Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Bannū uzveic Džeksonu un triumfē Fīniksā

Juris Miņins
Juris Miņins

Bannū uzveic Džeksonu un triumfē Fīniksā
Muhameds Bannū
Foto: musculardevelopment.com

Libānas atlēts Muhameds Bannū pieveica mājnieku Džoniju Džeksonu un izcīnīja uzvaru Starptautiskās bodibildinga un fitnesa federācijas (IFBB) profesionālās līgas turnīrā Fīniksā.

Turnīrs, kurš notika Fīniksā, "IFBB Europa Phoenix" ar spēcīgu dalībnieku sastāvu gan nevarēja palepoties, taču tas gan nemazināja konkurenci, jo uz skatuves kāpa daudzi vienāda līmeņa atlēti, starp kuriem nebija izteikta favorīta jau pirms sacensībām.

Šoreiz vislabāko formu un kondīciju parādīja atlēts no Libānas – Muhameds Ali Bannū, kurš IFBB PRO karti saņēma 2009. gadā, taču līdz šim vēl nevienā turnīrā nebija uzvarējis un labāko rezultātu viņš uzrādīja 2012. gadā "Battle of Champions" turnīrā, kad kļuva otrais. "IFBB Europa Phoenix" sacensībās viņam šī ir trešā dalības reize, iepriekšējais labākais rezultāts bija 10. vieta 2010. gadā. Savukārt šajā sezonā libānietis piedalījās vēl divos turnīros – "Golden State Pro" un "PBW Tampa Pro", kur izcīnīja ceturto un trešo vietu.

Otrajā vietā palika Džonijs Džeksons, kuram šīs jau ir septītās sacensības šosezon. Iepriekšējā nedēļā viņš ieņēma trešo vietu "Nordic Pro" turnīrā, Somijā. Savukārt trijnieku noslēdza Breds Rovs no ASV.

Svara kategorijā līdz 96 kg jeb 212 mārciņām, par uzvarētāju kļuva Hosē Reimonds, kurš aiz sevis atstāja Marku Dagdeilu un Zviedrijas pārstāvi Ahmedu Ahmedu.

"Men's Physique" turnīrā uzvarēja Džeisons Potsons no Teksasas, otrais palika Maikls Fergusons, bet trešo vietu ieņēma Havisus Gaidens.

Savukārt dāmu sacensībās uzvaras izcīnīja Sara Kovača, kas uzvarēja fitnesa kategorijā, Vera Maleta bija uzvarētāja "Figure" sacensībās, bikini kategorijā uzvarēja Sara Leblanka, bet "Women's Physique" kategorijā nepārspējama bija Teresita Moralesa.

Jāpiebilst, ka visu kategoriju uzvarētāji un uzvarētājas saņem automātisku kvalifikāciju uz gada nozīmīgākajām sacensībām "Olympia Weekend", ko var uzskatīt par bodibildinga pasaules sezonas galveno startu.

Izmantotie resursi:
IFBB Professional League
Bodybuilding #1 Destination at Muscular...