Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Lielais Ramijs saglabā "Mr.Olympia" čempiona titulu

Juris Miņins
Juris Miņins

Lielais Ramijs saglabā "Mr.Olympia" čempiona titulu
Mamdu Elsbiajs, Foto:musculardevelopment.com

Ar Ēģiptes atlēta Mamdu Elsbiaja uzvaru noslēdzās gada prestižākās sacensības bodibildingā, "Mr.Olympia". Šī lielajam Ramijam bija otrā uzvara pēc kārtas.

Šajā nedēļas nogalē ASV, Floridas štata Orlando pilsētā norisinājās profesionālā bodibildinga svarīgākās un prestižākās sacensības – "Olympia Weekend". Lai arī sākotnēji šis konkurss bija paredzēts vien atklātās kategorijas vīru bodibildinga kategorijai, pašlaik viss pasākums ir krietni audzis un tajā startē visu profesionālās līgas bodibildinga kategoriju pārstāvji. Šogad uz skatuves tika saukti 11 dažādu kategoriju sportisti.

Galvenajās sacensībās, atklātās kategorijas vīru bodibildingā pie uzvaras tika iepriekšējā gada uzvarētājs Mamdu Elsbiajs, kurš bodibildinga vidē ir zināms kā viens no muskuļu apjoma ziņā lielākajiem un smagākajiem atlētiem. Viņš aiz sevis atstāja 2019. gada čempionu Brendonu Kariju, bet trešajā vietā palika irānis Hadi Čopans.

Līdz ar šo uzvaru Mamdu Elsbiajs ir ne tikai nopelnījis 400 tūkstošus ASV dolāru, bet arī pacēlies uz sesto vietu visu laiku uzvarām bagātāko "Mr.Olympia" čempionu reitingā. Divas Jūdžina Sendova vārdā nosauktās statuetes ir arī pirmajam turnīra uzvarētājam Larijam Skotam, kā arī "Zelta ēras" vienam no spilgtākajiem atlētiem, Frenko Kolumbo.

Jāpiebilst gan, ka šogad sacensību norisi un dalībnieku sastāvu pamatīgi ietekmēja Covid-19 un valstu uzliktie ierobežojumi cilvēku ceļošanai un tamdēļ gan lielajā bodibildinga, gan citās kategorijās nevarēja piedalīties daudzi Eiropas sportisti.

Par klasiskā bodibildinga čempionu kļuva kanādietis Kriss Bamsteds, bet "Men's physique" čempiona godā tika celts amerikānis Brendons Hendriksons. Savukārt vieglās kategorijas jeb 212 mārciņu bodibildingā par čempionu kļuva Dereks Lansfords. Visbeidzot, par čempionu kategorijā "Wheelchair bodybuilding" kļuva Harolds Kellijs.

Sieviešu bodibildingā uzvaru izcīnīja Adrea Šova, fitnesa kategorijā – Vitnija Džonsa, bet bijusī rīdziniece Oksana Grišina palika trešā. Sidnija Gilone uzvarēja figūras sacensībās, bet brazīliete Fransela Matoša – "Wellness" kategorijā. Par bikini kategorijas uzvarētāju kļuva kanādiete Dženifera Dorī.

Izmantotie resursi:
https://www.ifbbpro.com/