Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Foics: "Sapnis ir piepildījies"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Foics: "Sapnis ir piepildījies"
Beats Foics. Foto: Reuters/Scanpix

Pēc vējainām dienām Pekinas olimpiskajās spēlēs izdevās noskaidrot jauno olimpisko čempionu kalnu slēpošanas nobraucienā, par kuru kļuva šveicietis Beats Foics. Pēc uzvaras viņš atzina, ka viņa sapnis ir piepildījis.

Foics savu debiju olimpiskajās spēlēs piedzīvoja pirms astoņiem gadiem Sočos, kad labāko rezultātu uzstādīja nobraucienā, finišējot 13. vietā. Daudz veiksmīgākas viņam bija 2018. gada Phjončhanas olimpiskās spēles, kurās viņš izcīnīja sudrabu supergigantā, bet nobraucienā bija trešais. Nu Foicam izdevās nokārtot sev pilnu olimpisko medaļu komplektu.

"Šodien bija perfekti laikapstākļi, nebija vēja un es perfekti stāvēju uz slēpēm. Sapnis ir piepildījies. Olimpiskās spēles ir kaut kas ļoti liels, uz tas man šodien palīdzēja noskaņoties. Phjončhanā pirms četriem gadiem es biju otrais un trešais, bet šodien viss salikās kopā. Tas man nozīmē visu. Es nespēju iedomāties neko skaistāku par lidošanu mājās ar zelta medaļu kaklā," tā pēc sacensībām izteicās Foics.

Par vecāko olimpisko medaļnieku kalnu slēpošanā nobrauciena sacensībās kļuva 41 gadus vecais francūzis Johans Klarī, kurš savās iepriekšējās trijās olimpiskajās spēlēs nespēja tikt augstāk par 18. vietu nobraucienā Phjončhanā.

"Es sevi dzinu un dzinu uz priekšu, ļoti daudz riskēju. Es zināju, ka manā karjerā tā ir pēdējā iespēja olimpiskajās spēlēs izcīnīt medaļu. Kad dodos lejā pa trasi, jūtu, vai brauciens ir labs, bet nobraucienā nekad nevar zināt. Reizēm tu esi ātrs, reizēm nē - un tu nezini kāpēc. Šodien es biju ātrs, bet ne tik, lai tiktu pie zelta. Tomēr arī sudrabs mani dara ļoti priecīgu. Nav svarīgi cik tev ir olimpiskās medaļas, prieku rada tas, ka ir kaut vismaz viena," tā Klarī.

Priecīgs par izcīnīto bronzas godalgu bija arī 2014. gada Soču olimpisko spēļu nobrauciena čempions, Matiass Maijers no Austrijas. Viņš arī slavēja konkurentus, pasakot, ka Foics noteikti ir pelnījis kļūt par olimpisko čempionu.

Ļoti iespējams, ka visus trīs redzēsim arī otrdien paredzētajās supergiganta sacensībās, kurās Maijers centīsies aizstāvēt savu olimpiskā čempiona titulu. Sacensību sākums plkst. 5:00.

Izmantotie resursi:
https://olympics.com/en/news/medals...