Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Austrijas tramplīnlēcēji triumfē komandu sacensībās, bronzas likteni izšķir 0.8 punkti

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Austrijas tramplīnlēcēji triumfē komandu sacensībās, bronzas likteni izšķir 0.8 punkti
Manuels Fetners sudrabam individuālajās sacensībās pievienoja komandu sacensību zeltu. Foto: Reuters/Scanpix

Pekinas olimpiskajās spēlēs noslēgušās pēdējās sacensības tramplīnlēkšanā. Vīriešu komandas sacentās lēcienos no lielā tramplīna, labāko rezultātu uzrādot Austrijas komandai, sudrabs Slovēnijai, bet Vācija izrāva bronzu, par 0.8 punktiem pārspējot Norvēģijas komandu.

Pekinas olimpiskajās spēlēs atlika sadalīt pēdējo medaļu komplektu tramplīnlēkšanā. Pirms četriem gadiem Phjončhanā tramplīnlēkšanas komandu sacensībās vīriešiem triumfēja Norvēģijas tramplīnlēcēji, kuri tūlīt aiz sevis atstāja vāciešus un poļus. Pekinā favorītu lokam varēja pieskaitīt arī japāņus, austriešus un slovēņus. Īsi pirms sacensībām labāko lēcienu veica zeltu un sudrabu individuālajās sacensībās izcīnījušais Rjoju Kobajaši, bet, ja skatās uz komandu kopumā, tad labākie bija Austrijas tramplīnlēcēji.

• Sacensības sāka 11 komandas, no kurām otrajai lēcienu kārtai kvalificējās astoņas labākās. Sacensības solījās ieilgt, jo tās īpaši ietekmēja vējš. Tādējādi starp lēcieniem bija lielākas pauzes, gaidot lēcienam piemērotus apstākļus. Pirmajā lēcienu posmā labāko rezultātu uzrādīja Halvors Egners Granerūds no Norvēģijas, aizlecot 138 metrus tālu un par to saņemot 128.3 punktus. Otrs labākais lēciens padevās Lovro Kosam no Slovēnijas, bet negaidīti trešajā vietā Krievijas Olimpiskās komitejas komandu izvirzīja Daņila Sadrējevs. Otrajā lēcienu posmā Sene Prevcs nostiprināja Slovēnijas komandu labāko trijniekā, bet Daniels Andre Tende gandrīz ļāva slovēņiem apsteigt Norvēģijas komandu. Abas komandas pēc diviem posmiem šķīra vien 0.5 punkti. Tikmēr uz trešo vietu pakāpās Austrijas komanda, kas no līderes atpalika 18.3 punktus.

• Trešajā lēcienu posmā par līdera godu sacentās Timi Zaics un Roberts Johansons. Johansons piedzīvoja fiasko lēcienos no lielā tramplīna, un nespēja sevi gana apliecināt arī komandau sacensībās. Zajcs arī neizcēlās ar labāko lēcienu, bet vadību Slovēnijas komanda pārņēma, esot priekšā norvēģiem par nieka 0.4 punktiem. Tikmēr trešajā vietā nostiprinājās Austrijas komanda, kas pēc Jana Herla lēciena par 10 punktiem sadeldēja deficītu no līderiem. Bija skaidrs, ka ar diviem labiem sportistiem par medaļām tomēr necīnīsies Japānas komanda, Kobajaši brāļiem nespējot pacelt komandu augstāk par piekto vietu. Līdzīgā situācijā bija Polijas komanda ar Davidu Kubacki un Kamilu Stohu.

• Ceturtajā lēcienu posmā Peters Prevcs centās nosargāt Slovēnijas minimālo vadību no olimpiskā čempiona Marjusa Lindvīka. Norvēģis pēc sava lēciena noplātīja rokas, jo lēca par astoņiem metriem tuvāk. Slovēņi pēc pirmās lēcienu kārtas sakrāja 467.4 punktus, uz otro vietu pacēlās austrieši ar 458.4 punktiem, bet trešajā vietā bija norvēģi ar 456.5 punktiem. Tikmēr labāko astotniekā neiekļuva Čehijas, ASV un Ķīnas tramplīnlēcēji.

