Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Vingegords uzvar "Vuelta a Espana" 13. posmā, Evenpūlam jānoliek čempiona pilnvaras

Emils Ozerinskis

Vingegords uzvar "Vuelta a Espana" 13. posmā, Evenpūlam jānoliek čempiona pilnvaras
Jonass Vingegords. Foto: Sprint Cycling/La Vuelta

LETA. "Jumbo-Visma" komanda piektdien izcīnīja pirmās trīs vietas daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Espana" 13.posmā, pirmajam finišējot pēdējo divu gadu "Tour de France" čempionam dānim Jonasam Vingegordam.

Pērnā gada Spānijas tūres uzvarētājs Remko Evenepūls atpalika gandrīz pusstundu no uzvarētāja, kas beļģim licis atvadīties no izredzēm nosargāt savu titulu. "Jumbo-Visma" arī pārņēma pirmās trīs pozīcijas kopvērtējumā, kur līderis joprojām ir amerikānis Seps Kass. Kopumā riteņbraucēji mēroja 134,7 kilometrus ar četriem kategorizētajiem kāpumiem, no kuriem divi bija augstākās grūtības kāpumi, pēdējais no tiem finišā slavenajā Turmalē kalnu pārejā Francijā.

Pirms pēdējā kāpuma atrāviena grupā bija 16 riteņbraucēji, no kuriem četri bija "Jumbo-Visma" pārstāvji. Pēc vairākiem uzbrukumiem nepilnus astoņus kilometrus pirms finiša atrāvienā aizbrauca Jonass Vingegords, bet kilometru pirms beigām strauji tempu kāpināja Kass.

Vingegords finišēja trīs stundās 51 minūtēs un desmit sekundēs, tieši pusminūti atpalika Kass, bet tuvāko četru sekotāju grupā ātrākais bija slovēnis Primožs Rogličs, kurš amerikānim zaudēja trīs sekundes. Vēl pēc piecām sekundēm finišēja spānis Huans Ajuso (UAE) un beļģis Cians Eitdebrūkss ("Bora-hansgrohe"), kuri par divām sekundēm pārspēja spāni Enriku Masu ("Movistar").

Evenepūls ("Soudal - Quick Step") dienas pirmajā HC kāpumā zaudēja kontaktu ar vadošo grupu un uzvarētājam zaudēja 27 minūtes un piecas sekundes, kopvērtējumā no trešās vietas atkāpjoties uz 19. ar teju 28 minūšu deficītu pret līderi.

Kopvērtējumā Kass Rogliču apsteidz par vienu minūti un 37 sekundēm, bet vēl septiņas sekundes atpaliek Vingegords.

Izmantotie resursi:
LETA