzvarama arī šodien bija Zviedrijas slēpotāja Linna Semskara (34:47.0), kas šogad 10km masu starta distancē uzvarēja arī Norvēģijas prestižo "Blink Festivalen", otrā vieta – komandas biedrenei un vakardienas sprinta bronzas godalgas ieguvējai Žaklīnai Loknerei (+0:20.4), trešā vieta – Keidi Kāsiku (+0: 21.8) no Igaunijas. Mājiniece Kitija Auziņa vēlreiz bija labākā no latvietēm un šī gada PK posmu Madonā noslēdza 9. vietā. Nākamā no Latvijas bija rīdziniece Samanta Krampe, finišējot 12. vietā no divpadsmit finišu sasniegušajām dalībniecēm.

Junioru puišiem tāpat kā pirmajās divās čempionāta dienās dominēja zviedri, zelta godalgu izcīnot šī gada klasiskās distances čempionam – Antonam Grānam (46:28.2), pavisam nedaudz aiz viņa finišēja itālietis Marko Gaudencio (+0:00.8), bet goda pjedestālu noslēdza arī zviedrs – Viktors Norbergs (+0:02.0). Labāko septītniekā, no līdera iepaliekot 3,4 sekundes, iekļuva madonietis Silvestrs Švauksts, kam visu 21km izdevās noturēties līderu grupā.

Vislielākais dalībnieku skaits – 41 – šodien elites grupā vīriem. Līdzjutējiem lielu prieku sagādāja Raimo Vīganta (+0:04.1) fotofinišs, kad bija skaidrs, ka viņam būs iespēja kāpt uz goda pjedestāla. Zelta godalgu, pirmspēdējā aplī pirms finiša atraujoties no grupas, izcīnīja norvēģis Kaspers Herlands (44:11.5), kuru neizdevās līdz galam “noķert” pārējiem atlētiem. Sudraba godalga titulētajam Itālijas sportistam Mateo Tanelam (+0:03.9).

Latvijas izlases sportists Raimo Vīgants, bronzas godalgas ieguvējs: “Trasē trīs reizes mēģināju veidot atrāvienu, bet diemžēl neizdevās atrast īsto brīdi tam, savukārt Norvēģijas sportistam pirmspēdējā aplī izdevās izmantot citu, sagurušāku sportistu kondīciju un novietojumu grupā, kā rezultātā – arī noturēt pārsvaru līdz galam. Šīs dienas rezultāts līdz galam neiepriecina, jo masu startā mērķis bija pirmā vieta, bet šoreiz – bronza. Prieks, ka, kā ierasts, trases malās bija daudz līdzjutēju, tas noteikti piešķīra sacensībām īpašu atmosfēru. Tagad jāatpūšas, un plānoju startēt arī šīs sezonas noslēdzošajā PK posmā Itālijā.”

Sacensību organizators un "Smeceres sila" trases vadītājs Gunārs Ikaunieks: “No organizatoriskās puses aizvadīts veiksmīgs Pasaules junioru čempionāts un otrais no trim Pasaules kausa posmiem. Laikapstākļi šogad bija īpaši izaicinoši, jo visas trīs dienas piedzīvojām lietu, kā arī negaisu. Sprinta fināli sestdien tika aizvadīti pa lietu, bet tika pagūts pirms vēl spēcīgākām lietusgāzēm, kas sekoja pēc tam. Latvijas izlase var lepoties ar visām trīs kaluma godalgām, viena no tām – zelta, pasaules junioru čempionātā Lindai Kaparkalējai, savukārt PK ieskaitē sudrabs – 200 metru sprintā Laurim Kaparkalējam, bet šodien bronza 21km masu startā – Raimo Vīgantam. Komandas ir apmierinātas ar aizvadīto posmu Madonā, un tagad gatavojas sezonas noslēdzošajām sacensībām Itālijā.”

Šodien ar masu startu noslēdzās PK posms un Pasaules junioru čempionāts Madonā. Šosezon no 8. līdz 10. septembrim gaidāms vēl viens PK posms Itālijā, uz kuru dosies arī Latvijas izlases sportisti.

Informāciju sagatavoja:
Gita Sauka,
sabiedrisko attiecību speciāliste

     [+] [-]

, 2023-08-20 20:28, pirms 8 mēnešiem
Normāli, medaļa ir.

Ar ko izskaidrojami mūsējo panākumi sprintā? Piešāvuši trases specifiku?