Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Krievi joprojām bez zelta: Pekinā nenotiks medaļu ceremonijas ar Valijevas dalību

Agris Suveizda

Krievi joprojām bez zelta: Pekinā nenotiks medaļu ceremonijas ar Valijevas dalību
Kamila Valijeva. Foto: EPA/Scanpix

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) izpildvalde, reaģējot uz Sporta arbitrāžās tiesas (CAS) lēmumu pielaist sacensībām aizliegtu vielu lietošanā pieķerto Kamilu Valijevu, pieņēmusi vairākus lēmumus, kas skar ne tikai daiļslidošanas medaļu ceremoniju norisi, bet arī sieviešu individuālo sacensību noteikumus.

"CAS ir skaidri paudusi, ka tās pieņemtais lēmums nav bijis par to, vai sportiste ir pārkāpusi antidopinga noteikumus, bet gan tikai par to, vai viņai pēc 25. decembrī ņemtās pozitīvās A proves ir jāpiespriež pagaidu sankcijas uz olimpisko spēļu laiku," teikts SOK paziņojumā. "Pozitīvās A proves lieta nav slēgta, un tikai pēc šīs procedūras beigām būs iespējams pateikt, vai sportiste ir pārkāpusi Pasaules antidopinga kodeksu (WADC) un ir sodāma."

Konsultējoties ar nacionālajām olimpiskajām komitejām, SOK ir pieņēmusi četrus lēmumus. Pirmkārt, jau aizvadīto komandu sacensību medaļu ceremonija Pekinas olimpisko spēļu laikā tā arī nenotiks. Valijevas pozitīvo analīžu dēļ ceremonija sākotnēji tika atlikta, un tagad skaidrs, ka olimpisko spēļu laikā medaļas nesaņems nedz čempione Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komanda, kuras tituls pašlaik ir zem lielas jautājuma zīmes, nedz arī ASV un Japāna, kuras ieguva sudrabu un bronzu. KOK diskvalifikācijas gadījumā uz bronzas pozīciju tiks paaugstināta Kanādas izlase.

Otrkārt, ja Valijeva tiks pie provizoriskas medaļas sieviešu individuālajās sacensībās, olimpisko spēļu laikā nenotiks arī sieviešu sacensību ziedu un medaļu pasniegšanas ceremonijas. Treškārt, SOK lūgusi Starptautisko Slidošanas savienību (ISU) ļaut sieviešu izvēles programmai kvalificēties arī 25. vietas ieguvējai – ja Valijeva īsajā programmā ieņems kādu no pirmajām 24 vietām (pēc noteikumiem izvēles programmai kvalificējas 24 no 30 daiļslidotājām). Un, ceturtkārt, attiecīgās medaļu pasniegšanas ceremonijas tiks sarīkotas, tiklīdz Valijevas lieta tiks izbeigta.

15 gadus vecā krievu daiļslidotāja Valijeva 6. februārī, piedaloties komandu sacensībās, laboja olimpisko rekordu sieviešu īsajā programmā un 7. februārī kopā ar pārējo izlasi kļuva par olimpisko čempioni komandu sacensībās, tomēr 8. februārī WADA akreditētajā laboratorijā Stokholmā viņai tika atklātas pozitīvas dopinga analīzes, kas tika ņemtas 25. decembrī Krievijas čempionātā Sanktpēterburgā. Valijevas urīna paraugā tika atklāta trimetazidīna klātbūtne. Trimetazidīns ir vielmaiņas līdzeklis, kas paredzēts stenokardijas un reiboņu ārstēšanai. WADA to iekļāvusi aizliegto līdzekļu sarakstā, jo tas var palielināt asinsrites efektivitāti un vairot izturību.

