Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Valijeva: "Šīs dienas man bija ļoti grūtas, bet ceru maksimāli noskaņoties un parādīt rezultātu"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Valijeva: "Šīs dienas man bija ļoti grūtas, bet ceru maksimāli noskaņoties un parādīt rezultātu"
Kamila Valijeva. Foto: fsrussia.ru

2022. gada Eiropas čempione daiļslidošanā Kamila Valijeva Pekinas spēlēs Krievijas Olimpiskās komitejas komandas sastāvā izcīnīja pirmo vietu komandu sacensībās, taču šo notikumu aizēnoja vēsts par 15 gadus vecās daiļslidotājas pozitīvo dopinga testu. Tiesas nolēmums viņai ļauj startēt arī individuālajās sacensībās. Sportiste atklāj, ka tomēr ir laimīga piedalīties olimpiskajās spēlēs, par spīti visām pārciestajām grūtībām.

Kā jau ziņots, Starptautiskā sporta arbitrāžas tiesa (CAS) šodien deva zaļo gaismu Valijevas startam olimpisko spēļu daiļslidošanā sievietēm.

Par pielaišanu sieviešu sacensībām Valijevai paziņoja trenere Eteri Tutberidze, kura parādīja ziņu telefonā. Meitene ātri izlasīja, pasmaidīja, taču neko neteica. "Tas ir viss?" jautāja trenere. "Man vairs nav spēka," atbildēja audzēkne, kura pēcāk aizgāja tālāk un vēlreiz izlasīja ziņu, valdīja asaras, uzlika mūziku austiņās un pievērsās treniņiem.

Pirms olimpisko spēļu sākuma Valijeva kotējās kā izteikta galvenā favorīte daiļslidošanā sievietēm, taču dopinga skandāla dēļ tagad situācija ir mainījusies. Svētdien viņa piedalījās tiesas sēdē attālināti. "Sēdēju septiņas stundas, bija viens 20 minūšu pārtraukums, sēdēju un vēroju. Tas bija ļoti grūti, bet, acīmredzot, man ir jāiet cauri šim etapam," saka sportiste.

Pēdējās dienās meitene daudz pārcietusi. "Šīs dienas man bija ļoti grūtas, emocijas jau ir tā kā iztērētas. Tagad priecājos, bet tajā pašā laikā esmu emocionāli nogurusi, ir prieka asaras un droši vien arī mazliet apbēdinājuma," atklāj daiļslidotāja. "Tik un tā noteikti esmu laimīga atrasties olimpiskajās spēlēs un censties pārstāvēt mūsu valsti. Ceru, ka maksimāli noskaņošos un parādīšu savus rezultātus."

"Kad atveru instagramu, redzu daudz laba vēlējumu un daudz ticības. Maskavā pat redzēju plakātus [vides reklāmas] "Kamila, mēs esam ar tevi!" Tas ir ļoti patīkami. Tik grūtā laikā šis atbalsts man ir ļoti svarīgs," atzīst Valijeva. "Treneri un visi apkārtējie mani atbalsta, Marks [Kondratjuks] arī atbalsta - labi, ka arī viņš ir paliek. Biju domājusi, ka būšu viena, tomēr tuvākie cilvēki mani nekad nepametīs."


Spiediens saglabājas, turklāt Starptautiskā olimpiskā komiteja paziņoja, ka Valijevas pjedestāla gadījumā apbalvošanas ceremonija nenotiks. Gaidāmājās sieviešu sacensībās viņai būs ļoti sarežģīti parādīt savu labāko sniegumu.

Pekinas spēlēs sieviešu īsā programma tiks demonstrēta 15. februārī no plkst. 12.08 (Valijevas laiks 15.52-15.59), savukārt garā daļa ieplānota 17. datumā.

Izmantotie resursi:
isu.org
1tv.ru

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

  +5 [+] [-]

, 2022-02-14 20:21, pirms 2 gadiem
Kāpēc man būtu jājūt līdzi kādai dopinogotājai, kura arī savu eiropas čempiones titulu ieguvusi aizliegto vielu iespaidā.

  -2 [+] [-]

, 2022-02-14 20:25, pirms 2 gadiem
Sporta domātājs rakstīja: Kāpēc man būtu jājūt līdzi kādai dopinogotājai, kura arī savu eiropas čempiones titulu ieguvusi aizliegto vielu iespaidā.
Daudzi skatās, piemēram, Novāka Džokoviča tenisu. Te mākslas ir pat vairāk. Nav pieķerts, nav zaglis ir slikta filozofija.

