Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Finālsērijas zelta setā par Latvijas čempionēm kļūst "Jelgavas" volejbolistes

Agris Suveizda

Finālsērijas zelta setā par Latvijas čempionēm kļūst "Jelgavas" volejbolistes
"Jelgavas" spēlētājas ar izcīnīto kausu. Foto: volejbols.lv

VK “Jelgava” šodien finālsērijas izšķirošajā, trešajā, spēlē ar rezultātu 3-2 (25:17, 22:25, 18:25, 25:15, 15:10) ļoti spraigā, emocijām bagātā cīņā uzvarēja RVS/LU, informē Latvijas Volejbola federācija.

Šodien RVS/LU komandas sastāvā bija atgriezusies komandas kapteine - Kristīne Kramēna, bet pamatsastāvā šodien viņa nedevās. “Uzvarētāji sastāvu nemaina” ir izsens sporta sakāmvārds. Lai gan spēle sākās ar ļoti jaudīgu RVS/LU komandas bloku, pirmās nozīmīgu pārsvaru setā ieguva VK “Jelgava” meitenes, kuras, pateicoties Lienes Šimkuses jaudīgām servēm, nokļuva 4 punktu vadībā (7:3). Seta turpinājumā viesu komanda turējās stabilā vadībā un noslēdza setu ar 25:17 savā labā. Seta beigās laukumā devās arī RVS/LU komandas kapteine Kristīne Kramēna, bet tas mājniecēm nelīdzēja.

Spēles otrais sets aizritēja daudz aizraujošākā un spraigākā cīņā. VK Jelgavas komandā rezultatīvi uzbrukumā turpināja darboties Inese Jursone un Liene Šimkuse, savukārt RVS/LU sastāvā jau seta sākumā Kristīne Kramēna atzīmējās ar svarīgu bloka punktu un ‘’eisu’’. Viss otrais sets turpinājās punkts-punktā un seta uzvarētājs noskaidrojās tikai pašā galotnē – 25:22 uzvarēja RVS/LU komanda, noslēdzošo punktu ar bloku gūstot komandas diagonāles spēlētājai Katrīnai Paulai Krustkalnei.

Lielisks 3.seta sākums padevās RVS/LU komandai – indīgi servējot komandas kapteinei, Kristīnei Kramēnai, mājnieces spēja izrauties 7:1 vadībā. Seta turpinājumā rīdziniecēm izdevās noturēt drošu pārsvaru un noslēgt setu ar komfortablu 25:18 savā labā. Spēles trešajā setā varēja novērot, ka pieredzējušākās viesu komandas spēlētājas sāk pagurt - VK “Jelgava” komandas spēlētājas aizvien biežāk atdūrās rīdzinieču blokā.

Kad pēc 3.seta jau šķita, ka, iespējams, viesu komandas meitenes jau ir pagurušas, tās pierādīja gluži pretējo un setu iesāka ar vairākām labām darbībām aizsardzībā un 4:0. Ar to jelgavnieces neapstājās un seta vidū panāca jau 17:8. RVS/LU komandas treneri laukumā sūtīja vairākas rezervistes un deva komandas līderēm nelielu atelpu pirms finālsērijas noslēdzošā seta. Ceturtā seta galarezultāts 25:15 VK “Jelgava” labā un pa setiem 2:2.

Pēc aizraujošiem 4 setiem nokļuvām pie volejbola saldā ēdiena – finālsērijas izšķirošās spēles piektā seta. Izšķirošo setu nedaudz labāk iesāka VK ‘’Jelgava” komanda, jau ātri nokļūstot pāris punktus priekšā. Abu komandu cēlājas izšķirošajā setā ļoti daudz uzticējās savu komandu līderēm. Vislabāk ar uzdevumiem galā tika Liene Šimkuse, kura izšķirošajā setā guva 5 punktus. Seta galotnē vairākas garas izspēles sev par labu spēja noslēgt VK “Jelgava” komanda, izcīnot uzvaru setā ar 15:10, spēlē ar 3:2 un finālsērijā ar 2:1, tādējādi kļūstot par šīs sezonas Latvijas čempionēm volejbolā, atkārtojot pagājušā gada panākumu, kur viņas tika pasludinātas par čempionēm Covid-19 pārtrauktajā 2019./2020. sezonā.

Par spēles rezultatīvāko spēlētāju ar 23 gūtiem punktiem (no tiem divi ‘’eisi’’ un divi bloki) kļuva Liene Šimkuse, savukārt RVS/LU sastāvā rezultatīvākā bija Petra Nečiporuka, kura labi darbojās uzbrukumā, kopā gūstot 18 punktus.

Pēcspēles intervijā uzvarētāju komandas treneris Aldis Bērziņš neslēpa, ka jūtās lieliski, piebilzdams, ka sezonas noslēdzošo spēli vienmēr esot patīkami uzvarēt. Treneris uzsvēra, ka tieši komandas gars un komandas savstarpējā sadarbība esot bijusi izšķirošā, lai izcīnītu uzvaru. Aldis Bērziņš uzslavēja visas savas komandas spēlētājas, norādot, ka “visas meitenes parādīja labāko, ko viņas šobrīd spēj. Arī meitenes, kuras nāca laukumā no maiņas, labi paveica savu darbu”. Noslēgumā treneris atklāja, ka komanda tagad dosies atpūtā un par to, kad tiks uzsākta gatavošanās jaunajai sezonai, vēl nemācēja komentēt.

Izmantotie resursi:
Par Latvijas čempionēm volejbolā kļūst VK...