Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Eidukai 39. vieta Pasaules kausa desmit kilometru klasikas distancē

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Eidukai 39. vieta Pasaules kausa desmit kilometru klasikas distancē
Patrīcija Eiduka. Foto no slēpotājas privātā arhīva.

LETA. Latvijas sportiste Patrīcija Eiduka sestdien Rukā, Somijā finišēja 39.vietā Pasaules kausa distanču slēpošanā desmit kilometru distancē klasiskajā stilā ar atsevišķu startu, bet Kitija Auziņa ierindojās 61.pozīcijā.

LETA. Latvijas sportiste Patrīcija Eiduka sestdien Rukā, Somijā finišēja 39. vietā Pasaules kausa distanču slēpošanā desmit kilometru distancē klasiskajā stilā ar atsevišķu startu, bet Kitija Auziņa ierindojās 61. pozīcijā.

Visātrāk distanci veica Zviedrijas pārstāve Eba Andešsone, kura finišēja 26 minūtēs un 46,7 sekundēs, nodrošinot Zviedrijai uzvaru otro dienu pēc kārtas, jo piektdien sprintā klasikā uzvarēja Emma Riboma, kira pārtrauca norvēģietes Kristīnes Šīstadas četru uzvaru sēriju. Otrajā vietā, zaudējot 4,9 sekundes, viņai sekoja amerikāniete Rozija Brenana, kamēr labāko trijnieku noslēdza uzvarētājas tautiete Frīda Kārlsone, piekāpjoties Andešsonei 9,9 sekundes.

Eiduka finišu sasniedza 28 minūtēs un 50,4 sekundēs, atpaliekot no uzvarētājas divas minūtes un 3,7 sekundes, bet līdz trīsdesmitniekam, ko noslēdza gadu jaunākā amerikāniete Mūvī Makabija, šķīra gandrīz pusminūte. Labākā no 2000. gadā un jaunākām bija 19. vietu ieguvusī norvēģiete Margrēta Bergane, no kuras Eiduka atpalika 50 sekundes.

Pagājušajā gadā Eiduka Rukā 10km distancē klasikā tika trīsdesmitniekā, uzvarētājai zaudējot par 40 sekundēm mazāk nekā šogad. Rīt masu startu distancē Eiduka ir labas iespējas atgriezties trīsdesmitniekā, kurā nav tikusi pēdējos četros startos Pasaules kausa posmos - divos tagad Rukā un divos pagājušās sezonas izskaņā martā Lahti.

Auziņa Rukā startē otro gadu, bet 10km klasikā tur sacentās pirmo reizi. Distanci viņa veica 32 minūtēs un 28,3 sekundes un zaudēja labākā rezultāta īpašniecei piecas minūtes un 41,6 sekundes, nopelnot 170,09 FIS punktus.

Sacensībās startēja 63 distanču slēpotājas.

Vīriešu konkurencē ātrākais bija Norvēģijas sportists Martins Levstrems Niengets, kurš finišēja 23 minūtēs un 31,7 sekundēs. Otrajā vietā bija soms Īvo Niskanens, zaudējot uzvarētājam 2,9 sekundes, kamēr uzvarētāja tautietis Ēriks Valness piekāpās labākā rezultāta īpašniekam 9,7 sekundes un noslēdza labāko trijnieku.

Latvijas slēpotājs Niks Saulītis, sasniedzot finišu 29 minūtēs un 10,7 sekundēs, bija par nepilnām sešām minūtēm lēnāks nekā uzvarētājs un ierindojās pēdējā pozīcijā starp 88 finišu sasniegušajiem sportistiem.

Sacensībām pieteikts arī bija Raimo Vīgants, taču viņš nestartēja.

Jau ziņots, ka piektdien sprinta kvalifikācijā Eiduka ieņēma 42. vietu, kamēr Auziņa bija 51. vietu. Vīriešu konkurencē, kur startēja par 30 slēpotājiem vairāk, Raimo Vīgants bija 72., bet Lauris Kaparkalējs un Niks Saulītis attiecīgi 82. un 83. pozīcijā.

Svētdien plkst. 11 un plkst.13.35 tiks dots starts 20 kilometros brīvajā stilā ar kopēju startu.

Decembra pirmajās trīs nedēļas nogalēs slēpotāji sacentīsies Jelivārē un Estešundā, Zviedrijā, kā arī Tronheimā, Norvēģijā. Gada pirmspēdējā dienā Toblahā, Itālijā, sāksies prestižais "Tour de Ski" seriāls, kas turpināsies Davosā, Šveicē, un noslēgsies Valdifjemmē, Itālijā, 7. janvārī.

Janvāra otrajā pusē būs posmi Oberhofā, Vācijā, un Gomsā, Šveicē, bet februārī būs sacensības Ziemeļamerikā Kenmorā, Kanādā, un Mineapolisā, ASV. Pēc tam sportisti atgriezīsies Eiropā, martā aizvadot posmus Lahti, Somijā, Oslo un Drammenē, Norvēģijā, kā arī Fālunā, Zviedrijā.

Eidukai iepriekšējā sezona bija sportistei labākā Pasaules kausā, kur viņa uzvarēja U-23 ieskaitē. Janvārī "Tour de Ski" seriāla sacensībās Oberstdorfā viņa 20 kilometru iedzīšanā brīvajā stilā izcīnīja piekto vietu, kas ir Latvijas slēpošanas vēsturē visaugstākā pozīcija Pasaules kausā.

     [+] [-]

, 2023-11-25 16:42, pirms 5 mēnešiem
...lieliski rezultāti...

     [+] [-]

, 2023-11-26 09:38, pirms 5 mēnešiem
cesinieks777 rakstīja: ...lieliski rezultāti...
Eiduka gan nav gatava sezonai!

     [+] [-]

, 2023-11-26 10:55, pirms 5 mēnešiem
Oi Niskanen Niskanen... tas gan bija sāpīgi...