Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Konkurentu diskvalifikāciju ēnā Slovēnijai zelts jaukto komandu sacensībās

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Konkurentu diskvalifikāciju ēnā Slovēnijai zelts jaukto komandu sacensībās
Nika Križnara. Foto: Reuters/Scanpix

Pekinas olimpiskajās spēlēs pirmo reizi risinājās jaukto komandu sacensības tramplīnlēkšanā. Par olimpiskajiem čempioniem kronēja Slovēnijas komandu, bet sacensības aizēnoja vairāku lēcienu neieskaitīšana favorītēm, Vācijai, Japānai, Norvēģijai un Austrijai, ekipējuma pārkāpumu dēļ.

Pekinas olimpiskajās spēlēs tramplīnlēcēji pirmo reizi sacentās jaukto komandu sacensībās, lecot no mazā tramplīna. Kopā piedalījās 10 valstu komandas, ierindā esot visiem labākajiem, kuru vidū bija arī Pekinas olimpisko spēļu laureāti. Pirms sacensībām notika treniņu lēcienu sērija, kurā labāko rezultātu uzrādīja Jevgēņijs Kļimovs no Krievijas Olimpiskās komitejas komandas, bet turpat blakus bija arī mazā trampalīna sacensību uzvarētājs, Rjoju Kobajaši no Japānas. Sieviešu vidū labākā bija jaunā olimpiskā čempione Ursa Bogataja no Slovēnijas. Tieši slovēņus varēja uzskatīt par galvenajiem sacensību favorītiem ar vis sabalansētāko komandu.

Pirmās lēcienus izpildīja sievietes, augstvērtīgu sniegumu parādot Sarai Takanaši, kura par savu lēcienu saņēma 124.5 punktus, bet pēc tam šis mēģinājums netika ieskaitīts, kas jau pašā sākumā izdzēsa Japānas izredzes cīņā par medaļām. Līdzīgs liktenis piemeklēja austrieti Danielu Štolcu. Nedaudz tuvāks lēciens padevās Nikai Križnarai, bet tas ļāva tikt pie 126.6 punktiem, esot ļoti pārliecinošā vadībā pēc Japānas neveiksmes. Otrajā vietā izvirzījās Norvēģija, atpaliekot no līderēm vairāk nekā 20 punktus. Otrajā posmā sacentās vīri, kas šo to pamainīja. Nedaudz Slovēnijas pārsvaru sadeldēja Roberts Johansons (+19.3 punkti), bet trešajā vietā pēc diviem lēcieniem bija Vācija (+23.9 punkti).

• Trešajā posmā Vācija cerēja uz savu sudraba laureāti Katarinu Altausu, bet Slovēnija lika pretī Ursu Bogataju. Altausa aizlēca 104 metrus, par ko saņēma 131.5 punktus. Ar to pietika, lai Vācijas komanda pārliecinoši apsteigtu Norvēģiju. Savu atbildi sniedza Bogataja, kura aizlēca 106 metrus, par to saņemot 133.1 punktu. Tādējādi pēc trim lēcieniem Slovēnijas pārsvars pār Vāciju bija 25.5 punkti, bet Norvēģiju - 51. Sacensību pirmo kārtu noslēdza vīri, kurā galvenais duelis no komandu sacensību viedokļa bija starp Karlu Gaigeru un Peteru Prevcu. Vācietis par savu 101.5 metrus tālo lēcienu saņēma 127.8 punktus, bet tajā brīdī parādījās, ka arī Altausas lēciens nav ieskaitīts, kas no cīņas par medaļām izslēdza arī Vāciju.

• Pēc pirmās kārtas labākās astoņas komandas varēja turpināt cīņu otrajā kārtā. Ar labāko lēcienu starp vīriem ceturtajā posmā Rjoju Kobajaši iecēla astotajā vietā Japānu, bet Vācijai un Ķīnai sacensības bija galā. Ļoti pārliecinošā pirmajā vietā bija Slovēnija ar 506.4 punktiem, otrā Norvēģija ar 457.4 punktiem, bet trešā Krievijas Olimpiskās komitejas komanda ar 448.8 punktiem. Skarbs savos izteikumos sacensību laikā par radušos situāciju bija Vācijas komandas treneris, kurš pauda pilnīgu neizpratni par visu sodīto tramplīnlēcēju neieskaitīto mēģinājumu pamatotību.

