Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Favorīte Karlsone izstājas no ''Tour de ski'', viņai seko arī vairākas norvēģietes

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Favorīte Karlsone izstājas no ''Tour de ski'', viņai seko arī vairākas norvēģietes
Frīda Karlsone;"Man pietiek." Foto: VG.

Zviedrijas labākā distanču slēpotāja un “Tour de ski” favorīte Frīda Karlsone paziņojusi, ka tūri neturpinās. Šādam lēmumam par pamatu bija sprinta ceturtdaļfinālā saņemtais trīs minūšu sods.

Vakar ziņojām, ka saskaņā ar sākotnējo plānu no “Tour de ski” izstājās mūsu vadošā slēpotāja Patrīcija Eiduka, kura pirmajā posmā sprintā izcīnīja 19.vietu. Mūsu slēpotājas pēdās izlēmusi iet tūres favorīte Frīda Karlsone, trīs norvēģietes un arī šī gada pasaules čempiona titulu 50km distancē saņēmušais Emīls Iversens (Norvēģija).

Karlsonei no citām sprinta sacensībām jau bija viena dzeltenā kartīte, un aizvakar klasikas sprintā viņa pēc sadursmes ar amerikānieti Džesiku Diginsu saņēma otru, tāpēc tika diskvalificēta un saņēma trīs minūšu sodu. Tas šogad pāris reizes Pasaules kausa posmos uzvarējušo zviedriete atsvieda uz 43.vietu – gandrīz četras ar pusi minūtes aiz kopvērtējuma līderes un klasikas sprinta uzvarētājas Natālijas Ņeprajevas.

Un tieši šis īpatnējais un savā ziņā arī pārspīlētais trīs minūšu sods bija pēdējais piliens zviedrietei, lai pieņemtu šādu lēmumu. “Es saprotu, ka tagad ar trīs minūšu sodu man tūrē vairs nav ko darīt. Es saskatu vairākas priekšrocības no došanās mājās, lai gatavotos Olimpiskajām spēlēm,” stāsta bez motivācijas turpināt tūri palikusī Karlsone, kuras komandas biedrene Moa Lungrēna arī brauc mājās.

Arī trīs norvēģietes ir izlēmušas, ka viņām pietiek. Tās ir sprinteres – otro vietu izcīnījusī Matilde Mīrvolde, kurai tā bija pirmā godalga, Ane Apelkvista Stenseta un Lotta Udnesa Venga.

Šodien “Tour de ski” turpināsies ar priekšpēdējo piekto posmu, kurā pēc priekšpēdējā posma tradīcijām ir paredzēta distance klasiskajā stilā ar masu startu.

     [+] [-]

, 2022-01-03 11:39, pirms 2 gadiem
Par favorīti šo dāmu uzskatīja pirms tūres sākuma, pēc 4 posmu veikšanas , kāda tur vairs favorīte?

     [+] [-]

, 2022-01-03 12:58, pirms 2 gadiem
Diskābelis pamatots, bet vai 3 minūtes, tas ir jautājums.

     [+] [-]

, 2022-01-03 13:04, pirms 2 gadiem
boleks rakstīja: Diskābelis pamatots, bet vai 3 minūtes, tas ir jautājums.
gan jau ir kāds reglaments? ne jau sanāk kāda komisija un izpīpē 3 minūtes . nu vismaz tā nevajadzētu būt mūsdienās.

     [+] [-]

, 2022-01-03 13:44, pirms 2 gadiem
Tad jau vai nu Diginsa vai Ņeprjaeva. Droši vien pavisam drīz uzzināsim atbildi, kura iekrās lielāku pārsvaru. Ņeprjaevai kā minimums vajadzētu noturēt pašreizējo pārsvaru, lai cerētu uz to, ka Diginsa kalnā nepanāks. Kas attiecas uz šodienu, tad Adersone vai Niskanena.

     [+] [-]

, 2022-01-03 13:48, pirms 2 gadiem
zaipis rakstīja: gan jau ir kāds reglaments? ne jau sanāk kāda komisija un izpīpē 3 minūtes . nu vismaz tā nevajadzētu būt mūsdienās.
Viņai bija plāksteris, neesmu gan noskaidrojis, pēc cik mačiem tas dzēšas.

  +1 [+] [-]

, 2022-01-03 14:04, pirms 2 gadiem
zaipis rakstīja: gan jau ir kāds reglaments? ne jau sanāk kāda komisija un izpīpē 3 minūtes . nu vismaz tā nevajadzētu būt mūsdienās.
gan jau ir reglaments, bet nu šeit tomēr ļoti daudz subjektivitātes no tiesnešu puses, izvērtējot katru konkrēto situāciju. pilnībā standartizēt jau praktiski neiespējami, jo katrs cilvēks interpretēs situāciju citādāk. bet pieļauju, ka tas, ka tā ija tieši Diginsa, kuru viņa izsita, zināmu lomu soda lielumā nospēlēja, ja būtu kāda no name, kas par augstām vietām necīnās, diez vai tas sods būtu tik smags. bet nu, tas tik tāds mans pieņēmums

     [+] [-]

, 2022-01-03 14:16, pirms 2 gadiem
Redz kā kļūdījos attiecībā uz šodienas uzvarētāju, bet tagad es neredzu argumentus, lai Ņeprjaeva nekļūtu par uzvarētāju Tūrē.

     [+] [-]

, 2022-01-03 14:32, pirms 2 gadiem
neputns rakstīja: gan jau ir reglaments, bet nu šeit tomēr ļoti daudz subjektivitātes no tiesnešu puses, izvērtējot katru konkrēto situāciju. pilnībā standartizēt jau praktiski neiespējami, jo katrs cilvēks interpretēs situāciju citādāk. bet pieļauju, ka tas, ka tā ija tieši Diginsa, kuru viņa izsita, zināmu lomu soda lielumā nospēlēja, ja būtu kāda no name, kas par augstām vietām necīnās, diez vai tas sods būtu tik smags. bet nu, tas tik tāds mans pieņēmums
man ar nav ne jausmas. neesmu urbies. vienkārši patīk slēpošana. sprintā tur tās sadursmes bieži notiek.
tagad arī masu startos redzēts.

     [+] [-]

, 2022-01-03 14:51, pirms 2 gadiem
zaipis rakstīja: gan jau ir kāds reglaments? ne jau sanāk kāda komisija un izpīpē 3 minūtes . nu vismaz tā nevajadzētu būt mūsdienās.
Reglaments kaut kāds jau ir, bet tāpat jau izpīpē kuru punktu un kā piešūt/piemērot.

     [+] [-]

, 2022-01-03 15:25, pirms 2 gadiem
kasagrande rakstīja: Redz kā kļūdījos attiecībā uz šodienas uzvarētāju, bet tagad es neredzu argumentus, lai Ņeprjaeva nekļūtu par uzvarētāju Tūrē.
es tā baigi neorentējos katras spēcīgajās pusēs, bet, ja komentētājiem var ticēt, tad kāpiens kalnā nav krievietes stiprākā puse, tā kā vēl kādas cerības pastāv, ka ceļš uz finišu vēl varētu būt gana aizraujošs. redzēs, kā pārējās būs spējušas spēciņus rītdienai ietaupīt. katrā ziņā, krieviete, neraksturīgi šai tautībai, ļoti gudri šodien nostartēja, visu laiku turēja līdz, bet priekšā praktiski nelīda, ļāva citām strādāt. Andersena gandrīz visu trasi pa priekšu kurināja tempu un beigās vnk vairs nebija nekas pāri palicis.