Krievijas Antidopinga aģentūra (RUSADA) nekavējoties piesprieda Valijevai pagaidu diskvalifikāciju, taču tajā pašā dienā apmierināja Valijevas apelāciju un sankcijas atcēla, tādējādi ļaujot viņai turpināt olimpiskās spēles. Ar šādu lēmumu nebija mierā starptautiskās organizācijas, tomēr CAS, vienlaikus izskatot trīs dažādas lietas (1. SOK pret RUSADA, 2. WADA pret RUSADA un sportisti, 3. ISU pret RUSADA, sportisti un KOK), lēma par labu Krievijas pusei un lēma, ka Valijevai nav piemērojamas pagaidu sankcijas, tādējādi pielaižot viņu rītdien un ceturtdien gaidāmajām sacensībām. Šāda lēmuma galvenais aspekts ir tas, ka Valijeva nav sasniegusi 16 gadu vecumu (tas notiks tikai 26. aprīlī) un atbilstoši Pasaules Antidopinga kodeksam (WADC) ir aizsargātas personas statusā, kuru nedrīkst atzīt par vainīgu dopinga lietošanā.

Janvārī Valijeva Tallinā kļuva par Eiropas čempioni un starp galvenajām favorītēm būs arī olimpisko spēļu sieviešu sacensībās.

Izmantotie resursi:
https://olympics.com/ioc/news/ioc-e...

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

  +1 [+] [-]

, 2022-02-14 13:35, pirms 2 gadiem
Žēl godīgo sportistu, kas savu dzīves spožāko brīdi tā īsti tomēr neizbaudīs. Kautkas no sērijas, kā mūsējiem bobos nozagtais zelts, kuru vēlāk pasniedza.

  -2 [+] [-]

, 2022-02-14 13:45, pirms 2 gadiem
Intersanti gan kāpēc tad CAS nepielaiž startam Irānas sportistu.

  +2 [+] [-]

, 2022-02-14 13:50, pirms 2 gadiem
Sporta domātājs rakstīja: Žēl godīgo sportistu, kas savu dzīves spožāko brīdi tā īsti tomēr neizbaudīs. Kautkas no sērijas, kā mūsējiem bobos nozagtais zelts, kuru vēlāk pasniedza.
Lai sūdzas savai valdībai un sporta organizāciju vadītājiem.

  +2 [+] [-]

, 2022-02-14 14:16, pirms 2 gadiem
backstab rakstīja: Lai sūdzas savai valdībai un sporta organizāciju vadītājiem.
Šoreiz jau amizantā lieta ir tā, ka sporta organizācija arī bija pret viņas dalību. Konkrēti ISU. Papildus tam protestu iesniedza WADA un SOK.

  +8 [+] [-]

, 2022-02-14 14:31, pirms 2 gadiem
Sporta domātājs rakstīja: Žēl godīgo sportistu, kas savu dzīves spožāko brīdi tā īsti tomēr neizbaudīs. Kautkas no sērijas, kā mūsējiem bobos nozagtais zelts, kuru vēlāk pasniedza.
Medaļas tiks pasniegtas Kremlī. Ja ne olimpiskās, tad gan jau Rusņa atradīs kādu medaļu no sava plašā assortimenta.

  +5 [+] [-]

, 2022-02-14 14:32, pirms 2 gadiem
Malači SOK! Tieši tā, nav jāpasniedz dopingkaralienei medaļa!

     [+] [-]

, 2022-02-14 15:30, pirms 2 gadiem
Trimetazidīnu ir sirdszāles stenokardijas gadījumos. Sirds sāpju mazināšanas līdzeklis. Faktiski šobrīd vesela rinda klasisku sirdszāļu (arī mūsu mildronāts/meldonijs) ir iekļautas aizliegto vielu sarakstā. Tā ir diezgan interesanta situācija. Iznāk, ka, ja esi sportists, nekādi nedrīksti risināt problēmas ar sirdi ar tam klasiski domātiem medikamentiem. Bet tajā pašā laikā pie tādām slodzēm, kādas treniņos saņem sportisti, pie pārslodzes pilnīgi reāli cilvēks var iegūt problēmas ar sirdi, kas nebūt vēl nenozīmē, ka viņam normālā situācijā būtu slima sirds. Man jāsaka, diezgan amizanta situācija. Varbūt tieši tāpēc tie sportisti arī ik pa laikam jauni mirst sporta laukumos? Vai ne tā? Vai tomēr antidopingisti (tajā skaitā arī lielo farmu savstarpējo cīņu dēļ) nav jau drusku pāršāvuši ar tiem aizliegto vielu sarakstiem? Vai nebūtu pienācis laiks mazliet tos pārskatīt un izņemt tomēr no saraksta normālus medikamentus, kas tiešā veidā faktiski dopingi nemaz nav. Ja mēs jau tik tālu esam paplašinājuši aizliegto vielu sarakstu, tad varbūt arī visa veida vitamīnus vajag iekļaut, jo arī tie dod priekšrocības attiecībā pret tiem sportistiem, kas tos nelieto. Viena nelaime, vitamīnus mēs saņem arī vienkārši ar pārtiku .