  +2 [+] [-]

, 2022-02-14 20:26, pirms 2 gadiem
Viss kas tagad šajā sakarā notiek ir parasts PR ar mēģinājumiem ietekmēt komisijas, lai viņai vēl 16 gadus nesasniegušajai (15 gadi un 10 mēneši) neatņemtu sasniegumus.
Bet reāli dopinga pārkāpums ir pārkāpums. Tikpatlabi ja ir bērns, varētu nesodīt narkotikas un alkaholu lietojošos jauniešus. Bet realitātē tas nenotiek.

  +2 [+] [-]

, 2022-02-14 20:29, pirms 2 gadiem
Katrā ziņā ja viņa var lietot dopingu, to jāļauj arī citiem jauniešiem. Bet ja jaunieši var lietot dopingu un pieaugušie nē, tad viņi nedrīkst dacensties pieaugušo konkurencē. Nebrīnīšos, ka rezultàtā OS nevarēs piedalīties turpmāk par 16 gadiem jaunāki jaunieši.

  +3 [+] [-]

, 2022-02-14 20:40, pirms 2 gadiem
M rakstīja: Daudzi skatās, piemēram, Novāka Džokoviča tenisu. Te mākslas ir pat vairāk. Nav pieķerts, nav zaglis ir slikta filozofija.
Tur jau tas joks, ka viņa ir pieķerta.

  +2 [+] [-]

, 2022-02-14 20:41, pirms 2 gadiem
Sporta domātājs rakstīja: Katrā ziņā ja viņa var lietot dopingu, to jāļauj arī citiem jauniešiem. Bet ja jaunieši var lietot dopingu un pieaugušie nē, tad viņi nedrīkst dacensties pieaugušo konkurencē. Nebrīnīšos, ka rezultàtā OS nevarēs piedalīties turpmāk par 16 gadiem jaunāki jaunieši.
Daudzos sporta veidos jau ir aizliegts pieaugušo konkurencē piedalīties pilngadību nesasniegušiem tīņiem.

  -3 [+] [-]

, 2022-02-14 20:53, pirms 2 gadiem
nekads tur dopings nav, parastas zales bija dzertas, Valijeva ir kkas fantastika, neticams talants

  +1 [+] [-]

, 2022-02-14 21:11, pirms 2 gadiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Daudzos sporta veidos jau ir aizliegts pieaugušo konkurencē piedalīties pilngadību nesasniegušiem tīņiem.
pēc ISUnesenā lēmuma , no 2024./2025. gada sezonas vecuma cenzs , lai piedalītos daiļslidošanas sacensībās būs 17 gadi, tagadējo 15 gadu vietā.
Vecuma cenzu cels pakāpeniski ,no nākamās sezonas - pa gadam klāt pie 15 gadiem, līdz 2024.gadam.

  +1 [+] [-]

, 2022-02-14 21:30, pirms 2 gadiem
elgarz rakstīja: nekads tur dopings nav, parastas zales bija dzertas, Valijeva ir kkas fantastika, neticams talants
Nezinu vai neticams talants, vairāk gribas teikt kārtējais talants, kādus krievi tur ražo nonstopā. Būšu ļoti pātsteigts ja līdz nākošajām OS šis "neticamais talants" vēl būs aktuāls.

     [+] [-]

, 2022-02-14 21:32, pirms 2 gadiem
Saite no krievu portāla - par Krievijas daiļslidošanas skarbo virtuvi.
Konkrēti par Valijevas treneres Eteri Tutberidzes praksi.
Augstāko rezultātu - par katru cenu !

https://www.severreal.org/a/pozor-t...

     [+] [-]

, 2022-02-14 22:01, pirms 2 gadiem
elgarz rakstīja: nekads tur dopings nav, parastas zales bija dzertas, Valijeva ir kkas fantastika, neticams talants
Vispār jau konkrētās zāles ir aizliegto preparātu sarakstā. Valijeva protams, ka ir talants, bet izskatās, ka KOKu funkcionāri un treneri gan ir fantastiski bezkaunīgi un īstenībā pēdējie nelieši attieksmē pret savu audzēkni.