Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Sestdien Apē norisināsies Latvijas čempionāts MTB maratonā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Sestdien Apē norisināsies Latvijas čempionāts MTB maratonā
Foto: "Vivus.lv MTB maratons".

Šo sestdien, 9. septembrī, Alūksnes un Smiltenes novados notiks Latvijas čempionāts kalnu divriteņu jeb MTB maratonā, kā arī “Vivus.lv MTB Maratona 2023” noslēdzošais 7. posms.

Latvijas čempionāts Apē pulcēs Latvijas labākos riteņbraucējus un riteņbraucējas. Starta sarakstos atrodami abi pagājušā gada čempioni un daudzkārtējie uzvarētāji Oskars Muižnieks (DTG-MySport) un Katrīna Jaunslaviete-Kipure(ZZK), kā arī šīs sezonas līdere un Eiropas čempionāta 12. vietas ieguvēja Evelīna Ermane-Marčenko (ZZK). Čempionāta trase šķērsos Latvijas un Igaunijas robežu 12 reizes, kā arī trase ir pateicīga arī skatītājiem, tāpēc, aicinām skatītājus ieplānot 9. septembri, lai atbalstītu sportistus visus 100 kilometrus.

Ape 100 kilometru sacensības šogad notiks jau sesto gadu. Sešu gadu laikā 695 velobraucēji vismaz 1 reizi ir pamēģinājuši un nobraukuši 100km distanci pa Apes, Veclaicenes un Igaunijas skaistajiem pakalniem. 67 velobraucēji nobraukuši četras reizes un, iespējams, šogad saņems piemiņas medaļu no organizatoriem.

Velosportisti un aktīvie kalnu divriteņu sporta entuziasti dosies “Veloprofs” maratona un “Latvijas Valsts Meži” pusmaratona distancēs, tikmēr jaunākie braucēji izkops savas velo prasmes “Dateks.lv” pusaudžu distancē un pavisam mazie Cido bērnu braucienā. Jebkurš, kas vēlāk iemēģināt MTB riteņbraukšanu, to var izdarīt pievarot 22km garu distanci Pierobežas velobraucienā. Lai pieteiktos sacensībām, jāreģistrē sava dalība Vivus.lv MTB Maratons 2023 mājaslapā, norādot sev izvēlēto distanci. Ar precīziem distanču garumiem var iepazīties mājaslapā.

Plānotie starta laiki:
- Plkst.9.00 Veloprofs.lv 100km maratona distance
- Plkst.10.30 Dateks.lv pusaudžu distance
- Plkst.10.40 Pierobežas velobrauciens
- Plkst.11.00 Cido bērnu velobrauciens
- Plkst.12.30 Latvijas Valsts mežu pusmaratona distance

“Vivus.lv MTB Maratons” ir Latvijas un Igaunijas mežo notiekošs maratonss, kas piedāvā dalībniekiem iespēju būt dabā maratona vai pusmaratona distancēs jau 18 gadus.