Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Honkonga uzvar Āzijas regbija čempionātā, turpina cīņu par vietu PK

Juris Miņins
Juris Miņins

Honkonga uzvar Āzijas regbija čempionātā, turpina cīņu par vietu PK
Foto:Reuters/Scanpix

Ar minimālu Honkongas regbija izlases uzvaru pār Dienvidkorejas valstsvienību (23:21) noslēdzās 2022. gada Āzijas čempionāts regbijā. Uzvarētāji arī saglabā cerības uz kvalificēšanos 2023. gada Pasaules kausam.

Šorīt noslēdzās 2022. gada Āzijas kausa izcīņa regbijā un turnīra finālā tikās divas nomināli spēcīgākās komandas – Honkonga un Dienvidkoreja. Jāpiebilst gan, ka turnīrs nebija daudzskaitlīgs komandu pārstāvniecības ziņā, jo bez finālistēm par titulu cīnījās vien Malaizija.

Pirmajā kārtā malaizieši bez ierunām piekāpās Dienvidkorejai (10:55), kas arī bija gaidāms, un finālā tikās divas spēcīgākās komandas. Jāpiebilst, ka arī iepriekšējā Āzijas čempionātā, kas gan notika 2019. gadā un pēc divu apļu grupu turnīra formāta, gan komandu spēku samērs, gan dalībnieku sastāvs bija ļoti līdzīgs.

2022. gadā nekas spēku samēros nebija mainījies, lai gan, neapšaubāmi, Dienvidkorejas minimālais zaudējums savā ziņā ir pārsteigums, jo 2019. gada turnīra pēdējā mačā šo pašu komandu starpā tika fiksēts rezultāts 64:3 par labu Honkongai.

Uzvara Āzijas čempionātā, lai arī ir svarīgs panākums, nebija galvenā balva šī rīta cīņā, jo tāpat notika cīņa par to, kura izlase pārstāvēs Āzijas reģionu 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas maču izšķirošajās kārtās.

Pašlaik ir zināms, ka Honkongas izlase vispirms, 23. jūlijā, tiksies ar Tongas komandu, lai noskaidrotu izlasi, kura saņems automātisko ceļazīmi uz nākamajā gadā ieplānoto PK. Savukārt šī pāra zaudētāji turpinās cīņu par pēdējo ceļazīmi uz Franciju jau rudenī, kad notiks tā sauktais "pēdējās cerības" turnīrs. Uz šo brīdi vienīgā komanda, kas ir oficiāli kvalificējusies šim turnīram ir Portugāle, taču pārējās izlases tiks noskaidrotas tuvāko nedēļu laikā.

Atgādināsim, ka Āzijas reģions Pasaules kausā jau ir pārstāvēts ar Japānas izlasi, kas ir saņēmusi automātisko kvalifikāciju pēc 2019. gada PK rezultātiem. Savukārt atlases turnīru kontekstā runājot, Āzija ir vienīgais reģions, kuram nav iedalīta neviena sava kvota dalībai PK.

2022. gada Āzijas čempionāts regbijā

MājiniekiViesiRezultāts
DienvidkorejaMalaizija55:10
DienvidkorejaHonkonga21:23

Izmantotie resursi:
https://www.world.rugby/