Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Šveiciete Sutere ar uzvaru nobraucienā izjauc itāliešu dominanci

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Šveiciete Sutere ar uzvaru nobraucienā izjauc itāliešu dominanci
Korīne Sutere. Foto: AP/Scanpix

Pekinas olimpisko spēļu kalnu slēpošanas nobrauciena sacensībās sievietēm ļoti tuvu visa goda pjedestāla aizņemšanai bija Itālijas kalnu slēpotājas, bet to ar uzvaru izjauca Korīne Sutere no Šveices.

Pekinas olimpisko spēļu kalnu slēpošanas trasē jau krietni labākos laika apstākļos nekā vīri startēja milzu slalomā šorīt devās sievietes, lai sacenstos nobraucienā. Pēdējos oficiālajos treniņos pirms sacensībām labāko rezultātu uzrādīja šveiciete Joana Hehlena, bet turpat labāko sešiniekā bija citas potenciālās sacensību favorītes ar Pasaules kausa līderi un Phjončhanas olimpisko speļu čempioni nobraucienā, Sofiju Godžiju no Itālijas, priekšgalā.

• Sacensības atklāja cita Itālijas kalnu slēpotāja, Elēna Kurtoni, distanci veicot ar laiku 1:32.87 minūtes. Tuvu tam, lai pārspētu Kurtoni bija šveiciete Joana Hehlena, kura zaudēja vairāk nekā trīs desmitdaļu pārsvaru un piekāpās itālietei. Tikmēr Pekinas olimpisko spēļu čempione snovborda paralēlajā slalomā, Estere Ledecka no Čehijas, iekrāja 0.21 sekunžu pārsvaru trases pirmajā pusē, bet tad piedzīvoja kritienu. Viņa spēja atgriezties trasē, lai to pabeigtu, bet tas arī bija viss čehietes cīņā par kādu medaļu arī kalnu slēpošanā. Aiz viņas trasē devās Phjončhanas olimpisko spēļu sudraba medaļniece Ragnilda Mūvinkla no Norvēģijas. Viņas deficīts pret Kurtoni distances laikā svārstījās, bet pirms finiša sasniedza neatgūstamas 0.44 sekundes. Viņa finišā tajā brīdī uzrādīja ceturto rezultātu, atvadoties no sapņa par medaļu.

• Līdz trases lejasdaļai vadībā bija austriete Ramona Zībenhofere, kura trases beigās zaudēja savu nelielo pārsvaru, beigās finišējot teju sekundi aiz līderes. Uz vēl vienu medaļu līdz trases lejasdaļai varēja cerēt arī supergigantā sudrabu izcīnījusī austriete Mirjama Puhnere. Austrijas kalnu slēpotāja līdzīgi kā komandas biedre strauji zaudēja laiku, finišā uz to brīdi esot trešā. Tikmēr lielisku braucienu veica cita Itālijas kalnu slēpotāja, Nadja Delago. Viņa spēja atgūt vairāk nekā divu desmitdaļu deficītu, trases pēdējā nogrieznī iegūstot vadību sacensībās ar 0.43 sekunžu pārsvaru pār Kurtoni.

• Vēl vienas neizteiksmīgas sacensības aizvadīja Mikaela Šifrina no ASV, zaudējot līderei teju divas sekundes un nespējoto iekļūt pat labāko desmitniekā. Kā nākamā trasē devās Sofija Godžija. Itāliete iekrāja 0.41 sekundes pārsvaru trases pirmajā pusē, bet tad to palielināja līdz septiņām desmitdaļām. Tās gan vēl vajadzēja noturēt trases lejā, kur lieliski sevi parādīja Delago. Godžija zaudēja daļu pārsvara, bet tāpat finišēja ar labāko laiku, pārspējot Delago par 0.41 sekundi.

