Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Par iespējamu seksuālu uzbrukumu apcietināti divi Francijas regbija izlases spēlētāji

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Par iespējamu seksuālu uzbrukumu apcietināti divi Francijas regbija izlases spēlētāji
Foto: Philemon Henry/SIPA/Scanpix

LETA--AFP. Pirmdien Argentīnā tika arestēti divi Francijas regbija izlases spēlētāji, kuri apsūdzēti seksuālā uzbrukumā, vēsta vietējās varasiestādes.

20 gadus vecais Igo Oradū un 21 gadu vecais Oskars Žegū, kuri sestdien piedalījās Francijas pārbaudes spēlē, kurā francūži ar 28:13 uzvarēja Argentīnu, tika aizturēti Buenosairesā un tiks nogādāti Mendosā, kur, iespējams, noticis noziegums.

"Šodien komisija no Mendosas provinces dodas uz Buenosairesu, lai viņus nogādātu atpakaļ un turpinātu veikt attiecīgās pārbaudes," sacīja Mendosas prokuratūras preses pārstāvis Martins Ahumada. "Ja ekspertīzes atbildīs cietušā liecībai, tiks izvirzīta attiecīga apsūdzība."

Saskaņā ar vietējo plašsaziņas līdzekļu ziņojumiem iespējamais uzbrukums noticis diplomātiskajā viesnīcā Mendozā, kur Francijas spēlētāji un personāls bija apmetušies pirms pagājušās nedēļas nogales pārbaudes spēles.

Francijas izlasei otrdien jādodas uz Montevideo, kur tā trešdien tiksies ar Urugvajas valstsvienību. Pēc tam komanda atgriezīsies Buenosairesā, lai sestdien aizvadītu otro pārbaudes spēli pret Argentīnu.

"Ja fakti apstiprināsies, tas ir neticami nopietni," norādījis sacīja Francijas Regbija federācijas (FFR) prezidents Florians Grills. "Tas ir pretstats visam, kas ir regbijs, visam, ko regbijs dara, visam, ko regbijs veido, piebilda FFR vadītājs. "Ir jānotiek izmeklēšanai. Tā ir nepieciešama."

Tikmēr Francijas sporta ministre Amēlija Udea-Kastēra vietnē X norādīja, ka, ja izmeklēšana apstiprinās faktus, tā ir neticama zvērība. "Mūsu domas ir kopā ar upuri," raksta ministre.

Abi regbisti bija Francijas izlases sastāvā, kas pagājušajā gadā Dienvidāfrikā triumfēja pasaules U-20 čempionātā.
Uzbrucēja Igo Oradū tēvs Dāvids Oradū arī savulaik pārstāvējis Francijas izlasi.

Šis ir jau otrais skandāls Francijas regbija izlasē divu dienu laikā. Jau ziņots, ka svētdien par rasistiskiem izteikumiem no izlases tika atskaitīts aizsargs Melvins Žaminē.