Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Eidukai 22.vieta Pasaules kausa sacensībās 20 kilometros klasiskajā stilā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Eidukai 22.vieta Pasaules kausa sacensībās 20 kilometros klasiskajā stilā
Patrīcija Eiduka. Foto: Nordicfocus

LETA. Latvijas sportiste Patrīcija Eiduka svētdien Kanādā Pasaules kausa posmā distanču slēpošanā ieņēma 22.vietu 20 kilometru sacensībās klasiskajā stilā ar kopēju startu.

Uzvaru izcīnīja Zviedrijas sportiste Frīda Kārlsone, kura finišu sasniedza pēc 57 minūtēm un 8,2 sekundēm.

Otro vietu, zaudējot 1,6 sekundes, ieņēma Somijas distanču slēpotāja Kertu Niskanena, bet norvēģiete Heidi Venga atpalika no uzvarētājas 8,1 sekundi un noslēdza pirmo trijnieku.

Eiduka distanci veica 59 minūtēs un 22,1 sekundē un piekāpās Zviedrijas sportistei divas minūtes un 13,9 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 2055 punktiem ir amerikāniete Džesija Diginsa,, bet otro un trešo vietu ieņem zviedrietes Linda Svāna un Kārlsone, kuras iekrājušas attiecīgi 1731 punktu un 1630 punktus.

Eiduka ar 739 punktiem ieņem 16.vietu.

Piektdien Eiduka Kenmorā ieņēma 17.vietu 15 kilometru brīvā stila slēpojumā ar kopēju startu, bet sestdien ierindojās 24.pozīcijā sprinta sacensībās.

Pasaules kausa posma turpinājumā otrdien sportistes sacentīsies sprintā klasiskajā stilā, plkst.18 aizvadot kvalifikāciju un plkst.20.30 - izslēgšanas sacensības.

Gada sākumā Eiduka Itālijā "Tour de Ski" seriāla pēdējā posmā izcīnīja piekto vietu, atkārtojot augstvērtīgāko rezultātu Latvijas slēpošanas vēsturē, bet kopvērtējumā latviete bija astotā, sasniedzot jaunu rekordu.

Februārī tiks aizvadītas sacensības Ziemeļamerikā - Kenmoras pilsētā Kanādā un Mineapolisas trasē ASV. Pēc tam sportisti atgriezīsies Eiropā, martā aizvadot posmus Lahti (Somija), Oslo un Drammenē (Norvēģija), kā arī Fālunā (Zviedrija).

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2024-02-12 08:39, pirms 3 mēnešiem
Liela atpalicība no pirmajām 15!