Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Grigorjeva: "2024. gads būs svarīgākais manā karjerā"

Grigorjeva: "2024. gads būs svarīgākais manā karjerā"
Gada sportists tehniskajos sporta veidos Andžejs Ļebedevs (no kreisās), Anastasija Grigorjeva, nominācijas “Mūža ieguldījums sportā” laureāts Visvaldis Freidenfelds. Foto: LOK

2024. gads būs svarīgākais brīvās cīkstones Anastasijas Grigorjevas karjerā, jo tad Parīzē būs olimpiskās spēles, kurās viņas mērķis ir izcīnīt medaļu. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com viņa pieļauj, ka tad būs gatava likt punktu karjerai.

Grigorjeva aizvadītajā nedēļas nogalē bija viena no pretendentēm uz aizvadītā gada Latvijas labākās sportistes balvu, taču “Trīs zvaigžņu balvu” ieguva pludmales volejboliste Tīna Graudiņa.

“Neskumstu, ka neieguvu šo balvu. Tas ir pilnīgi godīgi, ka šo titulu ieguva Tīna Graudiņa. Tikpat augstvērtīgs rezultāts pagājušajā sezonā bija arī [Graudiņas partnerei] Anastasijai Kravčenokai. Nominācijās sportisti tika izvērtēti pēc rezultāta, un tas ir visgodīgākais. Šoreiz pilnīgi viss ir pēc nopelniem,” norāda Grigorjeva.

Galvenie personāži “Trīs zvaigžņu balvā” bija 3x3 basketbolisti, kuri uzvarēja visās kategorijās, kurās bija nominēti – piecās. Tostarp par gada labāko sportistu tika nosaukts Kārlis Lasmanis. “3x3 basketbolisti teica, ka viņiem ir neērti [saņemt tik daudz balvu], taču pat man bija mazliet neērti, ka viņi uzvarēja visur, kur bija nominēti. Ja esi olimpiskais čempions, tā arī jābūt.”

Pati Grigorjeva pagājušajā gadā Tokijas olimpiskajās spēlēs izcīnīja piekto vietu un cīnījās bronzas finālā, kaut gan visa turnīra laikā guva tikai vienu uzvaru. Sportiste gan neslēpj, ka gatavojas piedalīties vēl vismaz vienās olimpiskajās spēlēs.

“Aizvadīto gadu nevaru nosaukt par labāko savā karjerā. Skatoties uz rezultātu, ar maziem solīšiem mēģinu sasniegt savu virsotni un mērķi. Tā kā gaidīšu 2024. gadu – tas man būs svarīgākais karjerā,” Tokijā izcīnītā piektā vieta ir Grigorjevas labākais veikums četrgades lielākajā sporta forumā.

“Mans mērķis ir sasniegt olimpisko virsotni. Esmu visai Latvijai apsolījusi, ka medaļa man būs. Nenoprecizēju kad, bet pateicu, ka būs! Jau vīram teicu, ka pēc Parīzes taču 2028. gadā būs olimpiskās spēles Losandželosā. Viņš uzreiz teica, lai nomierinos. Redzēsim. Gribu pielikt punktu Parīzē,” atklāj Grigorjeva.

Šogad cīkstonei apritēs 32 gadi, un viņa uzsver, ka motivācija joprojām ir augstā līmenī. “Jūtos laimīga un gandarīta, ka varu realizēt sevi ne tikai kā sieviete un māte, bet arī kā sportiste. Sportu mīlu no sirds un ceru tikai uz labākajiem rezultātiem.”

     [+] [-]

, 2022-01-12 11:54, pirms 2 gadiem
Lai izdodas sasniegt olimpisko virsotni!