Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Vinklārs uzvar Somijā un kvalificējas "Mr.Olympia"

Juris Miņins
Juris Miņins

Vinklārs uzvar Somijā un kvalificējas "Mr.Olympia"
Rolijs Vinklārs un Stīvs Kuklo
Foto: musculardevelopment.com

Ar Rolija Vinklāra uzvaru šovakar noslēdzās pirmspēdējās Eiropā notiekošās Starptautiskās bodibildinga un fitnesa federācijas (IFBB) profesionālās līgas atklātās svara kategorijas sacensības "Nordic PRO".

Lai arī šajā turnīrā nepiedalījās neviens no šīs sezonas vadošajiem bodibilderiem, jo gan nesamierināmie duelanti Fils Hīts un Kajs Grīns, gan pārējie, iepriekšējās nedēļās uz Eiropas un Āzijas skatuvēm gozējušies Deniss Vulfs, Šons Rodens un Deksters Džeksons, izlēma atpūsties, nevar teikt, ka uz Somijas pilsētu Lahti būtu ieradies vājš dalībnieku sastāvs.

Par uzvaru cīnījās Rolijs Vinklārs, Džonijs Džeksons, Stīvs Kuklo, kā arī Ronijs Rokels. Tāpat, sakarā ar turnīra norises vietas tuvumu, šajās sacensībās piedalījās arī tuvāko valstu vadošie sportisti – Aleksejs Šabuņa no Balktievijas, Aleksejs Ļesukovs no Krievijas, Lietuvas sportists Daiņus Barzinskas un Roberts Piotorkovičs no Polijas. Kā arī vairāki citi Eiropas pārstāvji PRO līgā.

Tomēr, goda pjedestāls tika sadalīts starp pašā sākumā minētajiem atlētiem. Rolijs Vinklārs izcīnīja uzvaru, aiz sevis atstājos Stīvu Kuklo un Džoniju Džeksonu, bet Ronijs Rokels palika ceturtais. Jāpiebilst, ka pēc rezultātu paziņošanas parādījās salīdzinoši daudz neapmierinātu sporta veida līdzjutēju, kuri uzskatīja, ka Rokels ir ierindots nepamatoti zemu.
Pirmajā sešiniekā iekļuva arī Piotorkovičs un Jeno Kiss no Ungārijas. Šabuņa un Ļesukovs, gluži kā pirms gada atkal noslēguma tabulā atradās kopā, taču, lai arī pirms gada abi bija salīdzinoši tuvu uzvarai, šoreiz tikai, attiecīgi, devītajā un astotajā pozīcijā, bet lietuvietis Barzinskas, tāpat kā pagājušās nedēļas šovā, palika dalītā pēdējā vietā.

Jāpiebilst, ka sakarā ar pirms pāris gadiem ieviesto kvalifikācijas sistēmu uz PRO līgas galveno turnīru, "Mr.Olympia", katrs PRO turnīra uzvarētājs automātiski kvalificējas šīm sacensībām, bet pārējie, kuri ir ieņēmuši vietas no otrās līdz piektajai, atkarībā no turnīra nozīmes, iegūst punktus, kurus summējot tiek noteikti tie pieci dalībnieki, kas arī piedalīsies nu jau 2015. gada rudenī ieplānotajā turnīrā.

Līdz ar to Rolijs Vinklārs, kurš pirms šī posma bija punktu kopvērtējuma līderis, jau droši var plānot gatavošanos startam Lasvegasā, bet pārējie pieciniekā iekļuvušie, atbilstoši turnīra rangam (tas ir zemākais, ceturtā līmeņa turnīrs), saņem no četriem līdz vienam punktam. Salīdzinājumam, par otro vietu vienīgajā pirmā līmeņa turnīrā, ASV notiekošajā "Arnold's Classic" tiek piešķirti astoņi punkti, bet otrās un trešās pakāpes turnīros – seši un pieci.

Tāpat Lahti notika arī IFBB PRO līgas fitness bikini sacensības, kurās šoreiz uzvarēja, ASV sportiste Tavana Jūbenksa, aiz sevis atstājos norvēģieti Kristinu Fjaeri un mājinieci Saru Beku. Arī dāmām ir tāda pati kvalifikācijas sistēma, kas nozīmē, ka Jūbenksa ir kļuvusi par oficiālu "Olympia Weekend" pasākuma bikini sacensību dalībnieci.

Izmantotie resursi:
IFBB Professional League
Bodybuilding #1 Destination at Muscular...