Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Latvijas karogu Tokijas OS atklāšanas ceremonijā nesīs Agnis Čavars

Rolands Eliņš

Latvijas karogu Tokijas OS atklāšanas ceremonijā nesīs Agnis Čavars
Agnis Čavars. Foto: FIBA

Šodien paziņots, ka Latvijas delegācija olimpiskajās spēlēs Tokijā atklāšanās ceremonijā iesoļos 3x3 basketbolista Agņa Čavara vadībā - viņš nosaukts par Latvijas olimpiskās delegācijas karognesēju.

Agnis Čavars būs olimpisko spēļu debitants, kur viņš kopā ar 3x3 basketbola izlases komandas biedriem Nauri Miezi, Kārli Paulu Lasmani un Edgaru Krūmiņu būs starp medaļu pretendentiem 3x3 basketbola turnīrā, kas arī debitēs olimpisko spēļu programmā.

Čavars pievienosies Raimondam Bergmanim, Eināram Tupurītim, Voldemāram Lūsim, Vadimam Vasiļevskim (divreiz), Mārtiņam Pļaviņam un Mārim Štrombergam kā Latvijas izlases karognesējiem vasaras olimpiskajās spēlēs pēc Latvijas neatkarības atgūšanas. Kā Latvijas delegācijas karognesējs pēc tam olimpisko medaļu izcīnīja Pļaviņš un Vasiļevskis.

"Komandas sajūtai, kas dod spēku un iedvesmu, šoreiz būs ļoti liela nozīme," uzrunā teica LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. "Tādēļ mums, Latvijas olimpiskajai saimei, tieši Agnis, kapteinis ar pieredzi, likās vispiemērotākā kandidatūra visas Latvijas komandas pārstāvēšanai olimpiskajās spēlēs."

"Esmu šeit ne tikai kā Agnis Čavars, bet arī komandas kapteinis," par sev sniegto godu izteicās Čavars. "Komandai, kas sastāv ne tikai no sportistiem, bet no visiem cilvēkiem mums apkārt. Visu šo cilvēku vārdā varu teikt, ka jebkuram Latvijas sportistam un patriotam šis ir visaugstākais novērtējums, ko jūs mums sniedzat. Vēlos pateikt lielu paldies, ka esat pamanījuši mūsu smago darbu un gūtos panākumus. Liels gods būt kopā ar sportistiem, kas Latvijai vairo sportot gribētājus un arī līdzjutējus. Mēs esam spilgts piemērs, ka ar smagu darbu, ģimenes atbalstu, draudzību un spītīgu mērķtiecību tu vari sasniegt visu. Paldies!"

Komandas prezentācijas pasākumā piedalījās arī Latvijas Valsts prezidents Egils Levits, kurš iedvesmoja Komandu Latvija ar spēka vārdiem: “Jau pēc neilga brīža jūs – Latvijas sportisti – vienotā komandā par spīti visām pasaules veselības un ceļošanas grūtībām dosieties uz Tokiju, lai zem sarkanbaltsarkanajām Latvijas karoga krāsām godam pārstāvētu mūsu valsti pasaules spēcīgāko sportistu sacensībās. Jau šobrīd visa Latvija lepojas ar jūsu sasniegto rezultātu katram savā sporta veidā. Mēs ar lielu interesi, atbalstu un labām domām sekosim līdzi katram startam. Lai jums katram ir ne tikai sportiski sasniegumi, bet arī milzīgs gandarījums par to, ka varat pārbaudīt savus spēkus pasaules mērogā un startēt godam zem savas valsts karoga krāsām.”

.

Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece: „Sports – tas vienmēr ir bijis stāsts par spēku, prasmi un veselību. Tāpat sports vienmēr ir bijis par izglītību, jo iemāca tādas vērtības kā disciplīna, darbs komandā, cieņa pret konkurentiem, godīga spēle un pašpārliecinātība. Un nekad nevajag par zemu novērtēt sporta spēju radīt dzīvesprieku. Visu šo vērtību summa un augstākais punkts sportā ir tieši Olimpiskās spēles un labākie šo vērtību vēstneši ir mūsu Olimpiskie sportisti. Kas zina, cik šodienas sākumskolēni pavisam drīz, vērojot sportistu veikumu Tokijā, pēc desmit vai piecpadsmit gadiem teiks, ka tieši kāds no šodienas Olimpiskās komandas dalībniekiem ir bijis par iedvesmu tam, lai paši kvalificētos olimpiādei. Un mums atliek tikai cerēt, ka tādu būs daudz.”

LOK prezidents Žoržs Tikmers: “Komanda Latvija ir īpaša. Mūsu sportisti savu sasniegumu ceļā ir ieguldījuši tūkstošiem darba stundu, bet papildu enerģiju vienmēr dod komandas biedru un līdzjutēju atbalsts – cilvēku emocijas ir izšķirošais faktors, kas palīdz saspringtākajos spēles brīžos vai pēdējos distances metros. Tāpēc mēs sakām, ka kopā esam stiprāki. Mūsu Olimpiešiem es novēlu doties ceļā ar pārliecību, ka viņi var paļauties ne tikai uz sevi, bet arī komandas garu un visu Latvijas cilvēku atbalsta spēku.”

Čavaram, kurš nesen viesojās Sportacentrs.com podkāstā "Ārpus kadra", un pārējai Latvijas 3x3 basketbola izlasei olimpiskais turnīrs sāksies 24. jūlijā ar maču pret Poliju.

Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija paredzēta 23. jūlijā.

Latvijas olimpiskās delegācijas karognesēji vasaras OS

GadsOSSportistsSporta veids
2021TokijaAgnis Čavars3x3 basketbols
2016RiodežaneiroMāris ŠtrombergsBMX riteņbraukšana
2012LondonaMārtiņš PļaviņšPludmales volejbols
2008PekinaVadims VasiļevskisŠķēpmešana
2004AtēnasVadims VasiļevskisŠkēpmešana
2000SidnejaVoldemārs LūsisŠķēpmešana
1996AtlantaEinārs Tupurītis800m skrējiens
1992BarselonaRaimonds BergmanisSvarcelšana

Izmantotie resursi:
Latvijas Olimpiskā komiteja

1 2 3 4 116 komentāri

  +6 [+] [-]

, 2021-07-05 13:37, pirms 3 gadiem
Vareja jau kaut ko labaku.

  -2 [+] [-]

, 2021-07-05 13:45, pirms 3 gadiem
Nav ne vainas ,tikai 23 .07 atklāšanas ceremonija un 24.07 spēles.

  -1 [+] [-]

, 2021-07-05 13:45, pirms 3 gadiem
R101 rakstīja: Vareja jau kaut ko labaku.
Piemēram? Šogad OS sastāvā nav baigāko zvaigžņu, sportistu ar vārdu vai super panākumiem. Skaļākais sportists/e, kurš ir sastāvā ir Ostapenko - nez vai liela daļa Latvijas (sc. lietotāju) pārdzīvotu ja viņa nestu karogu.

     [+] [-]

, 2021-07-05 13:46, pirms 3 gadiem
Es te reiz intereses dzīts papētīju, un principā ir ļoti grūti atrast otru valsti, kas 20+ reizes būtu piedalījusies OS un kuras karogu vienmēr būtu nesuši tikai vīrieši (un, izņemot Vasiļevski un Haraldu Marvē - pēc tautības latvieši). Pat visādās musulmaņu valstīs savu reizi tāds gods ir ticis kādai dāmai. Izskatās, ka mūsu olimpiskajai vadībai cauri laikiem ir konsekvents redzējums par to, kādam jābūt valsts karognesējam.

