Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Arī dāmu bobsleja divniekos visām pa priekšu brauc Vācijas ekipāžas

Emils Ozerinskis

Arī dāmu bobsleja divniekos visām pa priekšu brauc Vācijas ekipāžas
Vācijas bobslejiste Laura Nolte. Foto: Viesturs Lācis|IBSF

Pekinas olimpiskajās spēlēs sieviešu bobsleja divnieku sacensībās pēc pirmajiem diviem braucieniem pārliecinoša līdere ir Vācijas bobslejiste Laura Nolte, kura savu tuvāko sekotāju Mariamu Jamanku apsteidz par pussekundi.

• Vācijas bobslejiste Kima Kaliki uz starta stājās ar bobsleja kamanu, kura šajās olimpiskajās spēlēs zelta medaļu jau Vācijai ir atnesusi. Kaliki bobu uz saviem mačiem aizlienēja Frančesko Frīdrihs, kurš dominēja vīru divnieku sacensībās. Zelta bobs gan dāmu cīņās Kaliki tik strauji pa trasi nenesa, tostarp vāciete aizvadīja divus visai kļūdainus braucienus, ieņemot vien sesto vietu.

• Amerikānietēm Elanai Majersai-Teilorei un Keilijai Hamfrīzai pirmajā braucienā gan nespēja turēties līdzi Vācijas labākajām pilotēm, pēc pirmā brauciena esot attiecīgi trešajā un ceturtajā vietā. Savukārt otrajā braucienā savu pozīciju attiecībā pret kanādieti Kristinu de Breinu zaudēja monobobu zelta ieguvēja Hamfrīza, pēc pirmās sacenību dienas ieņemot vien piekto vietu.

• Par sacensību līderi pēc pirmā brauciena kļuva Laura Nolte ar stūmēju Debru Levi, kuras uzrādīja laiku 1:01,04, par sešām sekundes simtdaļām apsteidzot savas tautietes Mariamas Jamankas pilotēto ekipāžu. Otrajā braucienā Noltes bobs skrēja vēl ātrāk, viņai savu tuvāko konkurenti apsteidzot par pussekundi divu braucienu summā. Tādējādi arī sieviešu divniekos pēc pirmajiem diviem braucieniem dubultvadībā pieder Pekinas olimpiskajās spēlēs ledus trasē dominējošajai Vācijai.

Bobslejs, divnieki sievietēm, pēc 2. brauciena

VPiloteValstsLaiks
1.Laura NolteVācija2:02.05
2.Mariama JamankaVācija+0.50
3.Elana Majersa-TeiloreASV+0.74
4.Kristina de BreineKanāda+1.16
5.Keilija HamfrīzaASV+1.33
6.Kima KalikiVācija+1.34
7.Melanija HaslereŠveice+1.45
8.Sintia ApijaKanāda+1.59

Startēja 20 ekipāžas.

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

     [+] [-]

, 2022-02-18 16:36, pirms 2 gadiem
Ar Noltes bobu Frīdrihs visus būtu apsteidzis par vismas sekundei katrā braucienā?

Kaliki ekipāžai tas bobs vispār neslīdēja. Nu jā, nav zināms par slidām. Un acīmredzot arī izpaužas tas, ka daudz ko nozīmē izsvarojums.

     [+] [-]

, 2022-02-18 16:38, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Kaliki ekipāžai tas bobs vispār neslīdēja. Nu jā, nav zināms par slidām. Un acīmredzot arī izpaužas tas, ka daudz ko nozīmē izsvarojums.
Braucieni arī dzen nebija nebūt tīri. Kaliki ļoti gar bortiem dzīvojās, īpaši otrajā piegājienā.

     [+] [-]

, 2022-02-18 16:44, pirms 2 gadiem
Emīls Ozerinskis rakstīja: Braucieni arī dzen nebija nebūt tīri. Kaliki ļoti gar bortiem dzīvojās, īpaši otrajā piegājienā.
Jā, kļūdiņas bija, bet ne tik trakas kā Noltei pirmajā braucienā. Ar katru splitu Kaliki bobs "mira".

     [+] [-]

, 2022-02-18 17:59, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Ar Noltes bobu Frīdrihs visus būtu apsteidzis par vismas sekundei katrā braucienā?

Kaliki ekipāžai tas bobs vispār neslīdēja. Nu jā, nav zināms par slidām. Un acīmredzot arī izpaužas tas, ka daudz ko nozīmē izsvarojums.
Kalickai ir Frīda slidas. Tāpēc var braukt atmuguriski un vēl palikt 6.vietā. Vācieši nemaz neslēpj, ka 'material' visu to medaļu ražu dod.