Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Pērn ceturto vietu "Tour de France" posmā izcīnījušais Neilands uzsāks jauno sezonu

Toms Markss
Toms Markss

Pērn ceturto vietu "Tour de France" posmā izcīnījušais Neilands uzsāks jauno sezonu
Krists Neilands
Foto: Israel Premier Tech

Piektdien Francijā ar dalību “Classic Var” velobraucienā jauno sacensību sezonu uzsāks Latvijas elites izlases un “Israel Premier Tech” komandas riteņbraucējs Krists Neilands. Tikmēr Anastasija Karbonāri ceturtdien iesākusi Valensijas tūri.

Krists Neilands aizvadītajās brīvdienās bija ieradies mājās. Kuldīgas novada gada balvā sportā viņš saņēma atzinību kā sava novada gada labākais sportists. Krists aizvadījis plānveidīgu sagatavošanās posmu ar komandu un arī individuāli, lai sekmīgi sagatavotos sacensībām.

Sezonas pirmais starts “Israel Premier Tech” komandas riteņbraucējam gaidāms Francijā. Piektdien kuldīdznieku sagaida dalība UCI 1.1 kategorijas viendienu sacensībās “Classic Var”. Sacensības norisināsies pirmo reizi. Tajā tiks veikta 185 kilometru gara distance ar trim izteiktākiem kāpumiem beigu daļā. Visticamāk uzvarētāja liktenis izšķirsies finiša kāpumā, kas būs 5,7 kilometru garš ar vidējo stāvuma pakāpi 8,4 procenti.

Krista Neilanda pārstāvētās komandas sastāvā bez latvieša iekļauti arī pieredzes bagātie – Maikls Vudss, Dilans Tēnss un Jakobs Fuglsangs. Tieši kanādietis Vudss ļoti iespējams būs komandas līderis, kam maksimāli palīdzēs arī Krists. Protams, riteņbraukšanā ideālie scenāriji ne vienmēr izdodas, tādējādi paverot iespējas arī citiem.

No citu komandu braucējiem ir jāizceļ – itālietis Vinčeno Albanēze (“Arkea B&B Hotels”), Romēns Bardē (“dsm – firmenich”), Benuā Konfruā (“Dechatlon AG2R La Mondiale”) un citi.

Sestdien un svētdien Krists Neilands startēs divu dienu garajā “Tour des Alpes Maritimes et du Var” velobraucienā. Iepriekš šīs abas sacensības bija kā viena daudzdiena. Sadalījums veikts, lai dotu iespēju sportistiem tikt pie lielāka UCI punktu skaita.

Anastasija Karbonāri tikmēr Spānijā ceturtdien iesāk Valensijas tūri, kas ilgs līdz svētdienai. Mūsu sportistei šīs būs pirmās sacensības Eiropā pēc Austrālijas kampaņas janvāra otrajā pusē.

Izmantotie resursi:
lrf.lv