Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Eidukai 35. vieta "Tour de Ski" klasiskā stila iedzīšanā

Emils Ozerinskis

Eidukai 35. vieta "Tour de Ski" klasiskā stila iedzīšanā
Patrīcija Eiduka. Foto: Nordicfocus

LETA. Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka svētdien Šveicē prestižo "Tour de Ski" seriālu turpināja ar 35.vietu desmit kilometru iedzīšanā klasiskajā stilā.

brīvā stila sprinta kvalifikācijā Eiduka bija 32.vietā, finālposmam nekvalificējoties un netiekot arī pie bonusa sekundēm. Svētdienas slēpojumu viņa sāka vienu minūti un desmit sekundes aiz tūres kopvērtējuma iepriekšējās līderes Nadīnes Fēndrihas no Šveices. Iedzīšanas laikā viņa turējās ceturtā desmita vidū un desmit kilometrus klasikā veica 30 minūtēs un 2,0 sekundēs, kas bija 36.rezultāts un deva 81,27 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) punktus.

Spraigā finišā uzvaru svinēja norvēģiete Tīrila Udnesa Venga, kura finišēja 28 minūtēs un 51,3 sekundēs. Četras sekundes desmitdaļas zaudēja somiete Kertu Niskanena, vēl divas sekundes desmitdaļas atpalika zviedriete Frīda Kārlsone, bet 1,3 sekundes aiz pirmā trijnieka bija norvēģiete Anne Hjersti Kalvē. Fēndrihai trasē bija 31. ātrākais solis, kā dēļ viņa atkāpās uz devīto pozīciju.

Eiduka finišēja divas minūtes un 20,7 sekundes vēlāk par Vengu.

Tūres kopvērtējumā Vengai, Niskanenai un Kārlsonei tagad ir vienāds laiks, bet par divām sekundēm atpaliek Kalvē. Eiduka attiecīgi ar divu minūšu un 21 sekundes deficītu ir 35.vietā.

Eiduka joprojām ir U-23 vecuma grupas kopvērtējuma līdere, šajā ieskaitē tuvāko sekotāju, norvēģieti Helēni Mariji Fossesholmu apsteidzot par 84 punktiem. Fossesholma nav starp tūres dalībniecēm, bet nākamajai konkurentei Jasmīnai Keherei no Somijas ir par 145 punktiem mazāk nekā Eidukai. Kopējā ieskaitē Eiduka ir augstajā 20.pozīcijā.

Eiduka ir vienīgā Latvijas pārstāve šīs sezonas "Tour de Ski" sacensībās. Pagaidām nav zināms, vai latviete veiks pilnu tūri.

Pirmie divi sacensību posmi, kuros slēpotāji sacenšas sprintā brīvajā stilā un iedzīšanā klasiskajā distancē desmit kilometru slēpojumā ar kopēju startu, notiek Valmistairā, Šveicē. Trešais un ceturtais posms paredzēti Vācijas trasē Oberstdorfā, slēpotājiem aizvadot desmit kilometru klasiskā stila sacensības ar individuālo startu un 20 kilometru iedzīšanu brīvajā stilā.

Trīs noslēdzošie posmi paredzēti Itālijas trasē Fjemmes ielejā. 6.janvārī notiks sprinta sacensības klasikā, kam sekos 15 kilometru sacīkstes klasiskajā stilā ar kopējo startu. Septītajā posmā slēpotājus sagaida deviņu kilometru distance brīvajā stilā ar kāpumu Čermisa kalnā.

Pagājušajā gadā šajā seriālā sacentās gan Raimo Vīgants, gan Eiduka, kura četros posmos vienreiz iekļuva labāko 30 skaitā, bet vēl gadu iepriekš Eiduka kļuva par pirmo Baltijas valstu slēpotāju, kura piedalījusies visos tūres posmos.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2023-01-01 23:02, pirms gada
Labākais gan norisinājās veču nometnē, kur franču sprinteris Šanavā no 5.vietas atkrita uz 84.