Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Fitnesa sportiste Belova iegūst trīs zelta medaļas un absolūto Eiropas čempiones titulu

Emils Ozerinskis

Fitnesa sportiste Belova iegūst trīs zelta medaļas un absolūto Eiropas čempiones titulu
Absolūtā Eiropas čempione Vanesa Belova. Foto: Igor Kopcek/Eastlabs.com

Latvijas fitnesa sportiste Vaness Belova IFBB Eiropas čempionātā fitnesā izcīnījusi trīs zelta medaļas un ieguvusi IFBB Absolūtās Eiropas čempiones titulu.

IFBB Eiropas čempionāts fitnesā un bodibildingā junioriem un pieaugušajiem, kas no 5.maija līdz 9.maijam notika Spānijas pilsētā Santa Susanna, pulcēja vairāk kā 1000 sportistus no 48 Eiropas valstīm.

Latvijas izlases titulētākā sportiste, 22 gadus jaunā rīdziniece Vanesa Belova, tika pieteikta dalībai gan junioru, gan pieaugušo vecuma grupās. Sportistes dalība sacensībās tika līdzfinansēta no Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta.

Ļoti spēcīgā konkurencē, starp 20 labākajām Eiropas sportistēm, Vanesa Belova uzrādīja fantastisku rezultātu izcīnot pirmo vietu junioru kategorijā Artistic Fitness. Sacensību turpinājumā, cīņā starp trīs junioru kategoriju uzvarētājām, Vanesa Belova tika nominēta par 2022. gada IFBB Absolūto Eiropas čempioni.

Pieaugušo vecuma grupā, Vanesa līdzīgi kā 2021.gadā, arī ierindojās pirmajā vietā savā auguma kategorijā, izcīnot zelta medaļu un aizstāvot atkārtoti IFBB Eiropas čempiones titulu fitnesā. Sportiste tradicionāli nodemonstrēja ļoti oriģinālu un emocionāli krāšņu izvēles programmu, un pēc tiesnešu vērtējuma ierindojās vienbalsīgi pirmajā vietā junioru un pieaugušo vecuma grupās.

Sensacionāls jaunās sportistes rezultāts IFBB Eiropas čempionātā, visnozīmīgākajās kontinentālajās sacensībās.

Vanesa Belova apliecināja, ka uz doto brīdi ir viena no stiprākajām sportistēm pasaulē kategorijā Artistic Fitness un godam nes Latvijas vārdu pasaulē. Vanesa divus gadus pēc kārtas tiek kronēta par labāko Eiropas sportisti fitnesā.

Artistic fitness sastāv no diviem vērtēšanas raundiem un īpaši priecē tas, ka Vanesa tradicionāli nodemonstrēja ļoti oriģinālu un emocionāli krāšņu izvēles programmu, un pēc tiesnešu vērtējuma ierindojās vienbalsīgi pirmajā vietā.

Latvijas izlasi sacensībās pārstāvēja trīs sportistes no Rīgas – bez Vanesas Belovas arī Regīna Mandrika un Lidija Djukina.

Latvijas otrā juniore, sacensību debitante Regīna Mandrika kategorijā Bikini Beginners ierindojās sestajā vietā, kas ir labs sasniegums pirmajās tik augsta līmeņa sacensībās.

Kategorijas Wellness pāstāve, rīdziniece Lidija Djukina noslēdza sacensības godpilnajā piektajā vietā. Sportistei šīs bija pirmās Starptautiskās sacensības ārpus valsts robežām.

Materiālu sagatavoja:
Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas prezidente Kristīne Vederņikova