Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Eidukai 29.vieta 50 kilometru rollerslēpošanas sacensībās Norvēģijā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Eidukai 29.vieta 50 kilometru rollerslēpošanas sacensībās Norvēģijā
Patrīcija Eiduka. Foto: EPA/Scanpix

LETA. Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka ceturtdien Norvēģijā finišēja 29.vietā 50 kilometru rollerslēpošanas sacensībās.

Vasaras rollerslēpošanas un vasaras biatlona sacensības "Blink Festivalen" ceturtdien turpinājās ar 50 kilometru distanci, kurā uzvaru svinēja Eidukas komandas biedrene norvēģiete Astrida Eire-Slinna, finišējot divās stundās astoņās minūtēs un 30,4 sekundēs.

Pirmās piecas vietas aizņēma Norvēģijas sportistes, otrā bija Lota Udnesa Venga, kura uzvarētājai zaudēja vienu minūti un 24,1 sekundi, par nieka četrām sekundes desmitdaļām pārspējot Annikenu Jerdi-Alnēsu.

Eiduka finišēja 14 minūtes un 1,6 sekundes pēc uzvarētājas, kas deva 29.vietu no 36 finišējušajām sportistēm, bet vēl piecas slēpotājas izstājās. 26.pozīcija bija dažu sekunžu attālumā.

Arī vīriešu konkurencē nepārspēts bija Eidukas komandas biedrs Lielbritānijas slēpotājs Endrū Masgreivs, kurš finišēja divās stundās vienā minūtē un 3,5 sekundēs. Spraigā cīņā par otro vietu pirmais finišēja francūzis Tomā Žolī, kurš uzvarētājam zaudēja 25,2 sekundes un par trīs sekundes desmitdaļām uzveica titulēto norvēģi Peteru Nurtugu.

Junioriem 12. bija Audris Odo Vītoliņš (2:28:15,3), kurš apsteidza divus konkurentus no finišējušajiem slēpotājiem, bet vēl trīs slēpotāji izstājās.

Jau ziņots, ka trešdien Eiduka izcīnīja 11.vietu 7,5 kilometrus garu distancē, kas veda augšup pa serpentīnu.

Vasaras rollerslēpošanas un biatlona festivāls norisināsies līdz sestdienai.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2023-08-04 10:26, pirms 9 mēnešiem
Rollerslēpošana laikam nav viņas stiprā puse?