Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Klēbo ar federāciju joprojām nav panākuši vienošanos, var iet secen PK sezona

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Klēbo ar federāciju joprojām nav panākuši vienošanos, var iet secen PK sezona
Espens Bjervigs un Johannes Hesflots Klēbo. Foto: Bildbyrån/ Langrenn.com.

Norvēģis Johanness Hesflots Klēbo un Norvēģijas Slēpošanas federācija joprojām nav panākuši vienošanos un parakstījuši pārstāvniecības līgumu, kas ļautu Klēbo startēt Pasaules kausā. Līdz ar to pastāv iespēja, ka pasaules labākajam distanču slēpotājam varētu iet secen nākamā sezona augstākajā līmenī.

Pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvējs Johanness Hesflots Klēbo uzskata, ka Slēpošanas federācija izvirza nepamatotas prasības. Atbildīgais par distanču slēpošanu Espens Bjervigs tam nepiekrīt, jo viņš uzskata, ka ir otrādi.

Daudzkārtējais olimpiskais čempions Kēbo un federācija sarunas par pārstāvniecības līgumu nākamajai sezonai risina jau kopš aprīļa, kad 26 gadus vecais slēpotājs izvēlējās atteikt piedāvājumam ieņemt vietu izlasē nākamajai sezonai.

Kamēr Klēbo ir ārpus valstsvienības, viņš ir atkarīgs no šādas vienošanās, lai varētu startēt Pasaules kausa posmos. Līdz šim abas puses izteikušās, ka ir risina jautājumu dialoga veidā un cer vienoties par šo pārstāvniecības vienošanos pirms Pasaules kausa sezonas sākuma novembra beigās.

Šodien Klæbo pārtrauca klusēšanu un atklāja, kāpēc viņam joprojām nav izdevies vienoties ar Slēpošanas asociāciju par vienošanos. Pasaules labākais slēpotājs un viņa komanda ar menedžeri tēvu Hokonu Klēbo apgalvo, ka runa nav par naudu, bet gan par vērtībām un attieksmi. Viņus īpaši apbēdina tas, ka federācija pasaules pirmajam numuram nedos atvaļinājumu no valstsvienības deviņas dienas pēc “Tour de Ski”.

"Man ir mazliet nesaprotami, ka nevaram vienoties par attiecīgo dienu skaitu, lai nepārstāvētu izlasi," saka Hokons Klēbo.

Aizejošais distanču slēpošanas vadītājs Espens Bjervigs stāsta, ka Klēbo ir piedāvāts līgums, kas ir visu laiku labākais šāda veida līgums par labu izlases līderim. Cita starpā 26 gadus vecajam slēpotājam ir atļauts uz apģērba uzlikt viena privātā sponsora zīmi, kā arī būt slēpošanas federācijas sastāvā no sezonas sākuma līdz nacionālajam čempionātam, iegūstot brīvu laiku līdz valsts čempionātam, un pēc tam atkal pievienoties federācijai līdz sezonas beigām.

“Mēs to piedāvājām jau jūnijā. Tas ir tas, no kā viņš ir atteicies, jo vēlas vēl papildu brīvus periodus,” saka Bjervigs un turpina: ”Tas man apgrūtina darbu. Kāpēc man vajadzētu atļaut dot īpašākas privilēģijas sportistam, kurš ir izvēlējies atteikties no izlases? Kāpēc šim sportistam vajadzētu iegūt lielākas tiesības visas sezonas garumā nekā tiem, kas ir daļa no izlases, un palīdzēt tās veidošanā visa gada garumā?”

Izmantotie resursi:
Home - Langrenn