Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Krūmiņš: "Heiteri un negācijas tikai stumj uz priekšu"

Krūmiņš: "Heiteri un negācijas tikai stumj uz priekšu"
Edgars Krūmiņš. Foto:LOK

Latvijas 3x3 basketbola komanda aizvadītajā nedēļā dominēja “Trīs zvaigžņu balvā” – tā uzvarēja kopumā piecās nominācijās. Viens no vienības spēlētājiem Edgars Krūmiņš sarunā ar portālu Sportacentrs.com norādīja, ka balvas savā starpā sadalīs radoši, bet nevēlējās konkrēti atbildēt, vai komandas kodols turpinās spēlēt arī līdz 2024. gada Parīzes olimpiskajām spēlēm.

Krūmiņš kopā ar Nauri Miezi, Kārli Paulu Lasmani un Agni Čavaru pagājušajā vasarā Tokijā kļuva par olimpiskajiem čempioniem. “Trīs zvaigžņu balvā” komanda uzvarēja trīs nominācijās, bet individuāli Lasmanis kļuva par Latvijas gada sportistu, kamēr Raimonds Feldmanis ieguva labākā trenera balvu.

Vaicājot, kā komanda šīs balvas sadalīs, Krūmiņš atbildēja, ka spēlētājiem patīkot čikāties, tāpat pirms spēlēm esot tradīcija uzspēlēt izsišanu. Varbūt tādā veidā katrs uz mājām varēšot paņemt pa “Trīs zvaigžņu balvai”.

“Parasti svinīgās runas saka Agnis. Viņam tas izdodas, tāpēc uzticam to darīt. Taču šoreiz uz pasākumu ierasties nevarēja ne Lasmanis, ne Agnis. Tāpēc ar Nauri atbraucām ātrāk un pa abiem sagatavojām vienu runu. Domājām, ka gan jau vienu balviņu par mūsu sasniegumu iedos. Gatavojāmies vienai, taču balvas sāka birt viena pēc otras. Kļuva nedaudz neērti, bet liels prieks, ka tauta mūs mīl un novērtē, kā arī atbalsta priekos un bēdās. Paldies viņiem par to!” prieku pauda Krūmiņš.

Laikā, kad tik izsludinātas nominācijas un to pretendenti, bija daudz diskusiju par to atbilstību. Piemēram, 3x3 basketbolisti uzvarēja nominācijā “Gada izrāviens”, kaut gan viņi jau vairākus gadus ir šī sporta veida spicē.

“Šīs balvas dod par šo gadu. It kā startējam jau piecus gadus, un ir bijuši panākumi. Līdz ar to mūsu 2021. gada panākumus nevarētu saukt par izrāvienu,” nedaudz divejādas sajūtas ir arī Krūmiņam. “Bet varbūt par mums iepriekš tik daudz cilvēku nezināja, bet, kad tikām uz olimpiskajām spēlēm, mums sāka sekot vairāk.”

Tokijā Krūmiņš guva potītes traumu, ar kuru viņš pašaizliedzīgi spēlēja zelta spēlē pret krieviem. Šobrīd basketbolistam ar veselību viss esot kārtībā, taču bez medicīniskas iejaukšanās šajā laikā neizticis.

“Pēc trīs gadu ciešanām beidzot uztaisīju deguna operāciju – varēšu pienācīgi elpot ar abām nāsīm, nevis tikai vienu. Iepriekšējais gads bija tiešām grūts. Deguna kreisā puse bija ciet, varēju elpot tikai pa labo. Pa šo laiku biju jau pieradis. Vairāk nepaveicās Lasmanim, kurš izbraukumos dzīvo ar mani vienā numuriņā, jo krācu,” atklāja Krūmiņš.

Jau pēc divarpus gadiem olimpiskās spēles uzņems Parīze, taču jautājumi par 3x3 komandas nākotni ir bijuši. Krūmiņam šogad apritēs 37 gadi, bet Čavaram – 36. “Skatīsimies, vai turpināšu līdz Parīzei. Bez heiteriem un negācijām jau nemaz nevar – tie pastumj uz priekšu un liek pierādīt, ka galīgi neesi tas, ko viņi ir iedomājušies. Par nākotni ar komandu vēl neko neesam runājuši. Pēdējo trīs gadu laikā mums šobrīd ir pirmā reize, kad esam tikuši pie pusotru mēnesi ilga atvaļinājuma. Tiksimies februāra pirmajās nedēļās un runāsim. Tad arī sastādīsim plānu.”

