Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Točs: ''Sirdsapziņa ir tīra, jo šajā turnīrā atdevām sevi visu''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Točs: ''Sirdsapziņa ir tīra, jo šajā turnīrā atdevām sevi visu''
Edgars Točs un Mārtiņš Pļaviņš. Foto: Ilmārs Znotiņš, tokija2020.olimpiade.lv

LETA. Latvijas pludmales volejbolisti Edgars Točs un Mārtiņš Pļaviņš pēc zaudējuma Tokijas olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīra cīņā par trešo vietu atklāja, ka, lai arī centušies, ne viss laukumā izdevies. Kamēr Točs nebija apmierināts ar sasniegto rezultātu, tikmēr Pļaviņš domā par nākamajām olimpiskajām spēlēm Parīzē.

Tokijas olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīru ceturtajā vietā noslēdza latvieši Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs. Cīņā par bronzu Latvijas duets atzina Kataras volejbolistu Čerifa Jounouses un Ahmeda Tidžana pārākumu ar 0-2 (12:21, 18:21).

"Neteiktu, ka necentāmies un kaut kur pieturējām "gāzīti". Gājām, centāmies, bet ne līdz galam sanāca. Iespējams, pārdegām, bet sirdsapziņa ir tīra, jo šajā turnīrā atdevām sevi visu. Ir "okey", bet es neesmu pilnībā apmierināts. Vēlos pateikties ikvienam, kurš cēlās uz agrajām spēlēm un novēlēja mums labu. Cerams nākotnē," fanu atbalstu visu olimpisko spēļu norises laiku juta Točs.

Kataras pāris bronzas cīņā brīžiem "izvilka" bumbas, kur citi pāri šādās epizodēs būtu atmetuši ar roku. Pļaviņš nav izbrīnīts par bronzas medaļnieku sniegumu, norādot, ka duets laukumā izskatījās patiesi labi. "Veiksme ir jānopelna. Viņi pieskārās un dabūja bumbu," vīlies par ceturto vietu Tokijā ir Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļnieks. "Ja tu gribi medaļu, tā ir jāspēlē - tā ir jābūt. Lai salauztu pretinieku, ir jāizvelk pāri grūtās bumbas. Viņi ļoti labi nospēlēja."

Pļaviņš atklāj, ka spēles taktika bija "nolauzt" Junusu, bet pēc pirmās veiksmīgās epizodes blokā, spēlētājs sāka demonstrēt stabilu sniegumu. "Viņš diezgan ātri un labi pielāgojās. Garais Junuss, šķiet, pa visu spēli neizdarīja nevienu māņu sitienu. Izskatījās, ka viņš labi jutās," pretinieku spēli slavē pieredzes bagātais Pļaviņš. "Ja jūties droši, grūti aizķerties."

Atpūta Latvijas pārim pēc dalības Tokijas olimpiskajās spēlēs tikpat kā nesanāks, jo jau 11.augustā Vīnē paredzēta dalība Eiropas čempionātā. Vai emocionāli pietiks spēka, pāris vēl nezina teikt. To parādīs turnīrs. "Protams, būs grūtāk savākties, bet katrs turnīrs sākas no nulles," uzsver Točs.

Iepriekš Pļaviņš neslēpa, ka viņa plānos arī ir dalība 2024.gada olimpiskajās spēlēs Parīzē. Par nākamo četrgades sporta nozīmīgāko sporta forumu 36 gadus vecais sportists domās vēlāk. Spēka pagaidām pietiek. "Ar gadiem palieku gudrāks. Ir vairāk informācijas, kas palīdz gatavoties. Nevaru teikt, ka šeit Tokijā nebiju gatavs. No savas puses praktiski izdarīju visu, lai būtu labā formā," jaudas sportistam netrūkst. "Tas, ka esi labā formā un gatavs turnīram, ar to šoreiz ir par īsu."

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

Izmantotie resursi:
LETA

  +4 [+] [-]

, 2021-08-07 08:52, pirms 3 gadiem
Paldies puišiem, tās ir olimpiskās spēles, šis ir ļoti augsts sasniegums, visiem gribas medaļas, bet izcīna, kam tajā dienā un laikā iet spele un veiksme ir ar viņiem! Gaidām mājās.

  +1 [+] [-]

, 2021-08-07 10:00, pirms 3 gadiem
Luzera domāšana arī intervijā parādās

  +1 [+] [-]

, 2021-08-07 11:44, pirms 3 gadiem
žēl jau ka nav medaļas bet īstenībā jau tā uzleca augstāk par gaidīto.

  -1 [+] [-]

, 2021-08-07 11:46, pirms 3 gadiem
Viss kārtībā. Kā vajadzētu teikt Grigorjevai un visiem četriem volejbolistiem un -ēm, 'Latvijai šajās spēlēs bronzas medaļa jau ir.'

     [+] [-]

, 2021-08-07 21:33, pirms 3 gadiem
Kims Čenuns rakstīja: Luzera domāšana arī intervijā parādās
Taviem pavalstniekiem ir lūzera domāšana, kas vienīgie neieradās Tokijā! Tā ka aizver muti un sēdi uz poda!

     [+] [-]

, 2021-08-07 21:54, pirms 3 gadiem
Galvenais lai miedziņš normāls...