Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Koronavīrusa dēļ Kolumbusā ierobežo "Arnold Sports Festival" norisi

Juris Miņins
Juris Miņins

Koronavīrusa dēļ Kolumbusā ierobežo "Arnold Sports Festival" norisi
Arnolds Švarcenegers
Foto: AFP/Scanpix

Paaugstināto sabiedrības veselības risku dēļ, "Arnold Sports Festival", kas ir viens no lielākajiem multi-sporta festivāliem pasaulē, ir paziņojuši, ka 2020. gadā tā programma būs maksimāli saīsināta un skatītāji varēs to apmeklēt tikai vienu dienu.

Koronavīrusa (COVID-19) izraisītā sabiedrības veselības apdraudējuma dēļ, "Arnold Sports Festival", kuram bija jāsākas jau 5. martā, rīkotāji ir nolēmuši pamatīgi ierobežot, proti, ir pilnībā atcelta sporta nozares izstāde, kas parasti pulcēja ap 200 tūkstošiem apmeklētāju, kā arī skatītājiem būs ļauts apmeklēt tikai bodibildinga sacensību, "Arnold’s Classic" finālu, kamēr visi pārējie sporta pasākumi notiks bez skatītāju klātbūtnes.

Bez skatītāju ierobežojumiem, īpašām pārbaudēm jau lidostā tiks pakļauti visi sportisti, bet Ķīnas, Irānas, Japānas, Dienvidkorejas un Itālijas sportistiem dalība sacensībās tiks liegta.

Jāpiebilst, ka bodibildinga sacensību fināla norises vieta var uzņemt aptuveni četrus tūkstošus skatītāju.

Arnolda Švarcenegera vārdā nosauktais un paša austrieša popularizētais festivāls ir viens no lielākajiem šāda veida pasākumiem pasaulē un ik gadu Kolumbusas pilsētai tas nes aptuveni 53 miljonus ASV dolāru lielus ieņēmumus.

Pirmais šāda veida turnīrs tika noorganizēts 1988. gadā, bet pašlaik no vienas dienas kultūrisma sacensībām, tas ir izaudzis līdz četru dienu multi-sporta festivālu, kurā piedalās dažādu sporta veidu pārstāvji no visas pasaules. Savukārt tieši bodibildinga sacensības profesionāļu rindās bieži vien tiek sauktas par pavasara sezonas svarīgāko startu, kā arī tiek dēvētas par otrajām prestižākajām pēc "Mr.Olympia".

"Arnolds Sports Festival" nav pirmais fitnesa industrijas lielais notikums, kuru ir ietekmējis koronavīruss, jo pirms kāda laika tika paziņots, ka Eiropas lielākā fitnesa industrijas izstāde FIBO tiek pārcelta uz gada otro pusi.

Izmantotie resursi:
https://www.bizjournals.com/