Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Boļšunovs triumfē lepnā vientulībā, Vīgantu apsteidz par apli

Emils Ozerinskis

Boļšunovs triumfē lepnā vientulībā, Vīgantu apsteidz par apli
Aleksandrs Boļšunovs. Foto: TASS/Scanpix

Savam pasaules čempiona titulam 30km skiatlonā (15km slidsolī+15km klasikā) arī olimpisko zelta medaļu pievienojis krievu slēpotājs Aleksandrs Boļšunovs, kurš ar vairāk nekā minūtes pārsvaru apsteidza savu tautieti Denisu Spicovu. Latvijas pārstāvis Raimo Vīgants atpalika par apli, 22,5 kilometru kontrolpunktu nesasniedzot.

• Savu debiju Pekinas olimpiskajās spēlēs piedzīvoja madonietis Raimo Vīgants. Skiatlona sacensībās 15+15 kilometru distancē latvietis līdz finišam netika, jo slēpotājs tika noņemts no trases pēc atpalikšanas par apli. Slēpju nomaiņas punktu Vīgants sasniedza kā 43. vietas īpašnieks, tomēr slidsolī madonietim neizdevās aizslēpot līdz 22,5 kilometru atzīmei. Vīgants tika klasificēts kā 51. vietu ieņēmis sacensību dalībnieks, uzrādot vienu labākajiem rezultātiem olimpiskajās spēlēs latviešu slēpotāju vidū vīriešu konkurencē.

• Pirms 20 gadiem Soltleiksitijā Juris Ģērmanis iedzīšanā ieguva 51.vietu bet tad to vēl nedēvēja par skiatlonu, bet iedzīšanu, jo rīta pusē bija 10km klasikā ar intervāla startu, bet dažas stundas vēlāk 10km iedzīšana brīvajā stilā. Ģēmaņa 49.vieta turpat Soltleiksitijā 15km klasikā ir Latvijas augstākā vieta līdz šim vīriešu konkurencē.

• Sacensību sākumā kritienu piedzīvoja Krievijas Olimpiskās komitejas slēpotājs Aleksandrs Boļšunovs, tomēr pārāk tālu no līderiem tas krievu sportistu neatmeta. Boļšunovs kopā ar somu Īvo Niskanenu uzņēmās līderu lomu un klasiskā soļa sestajā kilometrā divatā veica atrāvienu, līdz slēpju maiņai panākot pusminūtes pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem.

• Pēc slēpju nomaiņas Boļšunovs pameta Niskanenu un slidsolī lepnā vientulībā devās pretī savam vienīgajam iztrūkstošajam cēlmetālam lielākajās sacensībās - olimpiskajai zelta medaļai. Finišu Boļšunovs sasniedza ar lielāko pārsvaru pār tuvāko sekotāju olimpiskajā skiatlona vēsturē. Līdz ar lielāko pārsvaru, kas bija 8 sekundes, 2018.gadā Korejā uzvarēja Simens Hegstāds Krīgers, kuram pozitīva testa dēļ bija liegta iespēja atkārtot panākumu.

• Šī ir otrā reizi vēsturē, kad krievu slēpotājs uzvar skiatlonā. Pirms 16 gadiem Turīnā, spraigā finiša spurtā apsteidzot norvēģi Frūdi Estilu, par olimpisko čempionu kļuva Jevgēņijs Dementjevs.

• Sudraba medaļnieks Deniss Spicovs, kurš pirms četriem gadiem izcīnīja bronzu 15km slidsolī, solidarizējās ar savu kolēģi Boļšunovu un arī pamanījās nokrist, taču pēdējā aplī krievu sportista pārsvars pār tuvāko sekotāju bija teju minūtē, tādējādi neietekmējot medaļu sadali. Līdz ar to pirmo reizi krieviem skiatlonā dubultuzvara.

• Phjončhanas olimpiskajam čempionam 50km distancē Niskanenam gandrīz par 50 sekundēm nācās atpalikt no sudraba ieguvēja Spicova, tomēr sekotājus no Norvēģijas soms noturēja krietni aiz savas muguras, tādējādi atnesot pirmo medaļu Somijai Pekinas olimpiskajās spēlēs.