Sara Takanaši savā otrajā lecienā turpināja pārdzīvot neieskaitīto pirmo lēcienu, kas vairs nebija ne tik tāls, ne tik labi novērtēts. Tikmēr Nika Križnara turpināja audzēt Slovēnijas pārsvaru pār Norvēģiju un Krievijas Olimpiskās komitejas komandu. Reāli zelta medaļas vairs varēja laupīt vien līdzīga neveiksme, kādu piedzīvoja Vācija, Japāna un Austrija. Savā otrajā lēcienā sniegumu uzlaboja Johansons, bet arī šim lēcienam nozīme krietni samazinājās, jo nākamais tiesnešu upuris bija Anna Strēma. Tādējādi Norvēģijas komanda atkrita uz sesto vietu, kamēr uz ceturto pakāpās Japāna, nu jau tiekot pie cerībām pēdējos divos lēcienos apsteigt Kanādu, kam bija vien 12.4 punktu pārsvars.

• Trešajā posmā Juki Ito vajadzēja veikt ļoti labu lēcienu, lai dotu Japānai cerību cīņā par bronzas godalgu. Viņai tas neizdevās, saņemot par teju 10 punktiem mazāk nekā savā pirmajā mēģinājumā. Komfortablā otrajā vietā bija Krievijas Olimpiskās komitejas komanda, bet vēl komfortablākā pirmajā vietā bija Slovēnija, kas arī ar ieskaitītiem konkurentu lēcieniem šajā brīdī būtu zelta pozīcijās. Vienīgā intriga palika Rjoju Kobajaši rokās, kuram vajadzēja atspēlēt deficītu pret Kanādu. Viņa lēcienu novērtēja ar 137.5 punktiem, bet ar to bija par maz, jo Makenzijs Boids-Klovzs nosargāja bronzu Kanādai. Sudraba godalgas tika Krievijas Olimpiskās komitejas komandai, bet pārliecinoši sacensībās uzvarēja Slovēnijas tramplīnlēcēji.

Pekinas olimpiskās spēles, tramplīnlēkšana, jaukto komandu sacensības

VietaKomandaPunkti
1.Slovēnija1001.5
2.KOK890.3
3.Kanāda844.6
4.Japāna836.3
5.Austrija818.0
6.Polija763.2
7.Čehija722.8
8.Norvēģija707.9

Pekinas olimpiskās spēles, tramplīnlēkšana, medaļnieki

DatumsDisciplīnaZSB
05.02Mazais tramplīns sievietēmBogataja (SLO)Altausa (GER)Križnara (SLO)
06.02Mazais tramplīns vīriešiemR.Kobajaši (JPN)M.Fetners (AUT)D.Kubackis (POL)
07.02Jaukto komandu sacensībasSlovēnijaKOKKanāda
12.02Lielais tramplīns vīriešiem
14.02Komandu sacensības vīriešiem

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

  +1 [+] [-]

, 2022-02-07 15:59, pirms 2 gadiem
Kāds no šī sportaveida zinātājiem var paskaidrot kā var rasties šāds pārkāpums lai neieskaititu lecienu?

  +1 [+] [-]

, 2022-02-07 16:04, pirms 2 gadiem
Parodija uz OS..... Kanada 3.vieta, es gan vispar sodien uzzinaju ka viniem ir tramplinleksana

  +1 [+] [-]

, 2022-02-07 16:19, pirms 2 gadiem
wizzy888 rakstīja: Kāds no šī sportaveida zinātājiem var paskaidrot kā var rasties šāds pārkāpums lai neieskaititu lecienu?
Runa iet par lēkšanas tērpu, kas kaut kā neatbilst noteikumiem. Vācu treneris nespēja pateikt, kā var pirms divām dienām viss būt labi un šodien pēkšņi nē.

