Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Kaļveršs debitē Pasaules kausā CX krosā

Toms Markss
Toms Markss

Kaļveršs debitē Pasaules kausā CX krosā
Matīss Kaļveršs
Foto: Māris Vancevičs.

Latvijas vicečempions velokrosā (CX) Matīss Kaļveršs aizvadītās nedēļas nogalē Nīderlandes pilsētā Hulstā piedzīvojis debiju UCI Pasaules kausā. 11. posma sacensībās Matīss ieņēma 89. vietu 100 dalībnieku konkurencē. Uzvarēja pasaules čempions Matjē van der Pūls.

Matīss Kaļveršs par savu riteņbraukšanas veidu šobrīd ir izvēlējies CX krosu. Rudens periodā salaspilietis startēja Igaunijas seriāla posmos, kā arī pats kopā ar ģimeni, domubiedriem un Latvijas Riteņbraukšanas federāciju sarīkoja Latvijas čempionātu. Dramatiskā cīņā tajā Matīss izcīnīja otro vietu, pēdējos metros piekāpjoties Mārim Bogdanovičam.

Matīss ar ģimenes atbalstu ņēmis jaunu izaicinājumu un ziemas periodā vēlas sevi pieteikt starptautiskā līmeņa TOP sacensībās. Gada noslēdzošajās dienās Kaļveršs atradās Hulstas pilsētā, Nīderlandē, kur debitēja Pasaules kausā.

11. posma sacensībās vīru elitē startēja 100 sportisti. Viņu vidū arī divas šī sporta veida leģendas – Matjē van der Pūls, Toms Pidkoks un Vouts van Ārts. Sacensību trase bija izteikti dubļaina, notiekot daudz kritieniem. Likstas piemeklēja arī Pidkoku un van Ārtu, kamēr Matjē van der Pūls veica solo uzbrukumu, ko noveda līdz drošai uzvarai. Stundu garajā sacīkstē viņš tuvāko sekotāju Jorisu Nīvenhuisu apsteidza par 12 sekundēm.

Matīss Kaļveršs debijas reizē finišēja 89. vietā. Gūtā pieredze noderēs gaidāmajā pasaules čempionātā, kas arī ir viens no mērķiem šajā CX sezonā.

Izmantotie resursi:
lrf.lv