  -1 [+] [-]

, 2021-07-05 13:51, pirms 3 gadiem
3x3 tagad bāž priekšā un pakaļā, jo tie taču var atnest medaļas. Pofig par tenisistēm, pofig par mūsu profiem riteņbraukšanas prestižākajās daudzdienu tūrēs utt. Skumji. Te daudziem tikai tas medaļas tuvums ir svarīgs, nevis citas lietas. Lai jau paspīd sākumā, ka tik pēc gadiem nesanāk kā ar BMX, ka knapi kāds var OS kvalificēties.
Slēpts komentārs: Kā Tev iet, Bērziņ?

  +5 [+] [-]

, 2021-07-05 13:56, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kāpēc karogu nevarēja uzticēt nest, piemēram, Sevastovai?
Tāpēc, ka sieviete, kurai katrs lieks spēka patēriņš maksātu ļoti dārgi (nebūs jau nekas viegls arī Agnim, taču spēcīgs vīrs, un pirmajā dienā neizšķirsies cīņa par medaļām). Ja vēl izloze nes spēli 11:00 no rīta pēc korga nešanas, turēšanas visa vakara garumā? Kam tas ir izdevīgi?

  +3 [+] [-]

, 2021-07-05 13:57, pirms 3 gadiem
Baraks Osama rakstīja: Es te reiz intereses dzīts papētīju, un principā ir ļoti grūti atrast otru valsti, kas 20+ reizes būtu piedalījusies OS un kuras karogu vienmēr būtu nesuši tikai vīrieši (un, izņemot Vasiļevski un Haraldu Marvē - pēc tautības latvieši). Pat visādās musulmaņu valstīs savu reizi tāds gods ir ticis kādai dāmai. Izskatās, ka mūsu olimpiskajai vadībai cauri laikiem ir konsekvents redzējums par to, kādam jābūt valsts karognesējam.
sievietēm grūti smagumus stiept

  -2 [+] [-]

, 2021-07-05 13:57, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: 3x3 tagad bāž priekšā un pakaļā, jo tie taču var atnest medaļas. Pofig par tenisistēm, pofig par mūsu profiem riteņbraukšanas prestižākajās daudzdienu tūrēs utt. Skumji. Te daudziem tikai tas medaļas tuvums ir svarīgs, nevis citas lietas. Lai jau paspīd sākumā, ka tik pēc gadiem nesanāk kā ar BMX, ka knapi kāds var OS kvalificēties.
Kurš te bāž?

nevienu turnīru nerāda Latvijas kanālos,neredzu padsmit rakstus dienā... tik vien kā dažas intervijiņas..

  -4 [+] [-]

, 2021-07-05 13:59, pirms 3 gadiem
ice F-1 rakstīja: Kurš te bāž?

nevienu turnīru nerāda Latvijas kanālos,neredzu padsmit rakstus dienā... tik vien kā dažas intervijiņas..
jau divas dienas neviena raksta par hokeju

  +1 [+] [-]

, 2021-07-05 14:02, pirms 3 gadiem
Skujiņam 24. jūlijā laikam grupas brauciens, bet nedomāju, ka tāpat viņam kāds šo godu uzticētu.

     [+] [-]

, 2021-07-05 14:02, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: jau divas dienas neviena raksta par hokeju
renei jau 150 dienas

  -1 [+] [-]

, 2021-07-05 14:02, pirms 3 gadiem
ice F-1 rakstīja: Kurš te bāž?

nevienu turnīru nerāda Latvijas kanālos,neredzu padsmit rakstus dienā... tik vien kā dažas intervijiņas..
Pie Pučes visa komanda šosezon bijusi ciemos.

     [+] [-]

, 2021-07-05 14:03, pirms 3 gadiem
Sevastova varēja nest!

     [+] [-]

, 2021-07-05 14:04, pirms 3 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Tāpēc, ka sieviete, kurai katrs lieks spēka patēriņš maksātu ļoti dārgi (nebūs jau nekas viegls arī Agnim, taču spēcīgs vīrs, un pirmajā dienā neizšķirsies cīņa par medaļām). Ja vēl izloze nes spēli 11:00 no rīta pēc korga nešanas, turēšanas visa vakara garumā? Kam tas ir izdevīgi?
Tātad nevienai valstij karogu nenesīs sieviete, ja?

