Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš: ''Neticētu, ja kāds man pirms spēlēm teiktu, ka iekļūsim pusfinālā''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Pļaviņš: ''Neticētu, ja kāds man pirms spēlēm teiktu, ka iekļūsim pusfinālā''
Edgars Točs un Mārtiņš Pļaviņš. Foto: F64

LETA. Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs pēc iekļūšanas Tokijas olimpisko spēļu pludmales volejbola pusfinālā pauda prieku un gandarījumu par sasniegto rezultātu. Abi uzsvēra, ka nebūtu šādam scenārijam ticējuši pirms turnīra, ja kāds to viņiem teiktu, taču pateicās visiem atbalstītājiem.

Naktī uz trešdienu Tokijas olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīra pusfinālā iekļuva Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, kuri ceturtdaļfinālā divos setos ar 2-0 (21:16, 21:19) pārspēja Brazīlijas duetu Alisonu Seruti un Alvaru Filju.

"Esam noguruši, jo šajā laikā ir ļoti karsts. Šķiet, ka tik agri nebijām pat trenējušies. Lielākais "cepiens" laikam ir tieši no plkst.10 līdz 13. Arī jūtams liels gaisa mitrums," emocijās pēc pusfināla sasniegšanas dalās debitants Točs. "Bija grūti, tiešām grūti. Priecājos, ka uzvarējām divos setos. Grūti klājās arī pretiniekiem, ko apliecina lielais kļūdu skaits."

"Pret mums reti kāds sit autā, parasti visi punkti jānopelna pašiem. Varēja redzēt, ka Alisonam ir grūti, tāpēc arī bija daudz nepiespiesto kļūdu," partnerim piekrita Pļaviņš, kurām šīs ir trešās olimpiskās spēles. Padomā ir arī dalība 2024.gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.

Galvenais uzdevums bija spēli virzīt caur Seruti, jo tādējādi bija iespēja gūt vairāk punktu. Šī taktika nesa cerētos augļus. "Zinājām, ka viņi nogurs. Pirmais sagura Alisons," pretiniekus spēles laikā pētījis Točs. "Spējām noturēt "sideout" un labi spēlējām aizsardzībā." "Otrajā setā nedrīkstēja pieļaut rezultātu 21:19, vajadzēja būt 21:17 vai tuvu tam," uzsver Pļaviņš. "Devu Edgaram pie tīkla, viņš gribēja pierādīt, ka ir "sveces", bet Alisons to neļāva darīt."

Pēc uzvaras astotdaļfinālā abi pludmales volejbolisti norādīja, ka nākamajā kārtā labprātāk spēlētu tieši pret brazīliešiem. Iepriekš savstarpējās cīņās Seruti/Filju uzvarēt nebija izdevies. "Man labāk patīk spēlēt pret "ikonām", jo vājāki pretinieki uzliek atbildības sajūtu," izvēli skaidro Točs. "Ja mēs spēlētu citā laikā, citā dienā, kas zina, kā būtu," piebilst Pļaviņš. "Viss, kas sakrita līdz šim, ko uzvarējām un kam zaudējām, tā tam bija jābūt, lai mēs būtu tur, kur esam. Par to mēs esam pateicīgi."

Arī šajā spēlē sportisti kārtīgi sadalījuši lomas - Točs spēlē blokā un koncentrējas tikai uz šo spēles aspektu, bet Pļaviņš strādā aizsardzībā. "Zinājām, ka Alisons sit uz vienu pusi un uz otru pusi. Līdz ar to Edgara uzdevums bija noturēt vienu pusi," taktisko zīmējumu ieskicē pieredzes bagātais Pļaviņš. "Galvenais bija neraustīties, lai viņš nesajustu, ka var iesist arī citur. Būtiski bija aizvērt vienu pusi, lai, kad viņš mēģina tur sist, priekšā ir bloks. Jā, viņš iesita dažus stiprus sitienus, bet lielākoties bumba lidoja autā."

