Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

"Düsseldorf LFDY" triumfē LBS 3x3 "Open" tūres finālturnīrā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Düsseldorf LFDY" triumfē LBS 3x3 "Open" tūres finālturnīrā
"Düsseldorf LFDY". Foto: LBS

Šodien Kandavā noslēdzās Latvijas Basketbola savienības rīkotā 3x3 basketbola "Open" tūre. Finālturnīrā pirmās trīs vietas ieņēma komandas no Vācijas, Ukrainas un Lietuvas, ceļazīmi uz Pasaules tūres "Challenge" turnīru izcīnot vācu "Düsseldorf LFDY" basketbolistiem.

• Latvijas Basketbola savienības (LBS) "Open" tūrē tika aizvadīti pieci turnīri, vīriešu konkurencē divreiz uzvarot "3x3 Jelgava", bet pa reizei MSA, "Düsseldorf LFDY" (Vācija), "Candyshop" (Lietuva). No šīm komandām Kandavā par vietu Pasaules tūres Kosovas pilsētas Prištinas "Challenger" turnīrā necīnījās vien jelgavnieki.

• No 12 vīru komandām pusfinālā iekļuva Lietuvas komanda "Candyshop", Vācijas komanda "Düsseldorf LFDY", Ukrainas komanda "Ukraine-Kelts" un Latvijas komanda MSA, kas pagarinājumā izmamtoja Arvja Savčenko nerealizētos soda metienus, lai pēcāk izrautu uzvaru pār "Kandava/Anzāģe" ar tālmetienu. Pusfinālā ļoti pārliecinoši spēlēja "Düsseldorf LFDY", kas ar rezultātu 21:8 pieveica "Candyshop", bet otrā pusfinālā "Ukraine-Kelts" izmantoja MSA aso spēli, daudz meta soda metienus, saglabājot pēc tiem arī bumbu, kas spēles izskaņā ļāva nosargāt uzvaru ar 19:15.

• Pirms izšķirošajām cīņām vīru konkurencē tika noskaidrota arī labākā dāmu komanda, finālā sacenšoties "Team Rozentāle" un RSU-2 basketbolistēm. Principā tā bija cīņa starp Latvijas izlases bāzes komandu un RSU-2 komandu. RSU komandai bija pārsvars groza apakšā, bet daudz dinamiskāk spēlēja pretinieces, kuras izvirzījās vadībā ar 6:2. RSU basketbolistēm izdevās nobremzēt spēli un panākt neizšķirtu (8:8). Ar sekmēm no tālās distances RSU-2 izvirzījās arī vadībā, bet tad "Team Rozentāle" pamazām atguva iniciatīvu un arī četru punktu pārsvaru (15:11). Pēdējā minūtē RSU-2 basketbolistes pietuvojās minimālā atstatumā, bet uzvaru turnīrā nosargāja "Team Rozentāle" - 16:15.

Vīru turnīra lielajā finālā ukraiņiem izdevās izmantot savas iespējas un izvirzīties vadībā pret "Düsseldorf LFDY". Vācieši ātri vien ieguva iniciatīvu un ar precīzu tālmetienu panāca 8:4. Ukraiņi turpināja savu spēli veidot ap tālmetieniem un cīņu par bumbām uzbrukumā, tā priecējot savus līdzjutējus tribīnēs. Vācijas komandas basketbolisti spēja rast atbildi uz pretinieku centieniem atspēlēties, labāk cīnoties par atlēkušajām bumbām, kas deva otrās iespējas. Sākoties spēles laika otrajai pusei, ukraiņi atspēlējās un sadeldēja deficītu līdz minimumam (13:14). Pārņemt vadību "Ukraine-Kelts" tomēr neizdevās. "Düsseldorf LFDY" atjaunoja četru punktu pārsvaru un uzvarēja spēlē ar rezultātu 22:16, iegūstot ceļazīmi uz Prištinas "Challenge" turnīru.

Tikmēr cīņā par trešo vietu šajā turnīrā MSA bija jāaizstāv Latvijas komandu gods, lai pašu rīkotajā turnīrā trijniekā nebūtu tikai viesi. Tomēr "Candyshop" basketbolisti bija citās domās, ātri izvirzoties vadībā ar 5:1. MSA pēc spraigām cīņām ceturtdaļfinālā un pusfinālā pietrūka spēka, nonākot iedzinējos arī ar 12:3. Spēles turpinājumā intriga neradās, "Candyshop" svinot uzvaru ar rezultātu 20:14 un tiekot pie trešās vietas.

• Par sieviešu turnīra vērtīgāko spēlētāju atzina Janetu Rozentāli (Team Rozentāle), bet vīriešu turnīrā šis gods tika Niklasam Heinriham Geskem (Düsseldorf LFDY).