Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Norvēģis Lindvīks sīvā cīņā tiek pie zelta lēcienos no lielā tramplīna

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Norvēģis Lindvīks sīvā cīņā tiek pie zelta lēcienos no lielā tramplīna
Marjus Lindvīks. Foto: Imagio/Scanpix

Pekinas olimpiskajās spēlēs aizvadītas sacensības tramplīnlēkšanā lēcienos no lielā tramplīna. Par divkārtēju šo olimpisko spēļu čempionu nespēja kļūt japānis Rjoju Kobajaši, ko pēdējā lēcienā pārspēja norvēģis Marjus Lindvīks.

Pekinas olimpiskajās spēlēs pēc piecu dienu pauzes risinājās trešās sacensības tramplīnlēkšanā, vīriešiem sacenšoties lēcienos no lielā tramplīna. Pirms četriem gadiem Phjončhanā savu trešo zelta medaļu izcīnīja polis Kamils Stohs, kura mērķis Pekinā bija pievienoties šveicietim Simonam Amanam (sacensībās ierindojās 25. vietā), kurš kā vienīgais spējis izcīnīt četras zelta medaļas individuālajās sacensībās. Oficiālajos treniņos un īsi pirms sacensībām labus lēcienus veica Pekinas olimpisko spēļu čempions lēcienos no mazā tramplīna, Rjoju Kobajaši no Japānas. Uz medaļām cerēja arī Norvēģijas, Vācijas, Austrijas un Slovēnijas tramplīnlēcēji.

• Labākie tramplīnlēcēji savus lēcienus veica apgrieztā secībā vietai Pasaules kausa kopvērtējumā, kopā piedalījās 50 tramplīnlēcēji, bet otrajam lēcienam kvalificējās 30 labākie. Kā 33. savu lēcienu veica Kamils Stohs, kurš piezemējās pie 137.5 metru atzīmes, pašam esot ļoti apmierinātam ar sasniegto. Par šo lēcienu tiesneši viņam piešķīra 140.3 punktus, polim kļūstot par sacensību līderi. Tikmēr ļoti neveiksmīgi nostartēja Phjončhanas olimpisko spēļu bronzas medaļnieks Roberts Johansons no Norvēģijas, nespējot iekļūt pat starp 30 labākajiem.

• Labu lēcienu veica sudrabu lēcienos no mazā tramplīna izcīnījušais Manuels Fetners, bet viņš atpalika no Stoha par 2.3 punktiem. Stohu ar 138.5 metrus tālu lēcienu izdevās pārspēt slovēnim Timi Zajcam, kurš bija 0.4 punktus priekšā polim. Vadību sacensībās no Zajca vispirms pārņēma norvēģis Marjus Lindvīks, kurš pirmais lēca tālāk par 140 metriem, saņemot 144.8 punktus. Tomēr pirmās kārtas labāko lēcienu veica Rjoju Kobajaši, kurš aizlēca 142 metrus tālu, par ko saņēma 147 punktus, piesakot savas pretenzijas uz zeltu arī šajās sacensībās.

• Otrajā lēcienu kārtā savu sniegumu būtiski uzlaboja pasaules čempions Stefans Krafts no Austrijas, no 19. vietas paceļoties uz 13. Cīņā par medaļām bija vismaz astoņi tramplīnlēcēji. Pirmajā lēcienu kārtā sesto rezultātu uzrādīja Pasaules kausa līderis Karls Gaigers no Vācijas, bet otrajā lēcienā saņēma teju astoņus punktus vairāk, piesakoties uz godalgu ar kopā iegūtiem 281.3 punktiem. Ne tik sekmīgs lēciens bija Manuelam Fetneram, kurš saņēma par 3.3 punktiem mazāk nekā pirmajā mēģinājumā, izslēdzot sevi no medaļu pretendentiem.

• Arī ar savu otro lēcienu bija apmierināts Kamils Stohs, bet tas tomēr nebija tik labs kā pirmais, tobrīd ar 277.2 punktiem ļaujot būt otrajā pozīcijā aiz Gaigera. Tas gan arī nozīmēja, ka viņš nekļūs par četrkārtēju individuālo olimpisko čempionu. Nu bija palikuši trīs labākie pēc pirmās lēcienu sērijas. Timi Zajcs aizlēca vien 130 metrus tālu, nespējot noturēt vietu labāko trijniekā. Marjus Lindvīks savu iespēju gan nelaida garām, veicot lielisku lēcienu un ar 296.1 punktu pārņemot vadību sacensībās. Par vien ceturto tramplīnlēcēju, kurš vienās olimpiskajās spēlēs spējis izcīnīt uzvaru abās individuālajās sacensībās, varēja kļūt Rjoju Kobajaši, bet jau pēc piezemēšanās Lindvīks saprata, ka tieši viņš kļuvis par olimpisko čempionu. Norvēģis pārspēja Kobajaši par 5.3 punktiem, kamēr bronza tika Gaigeram.

Pekinas olimpiskās spēles, tramplīnlēkšana, lēcieni no lielā tramplīna vīriešiem

VietaSportistsRezultāts
1.M.Lindvīks (NOR)296.1
2.R.Kobajaši (JPN)292.8
3.K.Gaigers (GER)281.3
4.K.Stohs (POL)277.2
5.M.Aizenbihlers (GER)275.7
6.T.Zajcs (SLO)273.2
7.M.Fetners (AUT)272.7
8.H.E.Granerūds (NOR)271.4

Pekinas olimpiskās spēles, tramplīnlēkšana, medaļnieki

DatumsDisciplīnaZSB
05.02Mazais tramplīns sievietēmBogataja (SLO)Altausa (GER)Križnara (SLO)
06.02Mazais tramplīns vīriešiemR.Kobajaši (JPN)M.Fetners (AUT)D.Kubackis (POL)
07.02Jaukto komandu sacensībasSlovēnijaKOKKanāda
12.02Lielais tramplīns vīriešiemLindvīks (NOR)R.Kobajaši (JPN)Gaigers (GER)
14.02Komandu sacensības vīriešiem

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

  +1 [+] [-]

, 2022-02-12 15:07, pirms 2 gadiem
Šis bij aizraujoši. Žēl, ka poļu leģenda palika aiz strīpas.

  +1 [+] [-]

, 2022-02-12 15:19, pirms 2 gadiem
Lindvīka uzvara nav pārsteigums, bet pēc pirmā lēciena šķita, ka pret Rajo Kobajaši viņam nebūs īpaši daudz variantu, bet notika neliels pārsteigums.
Stoham, redzot kā viņam šosezon kopumā ir veicies, nav slikts rezultāts.
Komandu sacensība pirmdien noteikti būs ļoti aizraujoša.

     [+] [-]

, 2022-02-12 18:26, pirms 2 gadiem
Vācieši pievilka klāt kā bija paredzēts. Līdz ar to komandām nav neviena izteikta līdera - 4 komandas var paņemt.