Lai kā itālietes cerēja aizņemt visu goda pjedestālu, sīvi par uzvaru pacīnījās arī Šveices kalnu slēpotāja Korīne Sutere. Satere visu distanci turējās minimālā vadībā, finišā atrodot vajadzīgās simtdaļas, lai izrautu uzvaru no Godžijas rokām, kuru pārspēja par 0.16 sekundēm. Nākamā cīņā par vietu uz goda pjedestāla iesaistījās vāciete Kira Vaidle, kura lielāko distances daļu pretendēja uz vismaz trešo vietu, bet zaudētais laiks trases lejasdaļā ļāva ierindoties ceturtajā pozīcijā, no trešajā vietā esošās Delago atpaliekot 0.14 sekundes. Vēl atlika sagaidīt, ko nobraucienā parādīs supergigantā uzvarējusī šveiciete Lara Guta-Behrami. Viņas deficīts auga ar katru kontrolatzīmi, nobraucienā tomēr nespējot pacīnīties par vietu labāko desmitniekā.

• Citas sportistes vairs nespēja iesaistīties cīņā par vietu trijniekā, par olimpisko čempioni kļūstot Korīnei Suterei no Šveices, bet sudrabs un bronza itālietēm Sofijai Godžijai un Nadjai Delago.

Pekinas olimpiskās spēles, kalnu slēpošana, nobrauciens sievietēm

VietaSportisteRezultāts
1.K.Sutere (SUI)1:31.87
2.S.Godžija (ITA)+0.16
3.Na.Delago (ITA)+0.57
4.K.Vaidle (GER)+0.71
5.E.Kurtoni (ITA)+1.00
6.J.Hehlena (SUI)+1.29
7.K.Hetere (AUT)+1.48
8.M.Puhnere (AUT)+1.58

Pekinas olimpiskās spēles, kalnu slēpošana, medaļnieki

DatumsDisciplīnaZSB
07.02Nobrauciens vīriešiemFoics (SUI)Klarī (FRA)Maijers (AUT)
07.02Milzu slaloms sievietēmHektore (SWE)Briņone (ITA)Guta-Behrami (SUI)
08.02Supergigants vīriešiemMaijers (AUT)Kokrans-Sīgls (USA)Kilde (NOR)
09.02Slaloms sievietēmVlhova (SVK)Līnsbergere (AUT)Holdenere (SUI)
10.02Kombinācija vīriešiemStrolcs (AUT)Kilde (NOR)Kraufords (CAN)
11.02Supergigants sievietēmGuta-Behrami (SUI)Puhnere (AUT)Gizina (SUI)
13.02Milzu slaloms vīriešiemOdermats (SUI)Kraņecs (SLO)Favrē (FRA)
15.02Nobrauciens sievietēmSutere (SUI)Godžija (ITA)Na.Delago (ITA)
16.02Slaloms vīriešiem
17.02Kombinācija sievietēm
19.02Jaukto komandu sacensības

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

  +1 [+] [-]

, 2022-02-15 09:16, pirms 3 gadiem
Sutere ir šveiciete un šajā gadījumā šis uzvārds tiek izrunāts kā tas pieņemts vācu valodā. Rakstīt "Satere"nav pieņemami. Korīna ir Sutere un kalnu slepošanas aprindās viņa tieši tā arī tiek saukta. Šeit nav jāvelk paralēles ar zināmiem NHL hokejistiem ar līdzīgiem uzvārdiem, kas tiek izrunāti angliski.

     [+] [-]

, 2022-02-15 10:33, pirms 3 gadiem
Sofija malace, pēc traumas un izcīnīt sudrabu...bet ka gribējās zeltu!...Lara laikam jau svin zeltu SG un šodien vienkārši nobrauca ieskaitei...un pats galvenais jautājums vai Mikaēla kaut vienu bleķi dabūs šajā olimpiādē?...uzskatīsim, ka šodien trenējās priekš kombinācijas ..
p.s.
Autor, izlabo pareizi uzvarētājas uzvārdu uz Sutere - tāda smuka un stipra sieviete!