  +6 [+] [-]

, 2022-02-14 15:34, pirms 2 gadiem
Gugačohan rakstīja: Trimetazidīnu ir sirdszāles stenokardijas gadījumos. Sirds sāpju mazināšanas līdzeklis. Faktiski šobrīd vesela rinda klasisku sirdszāļu (arī mūsu mildronāts/meldonijs) ir iekļautas aizliegto vielu sarakstā. Tā ir diezgan interesanta situācija. Iznāk, ka, ja esi sportists, nekādi nedrīksti risināt problēmas ar sirdi ar tam klasiski domātiem medikamentiem. Bet tajā pašā laikā pie tādām slodzēm, kādas treniņos saņem sportisti, pie pārslodzes pilnīgi reāli cilvēks var iegūt problēmas ar sirdi, kas nebūt vēl nenozīmē, ka viņam normālā situācijā būtu slima sirds. Man jāsaka, diezgan amizanta situācija. Varbūt tieši tāpēc tie sportisti arī ik pa laikam jauni mirst sporta laukumos? Vai ne tā? Vai tomēr antidopingisti (tajā skaitā arī lielo farmu savstarpējo cīņu dēļ) nav jau drusku pāršāvuši ar tiem aizliegto vielu sarakstiem? Vai nebūtu pienācis laiks mazliet tos pārskatīt un izņemt tomēr no saraksta normālus medikamentus, kas tiešā veidā faktiski dopingi nemaz nav. Ja mēs jau tik tālu esam paplašinājuši aizliegto vielu sarakstu, tad varbūt arī visa veida vitamīnus vajag iekļaut, jo arī tie dod priekšrocības attiecībā pret tiem sportistiem, kas tos nelieto. Viena nelaime, vitamīnus mēs saņem arī vienkārši ar pārtiku .
Ja esi sirds slimnieks, profesionālais sports nav tava īstā vieta. Bet runājot kāpēc tieši sirdszāles nonāk dopinga preperātu sarakstus ir elementārs skaidrojums. Tās nodrošina spēju turēt organismam lielākas slodzes. Un šādas papildus priekšrocības vieniem kā reiz izšķir, kāpēc otri nav konkurētspējīgi pret viņiem.

  +2 [+] [-]

, 2022-02-14 15:37, pirms 2 gadiem
A ko īsti tagad vajag vēl vilcināt un noskaidrot? Ja jau viņas urīna paraugā atklāja tās aizliegtās vielas klātbūtni, kas var mainīties? Visa nepieciešamā patiesība ir tajā laboratorijas urīna paraugā, ko apstiprina kompetenti eksperti, bet atkal viss tiks izspriests pa kabinetiem un tiesām. Iedos tiesnesim nodegustēt pēc garšas, vai? Mūsu Gulbja laboratorija arī katru urīnanalīzi apstiprina caur tiesu un desmit organizācijām? Laboratorija apstiprināja un viss.

  +6 [+] [-]

