Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Pluto kritiens neliedz finišēt daudzdienu velobrauciena Nīderlandē otrajā posmā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Pluto kritiens neliedz finišēt daudzdienu velobrauciena Nīderlandē otrajā posmā
Mārtiņš Pluto. Foto: lrf.lv

LETA. Latvijas riteņbraucējs Mārtiņš Pluto piektdien Nīderlandē daudzdienu velobrauciena "ZLM Tour" (2.Pro) otrajā posmā piedzīvoja kritienu, taču finišēja lielajā grupā un ieņēma 46.vietu.

Riteņbraucējiem veicot 184,1 kilometru, uzvarētājs noskaidrojās finiša spurtā, kurā ātrākais bija itālis Jakubs Marečko ("Alpecin-Deceuninck"). Pirmajā trijniekā finišēja arī nīderlandietis Olafs Koijs ("Jumbo-Visma") un uzvarētāja komandas biedrs beļģis Robe Gīss, kamēr britu Marku Kavendišu ("Astana Qazaqstan") pirms finiša spurta piemeklēja tehniskas problēmas.

Nepilnus 20 kilometrus pirms finiša Pluto ("Abloc") piedzīvoja kritienu, tomēr latvietis atgriezās peletonā un posmu beidza lielajā grupā, kas distanci veica četrās stundās piecās minūtēs un 46 sekundēs.

Pēc prologa un pirmajiem diviem posmiem vadībā ir Koijs, aiz kura seko trīs DSM riteņbraucēji, tuvākajam no tiem, viņa tautietim Nilsam Ēkhofam zaudējot piecas sekundes. Pluto ar minūtes un 30 sekunžu atpalicību no līdera ieņem 50.vietu.

"ZLM Tour" norisinās 34.reizi. Pērn Pluto vienā no posmiem izcīnīja 11.vietu, bet kopvērtējumā latvietis ierindojās 43.vietā.

Izmantotie resursi:
LETA