• Pirms četriem gadiem Norvēģijas komanda okupēja visu olimpisko pjedestālu, taču Ķīnā norvēģiem nācās samierināties ar ceturto un piekto vietu. Kamēr Hanss Kristens Holunds un Pols Gulbergs ieslēpoja olimpiskajā sešiniekā, Norvēģijas slēpopšanas superzvaigzne Johaness Klēbu bija tikai 40. vietā(!), no uzvarētāja atpaliekot deviņas minūtes. Arī 2018.gadā Korejā Klēbu nesasniedza cerēto, taču toreiz iegūtā 10.vieta (+43 sek.) uz šodienas fona izskatās vēl cienīgi. Taču jāņem arī vērā, ka otrdien ir sprints, un, saprotot, ka neizdosies cīnīties par medaļu, Klēbo atlikušo daļu noslēpoja līdz beigām ne maksimālajā tempā.

• 69 dalībnieku konkurencē startēja arī ziemeļu kaimiņš Johanness Alvars Alevs, kurš Igaunijai atnesa 33. vietu, iepaliekot septiņas minūtes un 40 sekundes no Boļšunova. Pirms četriem gadiem Karels Tammjarvs finišēja 32.vietā, bet viņu vēlāk diskvalificēja. Igaunijas labāko rezultātu šajā distancē ir sasniedzis Kaspars Koks, kurš 2006.gadā Turīnā ieguva 19.vietu.

"Grūti teikt, kas notika trasē, bet laikam manas vēsturiski smagākās sacensības, kādas ir bijušas," pēc finiša teica Vīgants.

Skiatlons (15km+15km) vīriešiem

V.SportistsValstsLaiks
1.A.BoļšunovsROC1:16:09.8
2.D.SpicovsROC+1:11.0
3.Ī.NiskanensSomija+2:00.2
4.H.K.HolundsNorvēģija+2:30.9
5.P.GulbergsNorvēģija+2:52.5
6.V.PoromāZviedrija+2:53.9
7.P.HiverinensSomija+3:12.6
8.F.de FabianiItālija+3:37.8
51.R.VīgantsLatvijaaplis

Startēja 69 sportisti - finišēja 49.

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

1 2 3 4 5 6 7 8 9 306 komentāri
Slēpts komentārs: erikxxl

  +1 [+] [-]

, 2022-02-06 10:34, pirms 2 gadiem
Boļšunovu zinu, bet tas otrs krievs sezonas laikā arī bija labs? Ja nebija, tad tik liels krievu pārsvars ir aizdomīgs.

  +3 [+] [-]

, 2022-02-06 10:37, pirms 2 gadiem
pff, šausmīgi garlaicīga gonka un vēl kkadi dopingotāji uzvar

  +6 [+] [-]

, 2022-02-06 10:38, pirms 2 gadiem
Laikam neinteresantākās sacensības, kādas kādu laiku redzētas. nez, ļoņa arī šodien nāks piebrēkt komentus, kā vakar pēc divām norges medaļām, par amsātiķiem, dopingistiem utt? bet nu, kā jau teicu iepriekš - koki, kā parasti ir 'sagatavojušies' lieliski uz OS - visi mira nost, izņemot divus

  +5 [+] [-]

, 2022-02-06 10:39, pirms 2 gadiem
otins rakstīja: Boļšunovu zinu, bet tas otrs krievs sezonas laikā arī bija labs? Ja nebija, tad tik liels krievu pārsvars ir aizdomīgs.
PK rangā 7tais
Slēpts komentārs: erikxxl

  +1 [+] [-]

, 2022-02-06 10:39, pirms 2 gadiem
neputns rakstīja: Laikam neinteresantākās sacensības, kādas kādu laiku redzētas. nez, ļoņa arī šodien nāks piebrēkt komentus, kā vakar pēc divām norges medaļām, par amsātiķiem, dopingistiem utt? bet nu, kā jau teicu iepriekš - koki, kā parasti ir 'sagatavojušies' lieliski uz OS - visi mira nost, izņemot divus
Ļoņa jau dzer un dzied citā topikā