Novembrī Latvijas Basketbola savienībā no 3x3 basketbola komisijas sastāva tika atsaukts Edgars Jansons, un Krūmiņš nenoliedza, ka šī cilvēka liktie sprunguļi spieķos komandai traucējuši.

“Mēs neko necēlām gaismā, jo gājām uz savu mērķi un gribējām. Piecus gadus gājām caur uguni un ūdeni – gribējām aizbraukt uz olimpiskajām spēlēm. Mums bija vienalga, kas notiek savienības iekšienē, lai tak paši peras. Vienkārši ļaujiet izdarīt to darbu, uz kuru ejam. Tie, kuri seko līdzi, zina, kas notika,” sacīja Krūmiņš.

  -1 [+] [-]

, 2022-01-13 12:30, pirms 2 gadiem
Ko viņš ņēmās ar tiem heiteriem visu laiku tos piemin..nav citu ko pastāstīt..

     [+] [-]

, 2022-01-13 12:36, pirms 2 gadiem
Es nezinu kas notika?

  -4 [+] [-]

, 2022-01-13 13:29, pirms 2 gadiem
Pretīgais augļotāju palīgs

     [+] [-]

, 2022-01-13 13:43, pirms 2 gadiem
Krūmiņam novēlu spēlēt ar lielāku pārliecību. Ne reizi vien redzēts, ka pēc pāris netrāpītiem tālmetieniem viņš sāk baidīties tos mest, bet, ja arī met, tad sakrampējas un atkal neiemet.

     [+] [-]

, 2022-01-13 18:27, pirms 2 gadiem
basiiiccc rakstīja: Ko viņš ņēmās ar tiem heiteriem visu laiku tos piemin..nav citu ko pastāstīt..
Nu bet, kas notika olimpiādes sākumā - riebās skatīties tos momentus - visi spēlētāji tizli, LBL 2 līmenis, neviens neko nemāk. Īpaši uzsēdušies bija tieši uz Krūmiņu. Palasot sporta komentus, vispār rodas sajūta, ka mēs esam lielvalsts, ja nav medaļas vispār viss ir mēsls.

     [+] [-]

, 2022-01-13 21:13, pirms 2 gadiem
Brīžiem pēc ažiotāžas liekas ka esam vinnējuši olimpiādē klasiskā basketbola zeltu, nevis ielas versiju ...

Nu malači jau malači, protams, bet nu esam piezemētāki drusku.

     [+] [-]

, 2022-01-13 21:37, pirms 2 gadiem
relax81 rakstīja: Brīžiem pēc ažiotāžas liekas ka esam vinnējuši olimpiādē klasiskā basketbola zeltu, nevis ielas versiju ...

Nu malači jau malači, protams, bet nu esam piezemētāki drusku.
Ielais versijai ir visas iespējas dažos gados apsteigt klasisko basketbolu pēc popularitātes un TV auditorijas, jo tur viss notiek ļoti ātri - 15 minūtēs. Man, piemēram, ir garlaicīgi skatīties NBA spēles garo reklāmas paužu dēļ.

     [+] [-]

, 2022-01-13 22:29, pirms 2 gadiem
otins rakstīja: Ielais versijai ir visas iespējas dažos gados apsteigt klasisko basketbolu pēc popularitātes un TV auditorijas, jo tur viss notiek ļoti ātri - 15 minūtēs. Man, piemēram, ir garlaicīgi skatīties NBA spēles garo reklāmas paužu dēļ.
Iespējas ir visiem ... to laiks rādīs ...

Bet, ja jau pat tāds "atlēts" un TOP līmeņa basketbolists kā Krūmiņš izceļ zeltu, tad atļaušos secināt, ka konkurence klasiskajā basketbolā pagaidām ir 1000x lielāka uz vienu vietu nekā 3x3x ... nu apmēram kā salīdzināt 1. vietu skeletonā ar 1.vietu klasiskajā slēpošanā ... zinot kāda ir konkurence uz vietu, balvas prestižs un popularitāte.
Mans subjektīvais viedoklis, protams, bet nav mērķis noniecināt nekādā veidā ... Zelta medaļa arī Āfrikā ir zelta medaļa un malači par to!

     [+] [-]

, 2022-01-13 23:59, pirms 2 gadiem
otins rakstīja: Ielais versijai ir visas iespējas dažos gados apsteigt klasisko basketbolu pēc popularitātes un TV auditorijas, jo tur viss notiek ļoti ātri - 15 minūtēs. Man, piemēram, ir garlaicīgi skatīties NBA spēles garo reklāmas paužu dēļ.
Tu galīgi sapīpējies esi??? Pie tam - "dažos gados"