Otrās kārtas ievadā Granerūdam neizdevās pārspēt Lovro Kosu, slovēņiem palielinot savu pārsvaru. Tikmēr Stefans Krafts ar 121.5 metrus tālu lēcienu pārspēja visus, paceļot Austriju uz pirmo pozīciju, slovēņiem atpaliekot par trim punktiem. Sene Prevcs centās atgūt vadību Slovēnijas komandai, veicot ļoti labu lēcienu 132 metru tālumā. Tas tika arī atbilstoši novērtēts Slovēnijai pirms pēdējiem diviem posmiem esot vadībā ar 701.4 punktiem, jo ne Tande, ne Hūbers nespēja sasniegt pat 130 metrus. Austrieši atpalika par 8.2, bet norvēģi jau 22.7 punktiem.

Iespējams, savu pēdējo lēcienu olimpiskajās spēlēs veica šveicietis Simons Amans, kurš savās septītajās četrgades lielākajās sacensībās nespēja savu komandu pacelt augstāk par astoto vietu. Trešajā lēcienu posmā Jans Herls aizlēca 11.5 metrus tālāk par Timi Zajcu, atkal veicot vadības maiņu, pirms pēdējā lēciena Austrijas komandai esot 5.1 punktu priekšā Slovēnijas komandai. Tikmēr vācieši sāka tuvoties norvēģiem, iesaistoties cīņā par bronzu. Šīs komandas šķīra 2.6 punkti.

Cīņā par piekto vietu Rjoju Kobajaši pārspēja Kamilu Stohu ar lēcienu 132.5 metru tālumā, dodot Japānai piekto vietu ar 882.8 punktiem. Cīņā par trešo vietu Karls Gaigers aizlēca 128 metrus tālu, kamēr Marjus Lindvīks 126.5 metrus tālu. Ar to pietika, lai vācieši izrautu bronzas medaļas par 0.8 punktiem. Tikmēr cīņā par zeltu Peters Prevcs aizlēca 127 metrus tālu, kamēr par metru tālāk Manuels Fetners. Tādējādi Austrijas komanda uzvarēja sacensībās ar 942.7 punktiem, bet otro vietu ar 934.4 punktiem izcīnīja Slovēnijas tramplīnlēcēji.

Pekinas olimpiskās spēles, tramplīnlēkšana, komandu sacensības vīriešiem

VietaKomandaRezultāts
1.Austrija942.7
2.Slovēnija934.4
3.Vācija922.9
4.Norvēģija922.1
5.Japāna882.8
6.Polija880.1
7.KOK806.5
8.Šveice791.5

Pekinas olimpiskās spēles, tramplīnlēkšana, medaļnieki

DatumsDisciplīnaZSB
05.02Mazais tramplīns sievietēmBogataja (SLO)Altausa (GER)Križnara (SLO)
06.02Mazais tramplīns vīriešiemR.Kobajaši (JPN)M.Fetners (AUT)D.Kubackis (POL)
07.02Jaukto komandu sacensībasSlovēnijaKOKKanāda
12.02Lielais tramplīns vīriešiemLindvīks (NOR)R.Kobajaši (JPN)Gaigers (GER)
14.02Komandu sacensības vīriešiemAustrijaSlovēnijaVācija

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

     [+] [-]

, 2022-02-14 15:26, pirms 2 gadiem
Eh, tomēr laika apstākļi pamatīgi sačakarēja tramplīnlēkšanas komandu sacensības.
Austriešu uzvara ir pamatīgs pārsteigums, un arī norvēģu palikšana bez medaļām. Poļi pārsteigumu nesagādāja, un nostartēja līmenī kāds tiem ir visu šo ļoti neveiksmīgo sezonu.

     [+] [-]

, 2022-02-14 19:21, pirms 2 gadiem
Cerēju uz AUT. Tur neviens nespīd, bet nav arī tādi kapi kā pērn. Poļi trijniekā būtu oi,oi,oi.
Bet tā visi draudzīgi - pat kokiem un kanādiešiem tika pa bleķim.