     [+] [-]

, 2021-07-05 14:04, pirms 3 gadiem
ice F-1 rakstīja: renei jau 150 dienas
tak kad kāds nošļūks, tad uzrakstīs

  -2 [+] [-]

, 2021-07-05 14:07, pirms 3 gadiem
Es izvēlētos Skujiņa uzvaru kādā no TDF posmiem, nevis 3x3 medaļu OS. Jūsu viedoklis?

     [+] [-]

, 2021-07-05 14:14, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Es izvēlētos Skujiņa uzvaru kādā no TDF posmiem, nevis 3x3 medaļu OS. Jūsu viedoklis?
Atsevišķu posmu nevērtētu augstāk par OS kopumā. Par visu TDF vai GDI - tur nav divu domu - OS zelts nobāl.

  -1 [+] [-]

, 2021-07-05 14:16, pirms 3 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Atsevišķu posmu nevērtētu augstāk par OS kopumā. Par visu TDF vai GDI - tur nav divu domu - OS zelts nobāl.
Piekrītu, klinšu kāpšanas zeltu es arī vērtētu augstāk par uzvaru kādā no TDF posmiem. Tas tomēr ir OS zelts.

  +3 [+] [-]

, 2021-07-05 14:20, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Tātad nevienai valstij karogu nenesīs sieviete, ja?
Tai, kurai pēc 12h jāstartē? Drošvien nenesīs gan, jā.

     [+] [-]

, 2021-07-05 14:22, pirms 3 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Tai, kurai pēc 12h jāstartē? Drošvien nenesīs gan, jā.
Ok, bet Osama jau uzrakstīja, ka pie mums, iespējams, sievietes nemaz neizskata starp kandidātiem...

     [+] [-]

, 2021-07-05 14:22, pirms 3 gadiem
Katrā gadījumā neviens tenisists nav ieplānots karoga nešanā. No tiem, kuri līdz šodienai izziņoti.

     [+] [-]

, 2021-07-05 14:22, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Piekrītu, klinšu kāpšanas zeltu es arī vērtētu augstāk par uzvaru kādā no TDF posmiem. Tas tomēr ir OS zelts.
Ir olimpiskā disciplīna klinšu kāpšanā? Ja ir piemirsies. Vienā jomā gan es nekad nepieņemšu OS zeltu, kā kaut ko baigi vērtīgu - breikā, kas būs no nākamajām vasaras OS. Tā ir dejošana nevis sporta veids. Tad tiešām OS var likt arī esportus.. Konkurences princips paliek.

     [+] [-]

, 2021-07-05 14:23, pirms 3 gadiem
Pat ne Osaka, kas ir Japānas visaugstākā līmeņa zvaigzne.

  +2 [+] [-]

, 2021-07-05 14:23, pirms 3 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Ir olimpiskā disciplīna klinšu kāpšanā? Ja ir piemirsies. Vienā jomā gan es nekad nepieņemšu OS zeltu, kā kaut ko baigi vērtīgu - breikā, kas būs no nākamajām vasaras OS. Tā ir dejošana nevis sporta veids. Tad tiešām OS var likt arī esportus.. Konkurences princips paliek.
tās OS ar tiem breikiem paliek tikpat "nopietns" pasākums kā gejparāde

     [+] [-]

, 2021-07-05 14:24, pirms 3 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Ir olimpiskā disciplīna klinšu kāpšanā? Ja ir piemirsies. Vienā jomā gan es nekad nepieņemšu OS zeltu, kā kaut ko baigi vērtīgu - breikā, kas būs no nākamajām vasaras OS. Tā ir dejošana nevis sporta veids. Tad tiešām OS var likt arī esportus.. Konkurences princips paliek.
Jā, klinšu kāpšana ir iekļauta jau šo OS programmā.

