Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Eiduka: "Šī būs sezona ar iespējām eksperimentiem, jo nav ne PČ, ne OS"

Rolands Eliņš

Eiduka: "Šī būs sezona ar iespējām eksperimentiem, jo nav ne PČ, ne OS"
Patrīcija Eiduka "Fourcade Nordic Festival" reklāmas plakātā

Pasaules kausa distanču slēpošanā U23 vecuma grupā īpašniece Patrīcija Eiduka sarunā ar portālu Sportacentrs.com pastāstīja par starpsezonas aktivitātēm un treniņiem, gaidāmo startu Martēna Furkada festivālā Francijā un noskaņojumu pirms Pasaules kausa sezonas, kas viņai būs pirmā ārpus U23 kategorijas.

"Vasara pagājusi treniņu ziņā veiksmīgi un mierīgi. Kārtīgi pastrādāts, ar veselību viss kārtībā, nekādas traumas nav patraucējušas," pastāstīja Patrīcija Eiduka, Latvijas distanču slēpošanas līdere. "Pārsvarā biju pa Norvēģiju, pie savas komandas. Proporcionāli laiks starpsezonā sadalījās tā, ka trīs nedēļas biju Norvēģijā un nedēļu Latvijā."

Eiduka arī šosezon sadarbojas ar Norvēģijas komandu "Aker Dahlie", kurā piesaistīti sportisti no dažādām valstīm, lai viņiem kopā nodrošinātu labākus treniņapstākļus un lielāku konkurenci treniņos. Distanču slēpošanā dāmām komandu pārstāv arī ASV sportiste Sofija Lauki (58. vieta PK kopvērtējumā iepriekšējā sezonā) un čehiete Kateržina Janatova (23. vieta PK).

"Treneru darbs, inventāra nodrošinājums, visas slēpju smēres - tas viss šeit ir augstā līmenī," sacīja Eiduka. "Tas ir gluži vienkārši nepieciešams, lai varētu sagatavoties konkurētspējīgai cīņai par augstām vietām un regulārai dalībai Pasaules kausa posmos. Latvijas izlase šajā ziņā gan arī iet pareizajā virzienā un paveic labu darbu, varbūt nākotnē lietas mainīsies."

Eidukai šajā nedēļas nogalē paredzēta piedalīšanās biatlona zvaigznes Martēna Furkada festivālā, kur viņa ir starp 13 īpaši uzaicinātājām slēpotājām. Šīs sacensības notiks 2. septembrī, un Patrīcija piektdien agrā rītā devās uz Franciju.

"Ja godīgi, pat nevaru pateikt, ko sagaidu no šīm sacensībām, jo ielūgums bija negaidīts" viņa smaidīja. "Es nemaz tik daudz neesmu startējusi rollerslēpošanas sacensībās. Un, kad šovasar piedalījos dažās sacensībās, tad tie rezultāti arī nemaz nebija tik labi," Eiduka pasmējās. "Taču, protams, uztveru to kā lielu pagodinājumu, ka esmu starp nedaudzajām, kuras tikušas uzaicinātas uz Furkada festivālu. Bet kas un kā tieši tur notiks, laikam redzēšu jau tikai klātienē."

Festivāla mājaslapā norādīts par sacensībām vasaras biatlonā un rollerslēpošanā. Biatlonā pieteiktas tādas zvaigznes kā Fijons-Majē, Kristiansens, Džakomels, Dolls, Lēgreids, Žaklēns, Vīrere, Brezā-Bušē, Hauzere, Davidova un Simona, kamēr dāmu slēpošanā kopā ar Eiduku startam gatavojas arī Delfina Klodela, Viktorija Karla un Tereza Stadlobera (visas trīs iepriekšējās sezonas PK "Top20" slēpotājas).

Par gaidāmās sezonas mērķiem Eiduka izteicās, ka cer uz stabiliem rezultātiem, kā arī rēķinās ar lielākām iespējām eksperimentiem sagatavošanās procesā, jo šī ir viena no retajām sezonām, kurā nemaz nav konkrētas kulminācijas. "Ne olimpiskās spēles, ne pasaules čempionāts, kamēr tāda Eiropas čempionāta mums vispār nav," norādīja Latvijas slēpotāja. "Tāpēc būs tāda interesanta sezona bez vienām lielām galvenajām sacensībām. Kā sezonas kulminācija šoreiz būs "Tour de Ski" seriāls, un gatavojos startēt gandrīz visos PK posmos, varbūt izņemot pāris sprinta posmus."

Eiduka jauno sezonu sagaidīs kā Pasaules kausa U23 čempione, kamēr lielajā kopvērtējumā viņa iepriekšējā sezonā sasniedza savu rekordu, iegūstot 22. vietu pasaulē. Šī viņai būs pirmā sezona ārpus U23 vecuma kategorijas.

"Tā ir, jā, un ir sanācis tam veltīt domas, protams," sacīja Eiduka, 2022. gada pasaules U23 vicečempione 10km distancē. "No vienas puses, jau nekas tādēļ nemainās. Taču reizē arī vairs nav tāda papildus varianta un savas kategorijas, kur līdz šim bija iespēja atzīmēties, tagad visi panākumi būs jāgūst pieaugušo konkurencē un visa cīņa norisināsies tikai ar pašu eliti. Arī iepriekš jau sacentos ar šīm pašām sportistēm, bet tagad tā robeža ir pārkāpta un vairs nebūšu "jaunā", bet gan viena no viņām. Sacensību praktiskajā ziņā gan nekas jau nemainīsies," viņa apņēmīgi norādīja.

     [+] [-]

, 2023-09-01 19:42, pirms 8 mēnešiem
..nu,nu..tā eksperimentēšana var ari sūdīgi beigties...

     [+] [-]

, 2023-09-02 22:22, pirms 8 mēnešiem
Šī tiešām ir sezona,kurā var pamēģināt,ko jaunu.Saprast,kas strādā,kas varbūt nē,lai vēlāk būtu pilnīgi viss skaidrs.Jebkurā gadījumā novēlu šo sezonu Patrīcijas vēl labāku un lai izdodas sevi vēl vairāk nostiprināt distanču slēpošanas pašā TOP elitē!😆