Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Vairāki slēpotāji kritizē šī gada "Tour de ski" formātu un nosauc to par garlaicīgu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Vairāki slēpotāji kritizē šī gada "Tour de ski" formātu un nosauc to par garlaicīgu
Kalle Halfvarssons. Foto: Rolf Zetterberg

Vairāki slēpotāji, tajā skaitā vadošie zviedri, ir kritiski izteikušies par šī gada “Tour de Ski” formātu, nosaucot to par neinteresantu un bezjēdzīgu.

Zviedrijas izlases līderi un tūres kopvērtējumā desmitniekā esošie Kalle Halfvarssons un Viljams Poromā ir starp vairākiem sportistiem, kuri uzskata, ka “Tour de Ski” tā pašreizējā formātā ir pilnīgi neinteresants. “Kā tas ir tagad, dalībnieki ieņem apmēram tās pašas pozīcijas gandrīz katru reizi. Distances būtiski neatšķiras,” Zviedrijas medijiem stāsta šodien sprintā aiz Klēbo otro vietu ieguvušais Halfvarssons.

Gan Halfvarssons, gan Poromā saka, ka viņiem patīk tūres ideja, taču pēdējie “Tour de Ski” ir bijuši garlaicīgi gan dalībniekiem, gan skatītājiem. Viņi uzskata, ka vajadzīga lielāka dažādība “Tour de Ski”, jo pietrūkst garo distanču, kā arī kopumā uzskata, ka tūre ir pārāk īsa.

“Es gribētu, lai atjauno Kortīnas-Toblahas garo distanci. Tas bija jauks posms tūres vidū. Un, iespējams, var rīkot vairāk posmus un kaut ko jaunu, lai tā būtu godīgāka tūre,” saka trīs medaļu īpašnieks pasaules čempionātos stafetē. Izlases veterāns arī alkst atgriezties pie sākotnējā pēdējā posma formāta ar finišu kalnu slēpošanas trasē Alpe Cermis.

“Es domāju, ka tam, kurš pirmais šķērso finiša līniju pēdējā posmā, tam ir jābūt tūres uzvarētājam. Toreiz, kad pēdējā posmā bija iedzīšana pēc iepriekšējo posmu rezultātiem, bija interesantāk uz to skatīties nekā šodien, kad ir masu starts” norāda tūres vicelīdera statusā izvirzījušais Halfvarssons.

Poromā nav daudz laba sakāma par “Tour de Ski”. "Tūre nav īpaši jautra," viņš saka un norāda, ka visas sacensības ir galīgi garlaicīgas. “Vajadzēja būt vairāk dažādām distancēm. Kā tas ir tagad, viss izskatās pēc viena un tā paša. Tad jau varēja vienkārši uzlikt vienu distanci un to visu laiku braukt,” sarkastisks ir 22 gadus vecais Poromā, kurš olimpiskajās spēlēs Pekinā visās trijās individuālajās distancēs iekļuva desmitniekā.

Frīda Karlsone piekrīt Halfvarssonam un Poromā. Arī zviedriete, kura pēc divām uzvarām Oberstdorfas trasē ir līdere sieviešu “Tour de Ski”, vēlas lielāku dažādību un garo slēpojumu. “Manuprāt, tūre bija labāka iepriekš, kad distancēs bija nedaudz lielāka dažādība. Pa vidu bija pat garā distance. Ja jūs patiešām gribat izvēlēties labāko slēpotāju neatkarīgi no sprinta, distancēm un garajām distancēm, tad iepriekšējais formāts bija īstais,” saka Karlsone.

Izmantotie resursi:
Home - Langrenn