Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Polijas sporta ministrs: "Olimpiskās spēles varētu boikotēt 40 valstis"

Rolands Eliņš

Polijas sporta ministrs: "Olimpiskās spēles varētu boikotēt 40 valstis"
Kamils Bortničuks. Foto: Reuters/Scanpix

Turpinot iebilst SOK iecerei par agresorvalstu Krievijas un Baltkrievijas sportistu pielaišanu olimpiskajām spēlēm, Polijas sporta un tūrisma ministrs Kamils Bortničuks brīdinājis, ka tādā gadījumā varētu tikt izveidota apmēram 40 valstu koalīcija, kas OS nepiedalītos un praktiski padarītu spēles par bezjēdzīgām.

Vakardien Latvija, Lietuva, Igaunija un Polija kopīgi noraidīja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) piedāvāto virzienu par Krievijas un Baltkrievijas sportistu pielaišanu olimpiskajām spēlēm un kopīgi vienojās strādāt pie tā, lai tas nenotiktu, ņemot vērā Krievijas karadarbību Ukrainā.

Pēc tam Polijas sporta ministrs Kamils Bortničuks paskaidroja ieņemto pozīciju, medijiem norādot, ka tuvākajās dienās sagaida plašu atbalstu no citām valstīm. Viņš pauda pārliecību, ka ir iespējams izveidot koalīciju no 40 valstīm, ieskaitot ASV, Kanādu un Lielbritāniju, kas atbalstītu SOK plānu atcelšanu.

"Ņemot to vērā, es nedomāju, ka mums nāksies pieņemt smagus lēmumus pirms olimpiskajām spēlēm," teica Bortničuks. "Ja mēs nonāksim līdz tam, ka boikotēsim olimpiskās spēles, tad mūsu pārstāvētā koalīcija būs tik liela, ka bez tās dalības olimpiskās spēles kļūtu bezjēdzīgas."

SOK joprojām uzsver, ka vēl nav sāktas konkrētas diskusijas par Krievijas un Baltkrievijas sportistu piedalīšanos olimpiskajās spēlēs, kā arī izmantoja savu platformu, lai publiski brīdinātu Ukrainu un citas valstis, kas šobrīd piesauc OS iespējamo boikotu.

"Draudēšana ar olimpisko spēļu boikotu, ko šobrīd apsver Ukrainas olimpiskā komiteja, ir pretēji olimpiskās kustības pamatprincipiem," uzskata SOK. "Boikots ir olimpiskās hartas pārkāpums. Kā vēsture ir pierādījusi, iepriekšējie OS boikoti nav sasnieguši savus politiskos mērķus un tie tika nodarījuši ļaunumu pašiem sportistiem."

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/olympics/...

  +1 [+] [-]

, 2023-02-03 11:01, pirms gada
ASV un atteiksies , naivi.
Un SOK Baltijas valstu nepiedalīšanās ,domāju nesāpinātu ne morāli ,ne finansiāli.
Domāju ,ka krievs ir labi sapiķojis ,lai pielaiž pie iespējas startēt .

  +1 [+] [-]

, 2023-02-03 11:04, pirms gada
Mirasty41 rakstīja: ASV un atteiksies , naivi.
Un SOK Baltijas valstu nepiedalīšanās ,domāju nesāpinātu ne morāli ,ne finansiāli.
Domāju ,ka krievs ir labi sapiķojis ,lai pielaiž pie iespējas startēt .
cik nav bijuši gadījumi, kad piķīti paņem un darbiņu neizdara...

  +4 [+] [-]

, 2023-02-03 12:16, pirms gada
Mirasty41 rakstīja: ASV un atteiksies , naivi.
Un SOK Baltijas valstu nepiedalīšanās ,domāju nesāpinātu ne morāli ,ne finansiāli.
Domāju ,ka krievs ir labi sapiķojis ,lai pielaiž pie iespējas startēt .
1980 atteicās un mierīgi atteiksies arī Parīzē ,ja vajadzēs un uztaisīs tām 40 valstīm savas komercspēles.Jautājums ,ko darīs Francija bez 40 civilizētām valstīm. spēlēsies ar krieviem un pārējām trešās pasaules valstīm un diktatoru valstīm.

     [+] [-]

, 2023-02-03 13:21, pirms gada
Tieši tā. Situāciju šobrīd vismierīgāk spēj atrisināt paši francūži, jau šobrīd paziņojot, ka neviens tūrists, sportists, treneris vai funkcionārs ar krievu vai baltkrievu pasi valstī uz OS ielaists netiks.
Bet tā, protams, nenotiks, muļļāsies līdz beidzamajam brīdim līdz ļoti negribīgi piekāpsies pārējo valstu spiedienam, ja vien tas būs gana spēcīgs. Ka tikai neizskatīties pēc muļļām krievu acīs!

coffijs rakstīja: 1980 atteicās un mierīgi atteiksies arī Parīzē ,ja vajadzēs un uztaisīs tām 40 valstīm savas komercspēles.Jautājums ,ko darīs Francija bez 40 civilizētām valstīm. spēlēsies ar krieviem un pārējām trešās pasaules valstīm un diktatoru valstīm.

  +3 [+] [-]

, 2023-02-03 13:22, pirms gada
"Draudēšana ar olimpisko spēļu boikotu, ko šobrīd apsver Ukrainas olimpiskā komiteja, ir pretēji olimpiskās kustības pamatprincipiem," uzskata SOK."
Jautājums SOK morālajiem kr0pļiem - vai atklātu agresoru aicināšana uz OS nav pret Hartas un - galvenais, pret vispārcilvēciskajiem morāles principiem? Nebūs tur orku, ne ar karogu, ne bez.

     [+] [-]

, 2023-02-03 13:43, pirms gada
Tie boikoti, kas bija iepriekš, tomēr bija saistīti ar norises vietu - viena puse nebrauca uz PSRS, otra uz ASV. Šobrīd ir savādāk - OS notiks pie Makrona, kurš ir tāds, kas "augstu vērtē dialoga nepieciešamību" un "Putina sejas saglabāšanu".

     [+] [-]

, 2023-02-03 15:23, pirms gada
Forša būs olimpiāde!

     [+] [-]

, 2023-02-03 17:59, pirms gada
1980 un 1984 jau piedzīvojām, kad agresoru ignorē un tas vēl pēc tam atspēlējas savā saprašanas līmenī. Tā daudzi sportisti savā karjerā netika uz OS...