, 2022-02-14 15:40, pirms 2 gadiem
Gugačohan rakstīja: Trimetazidīnu ir sirdszāles stenokardijas gadījumos. Sirds sāpju mazināšanas līdzeklis. Faktiski šobrīd vesela rinda klasisku sirdszāļu (arī mūsu mildronāts/meldonijs) ir iekļautas aizliegto vielu sarakstā. Tā ir diezgan interesanta situācija. Iznāk, ka, ja esi sportists, nekādi nedrīksti risināt problēmas ar sirdi ar tam klasiski domātiem medikamentiem. Bet tajā pašā laikā pie tādām slodzēm, kādas treniņos saņem sportisti, pie pārslodzes pilnīgi reāli cilvēks var iegūt problēmas ar sirdi, kas nebūt vēl nenozīmē, ka viņam normālā situācijā būtu slima sirds. Man jāsaka, diezgan amizanta situācija. Varbūt tieši tāpēc tie sportisti arī ik pa laikam jauni mirst sporta laukumos? Vai ne tā? Vai tomēr antidopingisti (tajā skaitā arī lielo farmu savstarpējo cīņu dēļ) nav jau drusku pāršāvuši ar tiem aizliegto vielu sarakstiem? Vai nebūtu pienācis laiks mazliet tos pārskatīt un izņemt tomēr no saraksta normālus medikamentus, kas tiešā veidā faktiski dopingi nemaz nav. Ja mēs jau tik tālu esam paplašinājuši aizliegto vielu sarakstu, tad varbūt arī visa veida vitamīnus vajag iekļaut, jo arī tie dod priekšrocības attiecībā pret tiem sportistiem, kas tos nelieto. Viena nelaime, vitamīnus mēs saņem arī vienkārši ar pārtiku .
Atbilde ir vienā teikumā - Valijevas medicīniskajā kartē NEBIJA fiksēts ieraksts par trimetazedīnu saturošu preperātu lietošanu un tā pamatojums.
Punkts.
Un nevienu neinteresē kurš tur ir nolažojies ->
fakta konstatācija - >likuma pārkāpums - >sods.

  +2 [+] [-]

, 2022-02-14 15:43, pirms 2 gadiem
Protams, visas vielas, kas kaut kādā veidā stimulē asinsriti vai atvieglo sirds darbību tāpat aizliegto vielu sarakstos iekļaut droši vien nav un nebūs iespējams. Tāpēc tas ir tikai jautājums, vai konkrētais atlēts ir saņēmis pietiekami kvalificētu speciālistu atbalstu, kuri ir spējīgi atrast viņam tieši tās zāles, kas risina viņa problēmas, bet kuras aizliegto vielu sarakstos tomēr nav. Katrā ziņā tādu vai citādu tablešu komplektus izlašu kandidāti sāk saņemt jau pietiekoši agros gados. Tāpēc ir visi šie sporta ārsti un tāpēc viņi ar tādiem jauniešiem strādā, mēra, kontrolē un dod treneriem arī norādījumus, ko tam pusaudzim vajag lietot.

  +2 [+] [-]

, 2022-02-14 15:47, pirms 2 gadiem
yankeezulu rakstīja: A ko īsti tagad vajag vēl vilcināt un noskaidrot? Ja jau viņas urīna paraugā atklāja tās aizliegtās vielas klātbūtni, kas var mainīties? Visa nepieciešamā patiesība ir tajā laboratorijas urīna paraugā, ko apstiprina kompetenti eksperti, bet atkal viss tiks izspriests pa kabinetiem un tiesām. Iedos tiesnesim nodegustēt pēc garšas, vai? Mūsu Gulbja laboratorija arī katru urīnanalīzi apstiprina caur tiesu un desmit organizācijām? Laboratorija apstiprināja un viss.
Pēc OS būs tiesa Lozannā, jo Kruevijas puse apstrīd un nepiekrīt.
Nav vēl zināms kad.
Tāpēc SOK ir pieņēmis pagaidu lēmumu par KOK sportistes pielaidi sacīkstēm, sacensību norisi, apbalvošanas procedūru un iespējam konsekvencēm sacensību vietu sadalījuma gadījumā, lai vēlāk varētu salikt visus juridiskos punktus uz i, pēc tiesas galīgā lēmuma.

  -2 [+] [-]

, 2022-02-14 15:51, pirms 2 gadiem
Sporta domātājam un Cloud'am, kas Mākonis ---
Par to, ka sirds slimniekiem sports nav īstā vieta nebija runa - bija runa par to, ka arī veselam cilvēkam pie būtiskas pārslodzes var būt problēmas ar sirdi. Un izejot no tā, ka kaut vai tos pašus sirds stimulatorus visus tik un tā nav iespējams iekļaut sarakstos, un tas pats attiecas uz daudz ko citu. Un tomēr visu valstu izlašu sportisti no agras jaunības tās tabletes rij saujām - arī mūsējie, jebkuri. No turienes arī rodas jautājums, vai būtībā tā antidopinga lieta nav tomēr aizgājusi jau krietni par tālu. Es šeit nerunāju par konkrēto gadījumu - tur lai juristi risina. Bet par principu ir runa. Tiešu dopingu, kas dod tiešas priekšrocības konkrētās sacensībās tomēr var atšķirt no vielām, kas iedarbojas pastarpināti. Manuprāt, šim milzu saraksts faktiski ir krietni vien zaudējis jēgu.