  +3 [+] [-]

, 2022-02-07 16:28, pirms 2 gadiem
Tramplīnlēkšanā arī PK mačos dažreiz gadās, ka vienu vai divus sportistus (reti - vairāk) diskābelē nepareiza tērpa dēļ (galvenokārt tādēļ, ka tērps ir vai nu pārāk gaisa necaurlaidīgs, vai nu ir par lielu, kas lidojuma laikā var palīdzēt iegūt labāku aerodinamiku - to vērtē ļoti strikti). Bet nu šādu DSQ sēriju es neatceros NEKUR, lai gan skatos tramplīnu daudzus gadus.

     [+] [-]

, 2022-02-07 17:41, pirms 2 gadiem
Farss ne olimpiade

     [+] [-]

, 2022-02-07 18:33, pirms 2 gadiem
Kristaps Pildiņš rakstīja: Runa iet par lēkšanas tērpu, kas kaut kā neatbilst noteikumiem. Vācu treneris nespēja pateikt, kā var pirms divām dienām viss būt labi un šodien pēkšņi nē.
Runa nekur NEIET

     [+] [-]

, 2022-02-07 18:45, pirms 2 gadiem
Fāterlandej zeltu nozaga...dončiča pirksts..

     [+] [-]

, 2022-02-07 18:48, pirms 2 gadiem
Kaut ko tādu nebiju redzējis skatoties tramplīnlēkšanu 20+ gados.
Poļu kostīmu kontroliere Agņeška Bačkovska pārspēja pati sevi.
Nē, nu Vācijas izlase to bija pelnijuši pilnā mērā, ja ņem vērā Hongahera riebeklības, ar nepārtrauktām sūdzībām par konkurentu ekipējumu. Nabaga Sāra Takanaši! Kā var tā neveikties visās OS, kurās viņa piedalījusies?

     [+] [-]

, 2022-02-07 22:09, pirms 2 gadiem
Nu SOK var turpināt vēl rīkot OS pie komunistiem. Varētu kādas ziemas OS noorganizēt Ziemeļkorejā. Būtu labs pasākums....
Pēc tam kādas vasaras spēles Krievijā un Baltkrievijā.

  +1 [+] [-]

, 2022-02-07 22:42, pirms 2 gadiem
erty rakstīja: Nu SOK var turpināt vēl rīkot OS pie komunistiem. Varētu kādas ziemas OS noorganizēt Ziemeļkorejā. Būtu labs pasākums....
Pēc tam kādas vasaras spēles Krievijā un Baltkrievijā.
Un kāds tam visam sakars ar to, kas šodien notika tramplīnlēkšanas mix sacensībās?

  -1 [+] [-]

, 2022-02-07 23:47, pirms 2 gadiem
Tāds, ka šāda diskvalifikācija un pārkāpumi būtu saprotama ne jau rindai tramplīnlēkšanas lielvalstu. Pareizi jau arī brīnījās tie, kuri teica, ka pirms 2 dienām viss ok, bet tagad tas pats ekipējums neder. Ja būtu sodīti KOKi vai Kanāda, tad vēl būtu saprotams. Šādas kļudas pieļauj vairāk tie, kuri nepretendē un medaļām.
Izskatās politiski iestudēts. Varēja vismaz elegantāk pusi atlētu paņemt nost ar pozitīvu C-19 un pārējos ar dopingu. Lielvalstis tik muļķīgas kļudas nozīmīgās sacensībās kaut vai principa pēc nepieļauj.

     [+] [-]

, 2022-02-08 00:04, pirms 2 gadiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Ja tu neko nesaproti tramplīnlēkšanā, un nezini, kas šai sporta veidā notiek, tad vienmēr ir iespēja neko nerakstīt.
Tas tāds draudzīgs padoms!
Nepretendēju uz to, ka saprotu kaut ko no niansēm. Vai tiešām šāda rakstura kļūdas ir raksturīgas šī sporta lielvalstīm? Ja jā, tad tiešām dīvains sports.