  +6 [+] [-]

, 2022-02-06 10:39, pirms 2 gadiem
52.vieta- ne slikti ne labi. Nedaudz pietrūka, lai uzrādītu visu laiku labāko Latvijas vietu slēpošanā vīriešiem (49.vieta). Patīkami ka slēpošana kaut cik atdzīvojusies Latvijā. Pirmkārt, Eidukas nopelns, bet arī Bikše agrāk, tagad Vīgants palīdz atdzīvināt slēpošanu.

  +1 [+] [-]

, 2022-02-06 10:42, pirms 2 gadiem
ak jā, un Boļšunovam gan arī vajadzētu kādu sodiņu saņemt, kkādu sekunžu sodu vai vienlaga, jo nu nav ok iemest savu nūju sava tiešākā konkurenta maiņas laukumā. Klēbo bija šamējā nūja jāstum malā, lai varētu vispār savā koridorā iebraukt. kādu sodu biatlonā deva, ja atstāj šautuvē kko no sava ekipējuma? kkur atmiņā ir gadījums, ka kkam nokrita brilles un skrēja pakaļ zaudējot laiku, lai pēc tam nenorautu sodu.

  +1 [+] [-]

, 2022-02-06 10:44, pirms 2 gadiem
zaipis rakstīja: Ļoņa jau dzer un dzied citā topikā
tas taču neliedz nolādēt dopingistus

  +5 [+] [-]

, 2022-02-06 10:44, pirms 2 gadiem
Krievu dopings nākamajā līmenī, Pat aizelsušies nelikās.

  +1 [+] [-]

, 2022-02-06 10:46, pirms 2 gadiem
Krievu Ledlauzis šodien zvērs! Beigās atļāvās pižona gājienus Furkada stilā, bet tās bija patiesas emocijas un kaut nedaudz padarīja emocionālākas citādi ne pārāk interesantās sacensības.

Pārsteidza, ka Niskanens noturēja 3.vietu, lai gan jau pēc slēpju maiņas izskatījās pusdzīvs.

  -1 [+] [-]

, 2022-02-06 10:47, pirms 2 gadiem
tekken rakstīja: Krievu dopings nākamajā līmenī, Pat aizelsušies nelikās.
viņiem izcilas treniņprogrammas - tomēr viena no atīstītākajām valstīm pasaulē

  +3 [+] [-]

, 2022-02-06 10:47, pirms 2 gadiem
Izskatās, ka Boļšunovs formas pīķī trāpījis galvastiesu precīzāk par pārējiem un šī ir tikai viena no vairākām zelta medaļām viņam Pekinā. Kamēr nav pierādīts pretējais, uzvaras taisnīgumu (dopingi) neapšaubīšu. Un zinot visus stāstus, kā viņš jau no agras bērnības uz šo visu gājis, vienmēr strādājot, trenējoties krietni vairāk par 100%, mūsu nīstās tautas pārstāvis to ir pelnījis.
Ceru, ka tomēr nebūs vienos vārtos visu olimpiādi.

  +8 [+] [-]

, 2022-02-06 10:49, pirms 2 gadiem
otins rakstīja: Boļšunovu zinu, bet tas otrs krievs sezonas laikā arī bija labs? Ja nebija, tad tik liels krievu pārsvars ir aizdomīgs.
Spicovs ir šķiet jau Pjončanas OS medaļnieks tā ka viņa medaļa ir saprotama un pretendents viņš bija uz to pilnīgi noteikti.

  +4 [+] [-]

, 2022-02-06 10:50, pirms 2 gadiem
Klebo galīgi nekāds,vai nu slēpes neslīdēja,un izbeidza cinīties.Vai nav formā,kas norvēgiem tad ir katastrofa,kaut gan ko smērēt uz slēpēm viņi zina,jo vakar Johaigai gāja kā pa diedziņu.

