Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

RVS/LU panāk līdzsvaru Latvijas čempionāta finālsērijā, izšķirošā spēle svētdien

Rolands Eliņš

RVS/LU panāk līdzsvaru Latvijas čempionāta finālsērijā, izšķirošā spēle svētdien
Foto: LVF

Sestdienas vakarā, Rīgā, tika aizvadīta Latvijas čempionāta finālsērijas 2.spēle starp RVS/LU un VK Jelgava komandām. Sērijas līdz 2 uzvarām pirmajā spēlē ar 3:1 pārākas bija VK Jelgava volejbolistes, tādejādi atrodoties uzvaras attālumā no Latvijas čempionu titula. Šodien gan sēriju viņām neizdevās noslēgt, jo šīs dienas spēlē ar 3:0 (25:22, 27:25, 25:15) pārākas bija RVS/LU volejbolistes. Tādejādi sērijā 1:1 un izšķirošā finālspēle jau svētdien, 11.aprīlī, plkst. 19:30.

RVS/LU komandai šodien nācās spēli aizvadīt bez divām no līderēm – Vladas Pridatko un Kristīnes Kramēnas. Neskatoties uz to, RVS/LU komanda spēli iesāka apņēmīgi un ātri vien, pateicoties labai komandas spēlei aizsardzībā, spēja iegūt 6 punktu pārsvaru. Taču jelgavnieces nepadevās un spēja setā atgriezt intrigu un uz mirkli pat izvirzīties vadībā (18:17). Tam gan sekoja vairākas VK Jelgava kļūdas, kā rezultātā RVS/LU komanda pirmo setu noslēdza 25:22 savā labā. Jāuzsver, ka spēli ļoti labi iesāka šīs dienas RVS/LU diagonāles spēlētāja Katrīna Paula Krustkalne, pirmajā setā sakrājot 6 punktus.

Spēles otrais sets visā garumā aizritēja punkts-punktā. Uz seta galotni nedaudz priekšā bija izvirzījušās RVS/LU meitenes – 24:23. Ļoti emocionālā un garām izspēlēm bagātā galotnē setu mājniecēm izdevās noslēgt ar 3.setbumbu – 27:25. Šķita, ka zaudējums šādā saspringtā galotnē salauza viesu komandas meitenes – trešajā setā tām teju nekas nepadevās, savukārt RVS/LU turpināja lieliski spēlēt aizsardzībā. Rezultātā RVS/LU noslēdza šo setu ar 25:15, tādejādi uzvarot spēli ar 3:0 un izlīdzinot rezultātu finālsērijā – 1:1.

Pēcspēles intervijā RVS/LU komandas spēlētāja Lāsma Ozola stāsta: “šodienas spēlē man vislielākais gandarījums ir par kopējo mūsu komandas darbu. Neskatoties uz to, ka mēs iepriekšējā spēlē zaudējām, mēs sapratām, ka šodien ir jāspēlē labāk kā komandai un tāpēc arī izdevās šodien uzvarēt. Man pašai savā sniegumā vislielākais gandarījums ir tad, kad izdodas spēle blokā. Šīs spēles galvenie norādījumu no treneru puses bija likt uzsvaru uz bloku, lai malējās spēlētājas seko līdzi savām uzbrucējām”.

Izšķirošā spēle jau rītdien - 19:30 Rīgas Volejbola Skolas sporta zālē. Kura komanda tiks kronēta par Latvijas čempionēm? To aicinām rītdien vērot video tiešraidē Facebook kanālā.

Atgādināsim, ka šodien Daugavpilī RSU/MVS komanda izcīnīja 2.uzvaru sērijā pret VK miLATss un izcīnīja Latvijas Čempionāta bronzas godalgas.

Informāciju sagatavoja:
LVF