Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Pluto desmitā vieta "ZLM Tour" priekšpēdējā posmā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Pluto desmitā vieta "ZLM Tour" priekšpēdējā posmā
Mārtiņš Pluto. Foto: lrf.lv

LETA. Latvijas riteņbraucējs Mārtiņš Pluto sestdien izcīnīja desmito vietu Nīderlandē notiekošā daudzdienu velobrauciena "ZLM Tour" (2.Pro) priekšpēdējā, trešajā posmā.

Sestdien riteņbraucēji pa līdzenumu mēroja 194,2 kilometrus, posma vidū nelielu distanci braucot pa bruģi.

Dienas atrāviens, kurā bija arī Pluto komandu pārstāvošais nīderlandietis Jans Vilems van Ships ("Abloc"), tika panākts un uzvarētājs noskaidrojās finiša spurtā. Tajā ātrākais bija nīderlandietis Arvīds de Klaijns ("Tudor"), kurš aiz sevis atstāja trīs itāļus, vietas uz goda pjedestāla izcīnot arī Jakubam Marečko ("Alpecin-Deceuninck") un Mateo Mosketi ("Q36.5").

Pluto bija grupas priekšgalā un sasniedza augstāko pozīciju savā komandā. Vadošā grupa finišēja četrās stundās 16 minūtēs un 35 sekundēs.

Pēc prologa un trīs posmiem vadībā ir nīderlandietis Olafs Koijs ("Jumbo-Visma"), aiz kura seko trīs DSM riteņbraucēji, tuvākajam no tiem, viņa tautietim Nilsam Ēkhofam zaudējot piecas sekundes. Pluto ar minūtes un 30 sekunžu atpalicību no līdera ieņem 36.vietu.

"ZLM Tour" norisinās 34.reizi. Pērn Pluto vienā no posmiem izcīnīja 11.vietu, bet kopvērtējumā latvietis ierindojās 43.vietā.

Izmantotie resursi:
LETA