  +2 [+] [-]

, 2022-02-06 10:50, pirms 2 gadiem
neputns rakstīja: ak jā, un Boļšunovam gan arī vajadzētu kādu sodiņu saņemt, kkādu sekunžu sodu vai vienlaga, jo nu nav ok iemest savu nūju sava tiešākā konkurenta maiņas laukumā. Klēbo bija šamējā nūja jāstum malā, lai varētu vispār savā koridorā iebraukt. kādu sodu biatlonā deva, ja atstāj šautuvē kko no sava ekipējuma? kkur atmiņā ir gadījums, ka kkam nokrita brilles un skrēja pakaļ zaudējot laiku, lai pēc tam nenorautu sodu.
Man liekas ka Rastorgujevam tieši bija tur kkas ar tām brillēm vienās no sacensībām.

Ok, iedos Boļšunovam 20sek sodu.. un?

     [+] [-]

, 2022-02-06 10:50, pirms 2 gadiem
eziitis rakstīja: Izskatās, ka Boļšunovs formas pīķī trāpījis galvastiesu precīzāk par pārējiem un šī ir tikai viena no vairākām zelta medaļām viņam Pekinā. Kamēr nav pierādīts pretējais, uzvaras taisnīgumu (dopingi) neapšaubīšu. Un zinot visus stāstus, kā viņš jau no agras bērnības uz šo visu gājis, vienmēr strādājot, trenējoties krietni vairāk par 100%, mūsu nīstās tautas pārstāvis to ir pelnījis.
Ceru, ka tomēr nebūs vienos vārtos visu olimpiādi.
Izteikšu minējumu, ka ezītis ir sportacentra nolīgtais diskusiju uzturētājs? Jāsaka, Tev diezgan labi sanāk.

     [+] [-]

, 2022-02-06 10:52, pirms 2 gadiem
viesulis2020 rakstīja: Klebo galīgi nekāds,vai nu slēpes neslīdēja,un izbeidza cinīties.Vai nav formā,kas norvēgiem tad ir katastrofa,kaut gan ko smērēt uz slēpēm viņi zina,jo vakar Johaigai gāja kā pa diedziņu.
Paēdis cilvēks nekad nesapratīs izsalkušo.. Klebo ir labi "atēdies" visus panākumus

  +5 [+] [-]

, 2022-02-06 10:52, pirms 2 gadiem
Faktiski Niskanens ar mērķi tikt pie medaļas, palīdzēja Boļšunovam tikt pie zelta.

     [+] [-]

, 2022-02-06 10:52, pirms 2 gadiem
neputns rakstīja: viņiem izcilas treniņprogrammas - tomēr viena no atīstītākajām valstīm pasaulē
Piekrītu, ka viņiem ir patiešām izcilas programmas.
Programmas dažādos virzienos ...

  +2 [+] [-]

, 2022-02-06 10:52, pirms 2 gadiem
neputns rakstīja: ak jā, un Boļšunovam gan arī vajadzētu kādu sodiņu saņemt, kkādu sekunžu sodu vai vienlaga, jo nu nav ok iemest savu nūju sava tiešākā konkurenta maiņas laukumā. Klēbo bija šamējā nūja jāstum malā, lai varētu vispār savā koridorā iebraukt. kādu sodu biatlonā deva, ja atstāj šautuvē kko no sava ekipējuma? kkur atmiņā ir gadījums, ka kkam nokrita brilles un skrēja pakaļ zaudējot laiku, lai pēc tam nenorautu sodu.
Piedāvā Bolšunovam pielikt minūti, bet Klebo kompensēt astoņas minūtes? Ups, bet tāpat zelta medaļas īpašnieks nemainītos.

Ir noteikumos punkts par inventāra novietošanu? Zinu, ka triatlonā diezgan stingri skatās.

