Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Miris 2018. gada "Mr. Olympia" uzvarētājs Šons Rodens

Juris Miņins
Juris Miņins

Miris 2018. gada "Mr. Olympia" uzvarētājs Šons Rodens
Foto:musculardevelopment.com

Kā ziņo Ziemeļamerikas spēka sporta mediji, šodien ir miris 2018. gada "Mr. Olympia" uzvarētājs Šons Rodens.

Vadošie bodibildinga mediji ziņo, ka 2018. gada "Mr. Olympia", 46 gadus vecais Šons Rodens, šodien ir miris no sirdslēkmes. Lai arī oficiālas informācijas no tiesībsargiem par šo notikumu nav un arī notikušā apstākļi vēl nav skaidri zināmi, gan sportista treneris, gan viņa kolēģi ir apstiprinājuši notikušo.

Šona Rodena ceļš uz panākumiem bija ļoti sarežģīts, jo sportā Jamaikā dzimušais puisis nonāca caur futbolu, taču pēc kāda laika atklāja sev bodibildingu un arī tajā, amatieru līmenī, tika pie vērā ņemamiem panākumiem.

Tiesa, savainojumi, tēva nāve un tam sekojošā alkohola atkarība Šonu aizveda no sporta pretējā virzienā un bija jāpaiet laikam, lai talantīgais un ģenētiski apdāvinātais atlēts atgrieztos pie treniņiem un tiktu pie PRO kartes, kas viņam ļāva sacensties ar vislabākajiem šī sporta pārstāvjiem.

Profesionāļa karjeru Rodens uzsāka 2010. gadā un pamazām no sacensību dalībnieka kļuva par teju visu bodibildinga šovu favorītu līdz 2018. gadā triumfēja arī prestižākajās sporta vida sacensībās, "Mr. Olympia", kļūstot par tikai 14. atlētu, kuram tas ir izdevies, vienlaicīgi pārtraucot septiņus gadus ilgušo Fila Hīta dominanci uz "Olimpijas" skatuves.

Interesanti arī, ka viņš bija visu laiku vecākais bodibilderis, kuram izdevās triumfēt "Mr. Olympia" sacensībās, pie Jūdžina Sendova vārdā nosauktās balvas tiekot 43 gadu un piecu mēnešu vecumā.

Tajā pašā gadā Šons arī apprecējās, taču jau pavisam drīz šķīrās no sievas, jo 2019. gada vasarā viņš tika apsūdzēts kādas sievietes izvarošanā. Pēc šī incidenta Rodens arī faktiski tika izslēgts no profesionālās līgas sportistu aprites un 2018. gada uzvara "Mr. Olympia" turnīrā arī bija viņa pēdējais panākums.

Karjeras laikā kopumā Šons Rodens ir uzvarējis septiņos PRO līgas turnīros, bet 18 reizes ir finišējis pirmajā trijniekā.

Jāpiebilst, ka tas šogad jau ir kārtējais gadījums, kad mirst kāds aktīvi startējošais vai nesen karjeru noslēgušais profesionālais bodibilderis. Mirušo skaits sniedzas jau vairākos desmitos un to skaitā ir arī Džordžs Pītersons, kurš mira pāris dienas pirms 2021. gada "Mr. Olympia" sacensībām, kurās viņam arī bija jāpiedalās. Savukārt vasarā tika ziņots arī par divkārtējās "Ms. Figure Olimpia" uzvarētājas Dženijas Linas-Pauelas nāvi.

Izmantotie resursi:
https://generationiron.com/