Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Karlsonei bargs sods, krievietes tiek cauri "sveikā" par nogāšanu vai uzbraukšanu uz slēpēm

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Karlsonei bargs sods, krievietes tiek cauri "sveikā" par nogāšanu vai uzbraukšanu uz slēpēm
N.Ņeprjajeva (Nr.14) un T.Sorina (Nr.11). Foto:Nordphoto/Imago.

Šajā sezonā divas uzvaras Pasaules kausa posmos izcīnījusī zviedriete Frīda Karlsone pēc sadursmes sprinta ceurtdaļfinālā saņēma trīs minūšu sodu, kamēr Krievijas izlases līderes saduras un uzbrauc uz citu slēpēm, bet nekādas sankcijas vai brīdinājumi nav sekojuši.

Jau ziņojām, ka Frīda Karlsone, kura bija viena no “Tour de ski” favorītēm, pēc saņemtā trīs minūšu soda ceturtajā posmā saistībā ar sadursmi ar amerikānieti Džesiku Diginsu klasikas sprinta ceturtdaļfinālā vairs neredzēja jēgu turpināt tūri un likumsakarīgi izstājās. Starp citu, dienu iepriekš pati Karlsone cieta no Krievijas slēpotājas Tatjanas Sorinas.

10km brīvajā stilā ar masu startu Frīda piedzīvoja divus kritienus, abas reizes “pateicoties” Sorinai. Krieviete abas reizes bija pārāk tuvu zviedrietei, izraisot kontaktu un uzbraucot uz slēpēm, kā rezultātā Zviedrijas izlases līdere piezemējās sniegā. Zviedri šādu rīcību nosauca par ļoti nesmuku, bet pati Karlsone bija ļoti korekta, cenšoties nevainot Sorinu, kuras vīrs un treneris gan nelaiž iespējas garām nogānīt citu valstu pārstāves. Neskatoties uz šiem diviem kritieniem, Karlsone spēja izcīnīt otro vietu.

Nekādas sankcijas nesekoja, kaut arī šī nebija pirmā reize šosezon, kad Tatjana Sorina saņēmusi kritiku par uzbraukšanu konkurentes slēpēm. Decembra sākumā Lillehammerē ļoti neapmierināta bija titulētā Terēze Juhauga, kurai 10km pusi distances cieši aizmugurē slēpoja Sorina, regulāri uzbraucot uz norvēģietes slēpēm. “Es saprotu, ka tā var notikt vienreiz, bet ne jau daudzas reizes,” dusmīga par krievietes izgājieniem bija Juhauga.

Taču tā rīkojas ne tikai Sorina. Arī tūres uzvarētāja Natālija Ņeprjajeva priekšpēdējā posmā 10km klasikā, kad beigu daļā kāpinājās temps, uzbraukusi uz slēpēm Heidi Vengai, patraucējot norvēģietei sākt paātrinājumu kāpumā.

Izmantotie resursi:
NRK.no – nyheter, tv og radio fra Norge og hele...

  +2 [+] [-]

, 2022-01-06 17:04, pirms 2 gadiem
FIS pēdējā laikā vispār daudzas lietas dara nepareizi. Rodas iespaids, ka tur neiztiek bez personīgas ieinteresētības. Galvenokārt jau ar līšanu pakaļā TV pārraižu organizētājiem. Vai nu gliemji bez mugurkaula, kas spējīgi tikai atsevišķos gadījumos izrādīšanās pēc sodīt sportistus, vai arī korumpanti, kam atlec savs labums no lielākām naudām.

     [+] [-]

, 2022-01-06 18:25, pirms 2 gadiem
Pat apskatījos, vai raksta autors nav lielā krievu sportisti nīdēja "Neputns"...

Nezinu, cik objektīvi ir tie pārmetumi, bet no savas pieredzes zinu, ka pat viena tāda epizode ļoti izsit no ritma.

  +2 [+] [-]

, 2022-01-06 18:58, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Pat apskatījos, vai raksta autors nav lielā krievu sportisti nīdēja "Neputns"...

Nezinu, cik objektīvi ir tie pārmetumi, bet no savas pieredzes zinu, ka pat viena tāda epizode ļoti izsit no ritma.
Bācis jau pērn parādīja, ka pārāk liek savu viedokli rakstos..

     [+] [-]

, 2022-01-06 19:04, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Pat apskatījos, vai raksta autors nav lielā krievu sportisti nīdēja "Neputns"...

Nezinu, cik objektīvi ir tie pārmetumi, bet no savas pieredzes zinu, ka pat viena tāda epizode ļoti izsit no ritma.
maskas norautas - atklāji manu otro identitāti

     [+] [-]

, 2022-01-07 00:18, pirms 2 gadiem
Objektivitātes labad derētu arī patulkot kādu skisport.ru vai jebkura cita krievu sporta portāla rakstu ar krievu viedokli. Citādi tāda krievu zākāšana visu laiku, acis pieverot uz citiem gudriniekiem. Ko vien ir vērts soms pagājušā gadā. Tad viss ir noteikumu robežās. Bet šeit arī viss ir noteikumu robežās, jo tur nav ierakstīts ka nedrīkst braukt uz galiem.
P.S. Principā tas viss ir savstarpējais divu veco pasauļu kariņš sportā. Jo ne jau norvēģi, vai skandināvi ir paipuisīši un paimeitiņas. Agrākos laikos tieši šādas darbības, uzbraukšana uz slēpju galiem Krievijā tika piekopta tikai pret tiem, kas paši iepriekš ir pārkāpuši nerakstītos godīga sporta principus. Tā ka nevajag pašiem blēdīties un neviens padjobkas netaisīs. Pats esmu izbaudījis ko nozīmē nejauša uzkāpšana uz galiem un pārmācījis dažu labu gudrinieku. Plus fis pats brauc ar saviem noteikumiem, vai jaunievedumiem tieši grāvī un veicina šādas situācijas. Tā pati viena špūre klasikā. Tas nav normāli. Idiotu bars.

     [+] [-]

, 2022-01-07 12:44, pirms 2 gadiem
"Padjobkas"..vairāk Jums arī neko nevajag teikt, lai saprastu kas Jūs esat🤣

     [+] [-]

, 2022-01-07 14:46, pirms 2 gadiem
Bācis jau pirms gada, notikumos ar Bolšunovu, pierādīja, ka vērtē cilvēkus pēc tautības 😒