  -1 [+] [-]

, 2021-07-05 14:24, pirms 3 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Ir olimpiskā disciplīna klinšu kāpšanā? Ja ir piemirsies. Vienā jomā gan es nekad nepieņemšu OS zeltu, kā kaut ko baigi vērtīgu - breikā, kas būs no nākamajām vasaras OS. Tā ir dejošana nevis sporta veids. Tad tiešām OS var likt arī esportus.. Konkurences princips paliek.
Ko nozīmē tiešām? Tu vēl šaubies, ka aiznākamajā olimpiādē esports (ne-šaušanas spēles, tipa, CS) būs OS programmā? Kur ir miljoni, tur būs arī OS.

     [+] [-]

, 2021-07-05 14:25, pirms 3 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Katrā gadījumā neviens tenisists nav ieplānots karoga nešanā. No tiem, kuri līdz šodienai izziņoti.
Es savu komentāru izdzēsu, man tomēr bija jāpārbauda, kad pirmās spēles tenisā. Paldies par labojumiem.

     [+] [-]

, 2021-07-05 14:27, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: tās OS ar tiem breikiem paliek tikpat "nopietns" pasākums kā gejparāde
Man ziemas OS interesē vairāk. Daudz mazāk sporta veidu, bet procentuāli vairāk to interesē. Es neskatīšos peldēšanu, ūdenspolo un šaušanu tikai tāpēc, ka tās ir OS.

  +2 [+] [-]

, 2021-07-05 14:28, pirms 3 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Ko nozīmē tiešām? Tu vēl šaubies, ka aiznākamajā olimpiādē esports (ne-šaušanas spēles, tipa, CS) būs OS programmā? Kur ir miljoni, tur būs arī OS.
Tiešam nozīmē to, ka nekāda atšķirība nebūs. Un es nebūtu tik pārliecināts -esportu federācija (tam pašam CS, LOL utt, kas rīko lielākos mačus) pasūtīja tirst SOK un pateica, ka šiem labāk taisīt savas e-olimpiādes. Negrib dalīties ar naudu.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-05 14:30, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: tās OS ar tiem breikiem paliek tikpat "nopietns" pasākums kā gejparāde
Un te vēl nesen pāris kadri centās pierādīt, ka OS zelts ir nozīmīgāks, prestižāks par to pašu Vimbldonu, Stenlija kausu vai te pieminēto TDF

     [+] [-]

, 2021-07-05 14:31, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Man ziemas OS interesē vairāk. Daudz mazāk sporta veidu, bet procentuāli vairāk to interesē. Es neskatīšos peldēšanu, ūdenspolo un šaušanu tikai tāpēc, ka tās ir OS.
90tajos ūdespolo es paskatījos.

     [+] [-]

, 2021-07-05 14:32, pirms 3 gadiem
vēlreiz atgādinu - visa delegācija nelidos vienā dienā!!! Ierasties drīkst 3 vai 4 dienas pirms starta, pēc starta 2 dienu laikā jāpamet Japāna!

Reālākie pretendenti mums bija - 3x3 kāds džeks, Pļaviņš otro reizi, šavēja Rašmane (sorry, ja kļūdījos uzvārdā), kā arī jātnieks Neretnieks (šī varētu būt mana favorītversija). Un varbūt Maļuka, nezinu, kurā dienā jāstartē viņai.

     [+] [-]

, 2021-07-05 14:33, pirms 3 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Un te vēl nesen pāris kadri centās pierādīt, ka OS zelts ir nozīmīgāks, prestižāks par to pašu Vimbldonu, Stenlija kausu vai te pieminēto TDF
es pat nezinu ko teikt

  +1 [+] [-]

, 2021-07-05 14:33, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Man ziemas OS interesē vairāk. Daudz mazāk sporta veidu, bet procentuāli vairāk to interesē. Es neskatīšos peldēšanu, ūdenspolo un šaušanu tikai tāpēc, ka tās ir OS.
Rio vai Londonā palūrēju ūdenspolo. Ne nu pašam kaut ko līdzīgu ākstīties vasarā ir/būtu jautri, bet skatīties - nē paldies. Šaušanu vēl varētu, bet visādas vingrošanas gan man neinteresē.
1 2 3 4 116 komentāri