     [+] [-]

, 2022-02-08 00:04, pirms 2 gadiem
erty rakstīja: Tāds, ka šāda diskvalifikācija un pārkāpumi būtu saprotama ne jau rindai tramplīnlēkšanas lielvalstu. Pareizi jau arī brīnījās tie, kuri teica, ka pirms 2 dienām viss ok, bet tagad tas pats ekipējums neder. Ja būtu sodīti KOKi vai Kanāda, tad vēl būtu saprotams. Šādas kļudas pieļauj vairāk tie, kuri nepretendē un medaļām.
Izskatās politiski iestudēts. Varēja vismaz elegantāk pusi atlētu paņemt nost ar pozitīvu C-19 un pārējos ar dopingu. Lielvalstis tik muļķīgas kļudas nozīmīgās sacensībās kaut vai principa pēc nepieļauj.
Ja tu neko nesaproti tramplīnlēkšanā, un nezini, kas šai sporta veidā notiek, tad vienmēr ir iespēja neko nerakstīt.
Tas tāds draudzīgs padoms!
Katrā PK posmā tiek DSQ kāds tramplīnlēcējs par tērpa pārkāpumiem, un tieši vadošām komandām visbiežāk gadās šie DSQ.
iesaku regulāri pasekot tramplīnlēkšanai, un tad nebūs jāraksta visādas muļķības.
Iesaku palasīt, ar googles tulkotāja palīdzību, poļu sporta portālus, kuri daudz raksta par tramplīnlēkšanu.
https://www.sport.pl/sport-hp/0,0.html
https://www.skijumping.pl/

     [+] [-]

, 2022-02-08 00:09, pirms 2 gadiem
erty rakstīja: Nepretendēju uz to, ka saprotu kaut ko no niansēm. Vai tiešām šāda rakstura kļūdas ir raksturīgas šī sporta lielvalstīm? Ja jā, tad tiešām dīvains sports.
Jā, šmaucās visi. FIS jau panākuši, ka šāda šmaukšanās ir arvien grūtāka, bet vienalga pamanās izdomāt visādus stiķus. Pat bāž tērpos porolonu un vati, lai iegūtu lielāku aerodinamiku. Un ne tikai ar tērpiem šmaucas, bet arī apaviem un slēpēm.
Jebkurā sporta veidā notiek kaut kāda noteikumu apiešana. Ne liela, bet niansēs. Ar cerību ka nenoķes.

     [+] [-]

, 2022-02-08 00:10, pirms 2 gadiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Ja tu neko nesaproti tramplīnlēkšanā, un nezini, kas šai sporta veidā notiek, tad vienmēr ir iespēja neko nerakstīt.
Tas tāds draudzīgs padoms!
Katrā PK posmā tiek DSQ kāds tramplīnlēcējs par tērpa pārkāpumiem, un tieši vadošām komandām visbiežāk gadās šie DSQ.
iesaku regulāri pasekot tramplīnlēkšanai, un tad nebūs jāraksta visādas muļķības.
Iesaku palasīt, ar googles tulkotāja palīdzību, poļu sporta portālus, kuri daudz raksta par tramplīnlēkšanu.
https://www.sport.pl/sport-hp/0,0.html
https://www.skijumping.pl/
Tad tā ir norma, kad diskvalificē tādu daudzumu ar sportistiem arī vienā PK?

     [+] [-]

, 2022-02-08 01:40, pirms 2 gadiem
erty rakstīja: Tad tā ir norma, kad diskvalificē tādu daudzumu ar sportistiem arī vienā PK?
Es nezinu kā tur sievietēm, jo ne pārāk sekoju kas viņām tur notiek, bet vīriešiem 1-2 DSQ katrā PK posmā ir normāla parādība, bet.......ir viens bet. Un tas ir, ka PK nebauda visus dalībniekus, bet OS MIX sacensībās pārbaudīja 100% visus, un tāpēc tāds cipars.