Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Neilandam 84.vieta Šveices tūres piektajā posmā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Neilandam 84.vieta Šveices tūres piektajā posmā
Krists Neilands. Foto: Foto: Sprintcycling

LETA. Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands ceturtdien ierindojās 84.pozīcijā daudzdienu velobrauciena "Tour de Suisse" (UCI kat. 2.UWT) piektajā posmā.

Ceturtdien riteņbraucēji veica 211 kilometrus, pārvarot trīs lielus kāpumus un šķērsojot divus sprinta starpfinišus.

Uzvaru izcīnīja spānis Huans Ajuso (UAE), kurš finišu sasniedza pēc piecām stundām 23 minūtēm un vienas sekundes.

Otrajā un trešajā vietā viņam sekoja dānis Matiass Skjelmose ("Trek-Segafredo") un vēl viens Spānijas pārstāvis Peljo Bilbao ("Bahrain-Victorious"), abiem sekotājiem zaudējot 54 sekundes.

Neilands vairāk nekā pusi brauciena bija vadošo riteņbraucēju grupā, taču finišā bija tuvāk pirmā simta beigām un no uzvarētāja atpalika 18 minūtes un 55 sekundes.

Kopvērtējuma pirmajā vietā atgriezies Skjelmose, kurš par astoņām sekundēm apsteidz austrieti Fēlikus Gallu ("AG2R Citroen"), bet par 18 sekundēm - Ajuso. Latvijas riteņbraucējs līderim zaudē nepilnas 26 minūtes un ir noslīdējis uz 32.pozīciju.

Šveices tūre pirmoreiz notika 1933.gadā. Pērn "Tour de Suisse" uzvarēja brits Geraints Tomass. Neilands arī pirms gada bija tūres dalībnieku vidū, finišējot 37.vietā.

Izmantotie resursi:
LETA