Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas dāmu izlase trīs nedēļas pirms turnīra sākusi gatavošanos Eiropas čempionāta atlasei

Agris Suveizda

Latvijas dāmu izlase trīs nedēļas pirms turnīra sākusi gatavošanos Eiropas čempionāta atlasei
Latvijas sieviešu volejbola izlase. Foto: LVF

Nepilns mēnesis Latvijas sieviešu izlasei atlicis līdz startam Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Otrdien valstsvienība uzsāka oficiālo treniņnometni, bet pilnā sastāvā izlase būs mēneša otrajā pusē.

Pirmais treniņš bija paredzēts jau pirmdien, taču, tā kā svētdien lielākā daļa kandidāšu vēl cīnījās izšķirīgajā Latvijas čempionāta cīņā, pirmdien visām spēlētājām bija brīvs. “Šonedēļ treniņos būs visas klātesošās izlases kandidātes, bet, sākot ar 19. aprīli, sastāvs tiks samazināts līdz 16 spēlētājām,” ar skaitlisko informāciju dalās izlases menedžeris Kristaps Čerņavskis. Par vairākām spēlētājām nav zināms, kad viņas varēs pievienoties izlasei savainojumu dēļ. Piemēram, Vlada Pridatko ir lauzusi roku, bet Irbe Andike Lazda jau ilgāku laiku ārstē savainojumu.

Labās ziņas ir tādas, ka no četrām kandidāšu sarakstā esošajām ārvalstu komandu spēlētājām Elvita Dolotova jau ir klāt, Ingrīda Šveigere izlases galvenajam trenerim Pāvelam Seļivanovam solīja ierasties jau šajā nedēļā, bet Marta Kamēlija Levinska un Paula Nikola Ņečiporuka izlasei pievienosies no nākamās nedēļās. “Labi izskatās Dolotova. Viņa ir pilna enerģijas un ļoti grib trenēties,” pār ārvalstīs sezonu aizvadījušo spēlētāju saka treneris. Seļivanovs atgādina, ka gatavošanās izlasei sākās jau pirms trim nedēļām, kad spēlētājas, kurām nebija saspringtu spēļu un tajā laikā nebija treniņu klubā, varēja apmeklēt rīta treniņos, kuros Seļivanovam un Andrejam Odinokovam palīdzēja vispārējās fiziskās sagatavotības treneris Artūrs Tinte.

Treniņi no rītiem notiks RFS treniņu bāzē – stadionā “Arkādija”, bet vakaros – RVS un sporta nama “Daugava” zālē. Treneris atklāj, ka pirmajā oficiālajā treniņā spēlētājas sagaidīja trenažieri, kā arī vingrinājumi ar bumbām. “Pēc treniņiem Rīgā 26. aprīlī dosimies uz Daugavpili, 29. aprīlī brauksim uz Baltkrieviju, kur aizvadīsim divas pārbaudes spēles. Pēc atbraukšanas būs vēl 3-4 dienas treniņiem,” gatavošanos pa plauktiņiem sakārto Seļivanovs.

Viena no spēlētājām, kura, cik iespējams, izmantoja iespēju trenēties no rītiem, ir iepriekšējā izlases modeļa kapteine Elvita Dolotova, kura sezonu pavadīja Brno VK “Kralovo Pole”.“Biju ļoti priecīga, ka šosezon varēju spēlēt ārzemēs, jo Latvijā Covid-19 dēļ bija grūti trenēties,” sarunā ar LVF saka volejboliste, kura bija viena no pieredzējušākajām komandā, kurā vairums bija gados ļoti jaunas sportistes. “Jau esmu sailgojusies pēc volejbola. Čehijā čempionātu pabeidzām 15. martā. Izslēgšanas spēlēs zaudējām Čehijas kausa ieguvējām no Olomoucas, un pēc tam mums bija tikai viegli treniņi,” saka sportiste, kura no Vīnes atlidoja marta beigās un bija spiesta desmit dienas aizvadīt pašizolācijā.

“Ko es gaidu no šī Eiropas čempionāta cikla? Grūts jautājums... Pirmā spēle būs pret Čehiju. Būs ļoti grūti. Protams, gribas uzvarēt, bet vairums spēlētāju būs no pirmajām trim komandām ekstralīgā, kas ir ļoti labas. Ceru, ka varēsim uzvarēt Bosniju un Hercegovinu, ar ko jau esam spēlējušas, bet nekas nav zināms par Slovēniju,” spēku samērus vērtē Latvijas izlases cēlāja, kura ar pašreizējo izlases treneru tandēmu paspēja sastrādāties jau iepriekšējā vasarā, kad Seļivanovs un Odinokovs bija Ingunas Minusas palīgi. Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles grupā ar Latviju, Bosniju un Hercegovinu, Slovēniju un Čehiju paredzētas divos sabraukumos – no 6. līdz 8. maijam Daugavpilī un no 14. līdz 16. maijam – Bosnijas un Hercegovinas pilsētā Zenicā.

Finālturnīrs plānots 2021. gada augustā un septembrī Serbijā, Horvātijā, Bulgārijā un Rumānijā. Četras mājinieču izlases un astoņas labākās iepriekšējo Eiropas meistarsacīkšu komandas – Turcija, Itālija, Polija, Nīderlande, Vācija, Krievija, Beļģija un Azerbaidžāna – vietu Eiropas 24 labāko komandu skaitā jau ir nodrošinājušas. Atlikušās 12 vietas finālturnīrā ieņems sešu kvalifikācijas grupu uzvarētājas un otro vietu ieguvējas.

Izmantotie resursi:
Latvijas sieviešu volejbola izlase uzsāk...

     [+] [-]

, 2021-04-13 18:08, pirms 3 gadiem
Marta būs, tad jau viss ok
Un Seļivanovam volejs nav jāmāca. Radiotehniķa skola.