Sezonas laikā abi sportisti cīnījās ar nelieliem savainojumiem, bet tos izdevies izārstēt. Abi ir lieliskā formā, lai arī Pļaviņš neslēpa, ka jūtams neliels nogurums. Pēdējā mēnesī ieguldīts vislielākais darbs, atsakoties no saviesīgiem pasākumiem. Duets no pārējiem konkurentiem atšķiras ar to, ka fiziskās sagatavotības treniņi katram noris pēc individuāla plāna. "Neticētu, ja kāds man pirms olimpiskajām spēlēm teiktu, ka iekļūsim pusfinālā. Paldies ikvienam, kurš nenolaida rokas arī tad, kad bijām "bedrē"," atbalstu novērtē duets. "Mēs visi smagi strādājam. Pasaules tūrē lielu naudu nenopelnīsi, bet tā mums ir iespēja trenēties Ēģiptē, Spānijā un citviet, tādējādi varam labāk sagatavoties gaidāmajām sezonām," skaidro Točs. "Šis mums nav sports, bet gan dzīvesveids. Ar draugiem, ģimeni un partneriem teju dzīvojam pludmalē."

Par vietu olimpisko spēļu finālā Pļaviņam ar Toču būs jāspēlē pret norvēģiem Annešu Mūlu un Kristianu Sērumu, kuri turnīrā izlikti ar pirmo numuru.

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

Izmantotie resursi:
LETA

  -1 [+] [-]

, 2021-08-04 09:05, pirms 3 gadiem
Daudzi tam līdz galam netic, ko lai dara.

  +3 [+] [-]

, 2021-08-04 09:25, pirms 3 gadiem
Abos izslēgšanas mačos pret brazīliešiem bukmeikeri Pļaviņa/Toča izredzes vērtēja ar 30 % (attiecīgi, varbūtība, ka mūsējie uzvarēs abus, sanāk 1 pret 10), bet smilšu laukumā redzētais bija pretējs šīm prognozēm, jo spēli noteica latvieši. Pilnīga dominance. Veči, tā turpināt!

  +1 [+] [-]

, 2021-08-04 10:35, pirms 3 gadiem
Annešam Mūlam smagi ies!

  +1 [+] [-]

, 2021-08-04 10:48, pirms 3 gadiem
Bimba būs..)...jebkurā situācijā...

Es gan zināju...un zinu ka būs fināls...

  +1 [+] [-]

, 2021-08-04 10:56, pirms 3 gadiem
serbs rakstīja: Bimba būs..)...jebkurā situācijā...

Es gan zināju...un zinu ka būs fināls...
Būtu jau labi un kā pasakā tikt finālā. Bet norvēģi ir klasi augstāk par brazīļiem un jauni , nesagurdināmi puikas. Visticamāk, ka būs jāspēlē par bronzu.

  +4 [+] [-]

, 2021-08-04 11:53, pirms 3 gadiem
Pludmales volejbolisti ir pelnījuši lielāko cieņu,jo šaubos vai Latvijā daudzi ticēja,ka abus pārus ieraudzīsim pusfinālā.Viņi paši mazliet pārsteigti par to,ko izdarījuši.Visu cieņu,neatkarīgi no tā,vai izcīnīs medaļas,vai nē.

     [+] [-]

, 2021-08-04 13:32, pirms 3 gadiem
Pārāk piezemēti - ko ta mēs ? Un tā runā olimpiskais medaļnieks ! Tā nav uzvarētāja mentalitāte .

     [+] [-]

, 2021-08-04 14:12, pirms 3 gadiem
Kas tur Edgaram ar tām svecēm? Varbūt tomēr gribēja pierādīt, ka ir vecis?

     [+] [-]

, 2021-08-04 14:40, pirms 3 gadiem
Streetman rakstīja: Būtu jau labi un kā pasakā tikt finālā. Bet norvēģi ir klasi augstāk par brazīļiem un jauni , nesagurdināmi puikas. Visticamāk, ka būs jāspēlē par bronzu.
viss ir galvās...norvēģiem būs spiediens ...redzēs kā šamējie tiks galā...