  -2 [+] [-]

, 2022-02-14 16:01, pirms 2 gadiem
Un būtībā runa ir par to, ka tieši jauniešu sirsniņu patiešām arī vajag visvairāk aizsargāt, ja jau no pārslodzēm nevar izvairīties, lai dabūtu šo vēl bērnu konkurētspējīgu, bet pusaudzis pats un vecāki to slavu grib. Un, protams, grib valsts - ne jau tikai Krievija (Krievija ir nesakārtota valsts, un bieži vien to bērnu tur nav ne kas attīsta, ne kas žēlo). Bet vai tad "labajās" lielvalstīs netiek meklēti talanti un pēc tam dzīti caur skarbām slodzēm, lai no viņiem rastos izcilības?! Sports jau sen ir arī politika visur. Un to neizmainīt.

     [+] [-]

, 2022-02-14 16:08, pirms 2 gadiem
cloud rakstīja: Pēc OS būs tiesa Lozannā, jo Kruevijas puse apstrīd un nepiekrīt.
Nav vēl zināms kad.
Tāpēc SOK ir pieņēmis pagaidu lēmumu par KOK sportistes pielaidi sacīkstēm, sacensību norisi, apbalvošanas procedūru un iespējam konsekvencēm sacensību vietu sadalījuma gadījumā, lai vēlāk varētu salikt visus juridiskos punktus uz i, pēc tiesas galīgā lēmuma.
SOK to nenolēma. To nolēma CAS. SOK, WADA un ISU bija par viņas dalības atcelšanu sakarā ar dopinga lietošanu un sakarā ar to, ka nekādas atlaides 16 gadus nesasniegušajiem šajā sakarā nav piemērojamas. CAS bija citās domās.
Nav nekāda diskusija vai lietoja vai nē. Jo lietoja. Diskusija ir kādus sodus piemērot, jo līdz šīm nebija ŗēķinājušies par nepilngadīgajiem dopingotājiem.

     [+] [-]

, 2022-02-14 16:09, pirms 2 gadiem
Gugachohan.
Filozofēt mēs varam, kā būtu un kas būtu, ja būtu.
Šobrīd ir tā, kā ir pro sporta sistēmā - starptautiskā antidopinga aģentūra, viņas gadu laikā izstrādātie noteikumi, aizliegto preperātu saraksti un noteikumi, "kā apieties ar zālēm"., utt.
Viena sistēma, apziņota visu valstu attiecīgajām sporta antidopinga aģentūrām.
Likumu nezināšana, nolaidība vai apzināta muļķa laišana neatbrīvo no atbildības.

  -1 [+] [-]

, 2022-02-14 16:10, pirms 2 gadiem
Gugačohan rakstīja: Sporta domātājam un Cloud'am, kas Mākonis ---
Par to, ka sirds slimniekiem sports nav īstā vieta nebija runa - bija runa par to, ka arī veselam cilvēkam pie būtiskas pārslodzes var būt problēmas ar sirdi. Un izejot no tā, ka kaut vai tos pašus sirds stimulatorus visus tik un tā nav iespējams iekļaut sarakstos, un tas pats attiecas uz daudz ko citu. Un tomēr visu valstu izlašu sportisti no agras jaunības tās tabletes rij saujām - arī mūsējie, jebkuri. No turienes arī rodas jautājums, vai būtībā tā antidopinga lieta nav tomēr aizgājusi jau krietni par tālu. Es šeit nerunāju par konkrēto gadījumu - tur lai juristi risina. Bet par principu ir runa. Tiešu dopingu, kas dod tiešas priekšrocības konkrētās sacensībās tomēr var atšķirt no vielām, kas iedarbojas pastarpināti. Manuprāt, šim milzu saraksts faktiski ir krietni vien zaudējis jēgu.
Redzi vecīt. Es es piekrītu, ka Rastorgujevs pārkāpa dopinga pārkāmumus. Bet tu nepiekrīti, ka viņa to izdarīja, jo ir krieviete.

