Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Springboks" PK čempionu titula aizstāvēšanas ciklu sāk ar Velsas pieveikšanu

Juris Miņins
Juris Miņins

"Springboks" PK čempionu titula aizstāvēšanas ciklu sāk ar Velsas pieveikšanu
Foto: AFP/Scanpix

2023. gada regbija Pasaules kausa čempioni Dienvidāfrikas Republika šodien Londonā spēkojās ar Velsas izlasei un svinēja panākumu ar 41:13.

- Spēle starp Velsas un Dienvidāfrikas Republikas izlasēm norisinājās nevis uz kādas komandas mājas zemes, bet gan visa regbija šūpulī, kā pieņemts to saukt, Londonā, Tvikenhemas stadionā.

- DĀR izlasei šī bija pirmā spēle kopš 2023. gada regbija Pasaules kausa finālmača, kurā viņi ar 12:11 pēspēja Jaunzēlandes izlasi.
- Velsas komada 2024. gadā vēl nebija tikusi pie panākuma, jo zaudēja visos Sešu nāciju čempionāta mačos un palika pēdējā vietā.

- Džordans Hendriksē varēja kļūt par pirmo punktu autoru šajā mačā, jo velsieši pārkāpa noteikumus, taču viņa sitiens pa vārtiem mērķi nesasniedza. Tiesa, ilgi bēdāties nevajadzēja, jo Džes Krīls un Makazole Mapimpi ieslēdza piekto ātrumu un noskrēja velsiešus, Krīlam panākot 5:0. Ar otro piegājienu Hendriksē raidītā bumba vārtus gan sasniedza.

- Velsai mača sākums izvērtās diezgan bēdīgs, lai neteiktu, ka katastrofāls. Divas dzeltenās kartītes, kuru darbības laikā saņemts soda piezemējums un vienā brīdī likās, ka velsieši nemaz nav atbraukuši uz Londonu.
Sapratuši, ka nav kur atkāpties, velsieši aktivizējās, atlikušajā mazākuma laikā izdarīja spiedienu uz afrikāņiem un spēle izlīdzinājās.
- Dūijs Leiks, izmantoja nesaprašanos pēc koridora izspēles un ar spēku, pārspējot vairākus "Springboks" spēlētājus iespieda bumbu ieskaites zonā un tas iezīmēja lūzumu spēles gaitā. Sems Kostelū realizēja vēl dažus sitienus pa vārtiem un pārtraukumā ejot rezultāts bija vien 14:13 par labu DĀR.

- Otrais puslaiks sākās tā pat kā pirmais – ar Džeses Krīla un Makazoles Mapimpi sadarbību, kura šoreiz noveda pie Mapimpi veiktā piezemējuma, kas DĀR komandai ļāva apturēt velsiešu atspēlēšanās skrējienu.
- Savukārt Hendriksē pēc neilga laika rezultāta starpību palielināja līdz 11 punktiem.

- Velsas izlase gan nedomāja padoties un cīnījās līdz galam, vairākkārt veidojot potenciāli bīstamus uzbrukumus, taču nevienu no tiem nespēja noslēgt ar punktu guvumu. Situāciju neuzlaboja arī izdarītās maiņas, kuru kvalitāte, acīmredzami, atpalika no DĀR rezervistiem.
- Rezultātā pie piezemējumiem tika gan Mbongi Mbonambi, gan, pēc lieliska reida, debitants Edvils van der Merve, bet kopumā DĀR izlase otrajā puslaikā bija labāki ar 27:0.

Kā arī…

Dienas agrajā spēlē Anglijas izlase viesojās Tokijā, lai tiktos ar savu bijušo galveno treneri, Ediju Džonsu, kurš nu ir atgriezies pie Japānas izlases stūres. Šoreiz pārsteigumi izpalika, jo Anglijas izlase, lai arī mača izskaņā palika mazākumā, guva astoņus piezemējumus un, Markusa Smita iedvesmota, sagrāva mājiniekus ar 52:17.