Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

RSU/MVS izcīna Latvijas čempionāta bronzu

Rolands Eliņš

RSU/MVS izcīna Latvijas čempionāta bronzu
Foto: LVF

Šodien Daugavpilī norisinājās atbildes spēle Latvijas čempionāta volejbolā sērijā par 3. vietu starp komandām VK “miLATss’’ un RSU/MVS. Pirmajā bronzas sērijas spēlē 5. aprīlī ar rezultātu 3-1 uzvaru izcīnīja RSU/MVS meitenes, kā arī šodien, 10. aprīlī, uzvaru ar 3-1 (25:11, 23:25, 25:22, 25:21) izcīna RSU/MVS un iegūst 3. vietu Latvijas volejbola čempionātā sievietēm 2020./2021. gada sezonā.

Rīdzinieces bija ieradušās Daugavpilī ļoti motivētas un to parādīja ļoti pārliecinošais spēles pirmais sets, kuru viesu komanda uzvarēja ar 25:11. Pirms spēles 2. seta mājnieču treneriem izdevās motivēt savas spēlētājas un spēles otrais sets iesākās daudz līdzvērtīgākā cīņā. Seta vidū Daugavpils komanda izvirzījās pat 6 punktus priekšā, taču RSU/MVS meitenes parūpējās par aizraujošu seta galotni, pievelkot līdz 23:23. Daugavpils komanda gan spēja atkal saņemties un noslēgt otro setu savā labā 25:23. Līdz ar to pēc 2 nospēlētiem setiem uz tablo līdzsvars – 1:1.

Spēles trešais sets atkal izvērtās ļoti spraigs un emocijām bagāts. Seta galotnē RSU/MVS komandai izdevās nospēlēt pārliecinošāk un, lielā mērā pateicoties abām uzbrukuma līderēm – Annijai Jurdžai un Megijai Dambrehtei, izdevās spēles trešo setu uzvarēt ar rezultātu 25:22.

Spēles 4.setu viesu komanda iesāka tikpat sparīgi kā pabeidza trešo – tas deva rezultātu un RSU/MVS komanda jau seta sākumā nokļuva pāris punktus priekšā. Seta izskaņā VK ‘’miLATss’’ komandai izdevās pietuvoties, taču RSU/MVS spēja tikt galā ar spiedienu un ar skaistu Megijas Dambrehtes uzbrukumu pielika spēlei punktu un uzvarēja setu ar rezultātu 25:21.

Pēcspēles intervijā RSU/MVS komandas spēlētāja Annija Jurdža atzina: “Šī spēle bija vieglāka kā pusfināla spēles pret RVS/LU komandu. Pirmā spēle sērijā par bronzu pret VK “miLATss” komandu tika aizvadīta grūtā cīņā, bet šodien mēs darbojāmies kā komanda un uzvarējām. Šī sezona bija ļoti saraustīta pandēmija dēļ, bet treniņi mūsu komandai tāpat notika ārā. Savu šīs sezonas sniegumu vērtēju kā labu, bet vienmēr var censties labāk. Mani tālākie mērķi ir kopā ar Latvijas izlasi gatavoties Eiropas čempionāta kvalifikācijai, lai pēc iespējas labāk nostartētu šajās sacensībās.’’

Līdz ar to Latvijas čempionāta bronzas medaļas izcīnīja RSU/MVS komanda. Jau šodien vakarā Rīgā norisināsies arī atbildes spēle finālsērijā par 1.vietu starp VK “Jelgava” un RVS/LU komandām. Pirmo finālsērijas spēli uzvarēja VK “Jelgava” komanda. Vai viņām izdosies jau šovakar noslēgt sēriju un kārt medaļas kaklā? To mēs redzēsim šovakar plkst. 19:30, pieslēdzoties spēles tiešraidei LVF Facebook un Youtube kanālā!

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Volejbola federācija