  +1 [+] [-]

, 2022-02-14 16:11, pirms 2 gadiem
Gugačohan rakstīja: Un būtībā runa ir par to, ka tieši jauniešu sirsniņu patiešām arī vajag visvairāk aizsargāt, ja jau no pārslodzēm nevar izvairīties, lai dabūtu šo vēl bērnu konkurētspējīgu, bet pusaudzis pats un vecāki to slavu grib. Un, protams, grib valsts - ne jau tikai Krievija (Krievija ir nesakārtota valsts, un bieži vien to bērnu tur nav ne kas attīsta, ne kas žēlo). Bet vai tad "labajās" lielvalstīs netiek meklēti talanti un pēc tam dzīti caur skarbām slodzēm, lai no viņiem rastos izcilības?! Sports jau sen ir arī politika visur. Un to neizmainīt.
Ja reāli tik satraucies, par šādu bērnu sirdīm, tad jāaizliedz OS piedalīties nepilngadīgiem un viss. Bet nevis atļaut lietot aizliegtās vielas bez WADA informēšanas.

     [+] [-]

, 2022-02-14 16:16, pirms 2 gadiem
trimetazadins ir +- mildronata limena tabletites, kuras nu nekadi neuzlabo rezuoatatu sacensibas, turklat parsniegta norma ir pielaujama, jo meitene ir nepilngadiga un ar nelielu svaru...
2kart treninprocesa lieto, tatad daudz trenejas un gatavojas! Musdienas butu stingri jasaprot ko un kads dopings tiek lietots un kados gadijumos!
Sanak , ka izdzerot 2energijas dzerienus iespejama dopinga saturosa kofeina/efedrina neliela pardozesana, bet tai pat laika kads no power sportistiem 5x parsniedz testesteronu un abi ir dopinga lietotaji...neviennozimigs sis te viss process
Sanak 0.1 promile ir tikpat bistama ka 4promiles asinis, jo abi tak dzera!

  +2 [+] [-]

, 2022-02-14 16:50, pirms 2 gadiem
Ar muļķiem strīdēties ir bezjēdzīgi. Uzvarēs ar savu pieredzi!
Bet vai nepilngadīgie nesaņem sodu par smēķēšanu, alkohola lietošanu, dažādu vielu lietošanu apreibināšanās nolūkā? Saņem!!!
Problēma šajā gadījumā- lietojusi ir, bet vainīgo, kurš(-a,-i) piegādāja un deva lietošanai,nenoskaidros. Jo nevar taču pieļaut, ka atkal sistēma izgāzusies! Un sistēmas aizstāvībai nepieciešams kārtējo reizi pielietot jebkādus līdzekļus. Diemžēl...

  +2 [+] [-]

, 2022-02-14 16:51, pirms 2 gadiem
espozito79 rakstīja: trimetazadins ir +- mildronata limena tabletites, kuras nu nekadi neuzlabo rezuoatatu sacensibas, turklat parsniegta norma ir pielaujama, jo meitene ir nepilngadiga un ar nelielu svaru...
2kart treninprocesa lieto, tatad daudz trenejas un gatavojas! Musdienas butu stingri jasaprot ko un kads dopings tiek lietots un kados gadijumos!
Sanak , ka izdzerot 2energijas dzerienus iespejama dopinga saturosa kofeina/efedrina neliela pardozesana, bet tai pat laika kads no power sportistiem 5x parsniedz testesteronu un abi ir dopinga lietotaji...neviennozimigs sis te viss process
Sanak 0.1 promile ir tikpat bistama ka 4promiles asinis, jo abi tak dzera!
Nav runa par rezultāta uzlabošanu sacensībās. Arī dopinga lietošana lai uzlabotu organisma panesamību pret slodzēm treniņa procesos ir negodīga priekšrocība. Ja viena var turēt slodzes kā veči un darīt krietni vairāk, otra nekādi nebūs tajā pašā līmenī.
Nesaprotu ko te vel taisnoties, ja pieķerta dopingā. Kāpēc? Tas ir mazsvarīgs jautājums.

  +2 [+] [-]

, 2022-02-14 16:56, pirms 2 gadiem
neziniitis51 rakstīja: Ar muļķiem strīdēties ir bezjēdzīgi. Uzvarēs ar savu pieredzi!
Bet vai nepilngadīgie nesaņem sodu par smēķēšanu, alkohola lietošanu, dažādu vielu lietošanu apreibināšanās nolūkā? Saņem!!!
Problēma šajā gadījumā- lietojusi ir, bet vainīgo, kurš(-a,-i) piegādāja un deva lietošanai,nenoskaidros. Jo nevar taču pieļaut, ka atkal sistēma izgāzusies! Un sistēmas aizstāvībai nepieciešams kārtējo reizi pielietot jebkādus līdzekļus. Diemžēl...
Tas taču jau gadu desmitiem, ja ne pat simtiem, skaidrs, ka krievi nekad neatzīs savu vainu, ja pat būs noķerti noziegumā aiz rokas. Tāda nu viņiem tā mentalitāte, ka pieķerti melos apvainos melos tos, kuri viņus pieķēra.

  +1 [+] [-]

, 2022-02-14 17:00, pirms 2 gadiem
Gugačohan rakstīja: Trimetazidīnu ir sirdszāles stenokardijas gadījumos. Sirds sāpju mazināšanas līdzeklis. Faktiski šobrīd vesela rinda klasisku sirdszāļu (arī mūsu mildronāts/meldonijs) ir iekļautas aizliegto vielu sarakstā. Tā ir diezgan interesanta situācija. Iznāk, ka, ja esi sportists, nekādi nedrīksti risināt problēmas ar sirdi ar tam klasiski domātiem medikamentiem. Bet tajā pašā laikā pie tādām slodzēm, kādas treniņos saņem sportisti, pie pārslodzes pilnīgi reāli cilvēks var iegūt problēmas ar sirdi, kas nebūt vēl nenozīmē, ka viņam normālā situācijā būtu slima sirds. Man jāsaka, diezgan amizanta situācija. Varbūt tieši tāpēc tie sportisti arī ik pa laikam jauni mirst sporta laukumos? Vai ne tā? Vai tomēr antidopingisti (tajā skaitā arī lielo farmu savstarpējo cīņu dēļ) nav jau drusku pāršāvuši ar tiem aizliegto vielu sarakstiem? Vai nebūtu pienācis laiks mazliet tos pārskatīt un izņemt tomēr no saraksta normālus medikamentus, kas tiešā veidā faktiski dopingi nemaz nav. Ja mēs jau tik tālu esam paplašinājuši aizliegto vielu sarakstu, tad varbūt arī visa veida vitamīnus vajag iekļaut, jo arī tie dod priekšrocības attiecībā pret tiem sportistiem, kas tos nelieto. Viena nelaime, vitamīnus mēs saņem arī vienkārši ar pārtiku .
Šajā konkrētajā gadījumā stāsts ir par 15 gadīgu meitēnu. Tu zini daudzus 15gadniekus, kuri lieto sirds medikamentus ?

  +3 [+] [-]

, 2022-02-14 17:15, pirms 2 gadiem
Atkal viss cepiens no jauna???ir cilvēks pieķerts likuma pārkāpumā,tātad ir jābūt likumā paredzētam sodam.tas ir diskābelis.punkts.par ko te runāt?

  +1 [+] [-]

, 2022-02-14 17:22, pirms 2 gadiem
Volodja Uljanovs rakstīja: Atkal viss cepiens no jauna???ir cilvēks pieķerts likuma pārkāpumā,tātad ir jābūt likumā paredzētam sodam.tas ir diskābelis.punkts.par ko te runāt?
Precīzi. Citādi tad jau nevajag arī sodīt alkaholu, narkotikas lietojošus jauniešus ai jauniešus smēķētajus. Pamatojums būtu tāds pats kā CAS minētais.

     [+] [-]

, 2022-02-14 18:01, pirms 2 gadiem
Sporta domātājs rakstīja: Precīzi. Citādi tad jau nevajag arī sodīt alkaholu, narkotikas lietojošus jauniešus ai jauniešus smēķētajus. Pamatojums būtu tāds pats kā CAS minētais.
Par to jau te visu dienu iet diskusija...nezinu kā te vēl var meklēt kaut kādus attaisnojumus.absurds.