  -2 [+] [-]

, 2022-02-06 10:56, pirms 2 gadiem
Pa 200 punktiem saku ka dopings
Cerams tie musari nosprags majupcela uz komumistu laagjeri
Tas tik butu skats

  +5 [+] [-]

, 2022-02-06 10:57, pirms 2 gadiem
Kaut kas nebija riktīgi ar starplaikiem - Vīgants maiņā ieslēpoja 50., bet izslēpoja it kā 40. Tā nevar būt, jo tur bija vairāk nekā minūte starpā. Toļiks arī tik maldināts un sakomentēja muļķības.

Bet vispār no Vīganta gaidīju vairāk.

  +2 [+] [-]

, 2022-02-06 10:57, pirms 2 gadiem
kasagrande rakstīja: Faktiski Niskanens ar mērķi tikt pie medaļas, palīdzēja Boļšunovam tikt pie zelta.
nu beidz, šajās sacensībās Boļšunovam nebija pilnīgi nekādas konkurences, zeltu viņš būtu paņēmis jebkurā gadījumā. drīzāk varētu spriest, ka tas, ka Boļšunovs aizgāja līdz Niskanenam palīdzēja somam bronzu noturēt (nebija vienam jācīnās klasikā pa priekšu un pilnīgi visa enerģija jāatstāj, sanāca kko arī klasikai pietaupīt. un man tiešām prieks, ka soms nosargāja medaļu. interesants tēls tas soms ir

  -1 [+] [-]

, 2022-02-06 10:58, pirms 2 gadiem
Aldis Br rakstīja: 52.vieta- ne slikti ne labi. Nedaudz pietrūka, lai uzrādītu visu laiku labāko Latvijas vietu slēpošanā vīriešiem (49.vieta). Patīkami ka slēpošana kaut cik atdzīvojusies Latvijā. Pirmkārt, Eidukas nopelns, bet arī Bikše agrāk, tagad Vīgants palīdz atdzīvināt slēpošanu.
😀😁😂

  -1 [+] [-]

, 2022-02-06 11:00, pirms 2 gadiem
Lonjka jau paali aiz gultas aizkritis

  -2 [+] [-]

, 2022-02-06 11:00, pirms 2 gadiem
Atrslidoshana taads mesls

  -1 [+] [-]

, 2022-02-06 11:00, pirms 2 gadiem
Haralda sencis taads zabaks
Pat nezin cik aplis garsh

  +3 [+] [-]

, 2022-02-06 11:02, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Krievu Ledlauzis šodien zvērs! Beigās atļāvās pižona gājienus Furkada stilā, bet tās bija patiesas emocijas un kaut nedaudz padarīja emocionālākas citādi ne pārāk interesantās sacensības.

Pārsteidza, ka Niskanens noturēja 3.vietu, lai gan jau pēc slēpju maiņas izskatījās pusdzīvs.
Ja godīgi arī likās ka soms pec klasikas "nomirs", bet nu noturēja. KOKi ārpus konkurences šodien

  +7 [+] [-]

, 2022-02-06 11:03, pirms 2 gadiem
Nu, ko slēpotāji karuseli sākuši, izskatās, šoreiz daudz ko izšķīra slēpju smērētāju meistarība, kur norvēģi šoreiz izgāzās. Vai arī bija vienkārši godīgi, nesmērēja aizliegtos 8-tos fluoriņus, iepakotus 6-to fluoriņu oriģinālajās poļu kastītēs.
Bet vakar Latvijas slēpošanas mērogos arī notika unikāls slēpojums Rankā, kur pilnu 100 kilometru (!) distanci noslēpoja padsmit Latvijas slēpotāji un viena slēpotāja. Tas nav nekāds nieka Tartu maratons ar 63 kilometriem vai pat Marchalonga ar 70 km distanci.
Arī kopā startējušie visās distancēs ap 200 slēpotāji arī ir ļoti, ļoti cienījams skaits, sāk atsaukt vecos, labos un varenos Alauksta slēpojumu laikus.

     [+] [-]

, 2022-02-06 11:04, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Piedāvā Bolšunovam pielikt minūti, bet Klebo kompensēt astoņas minūtes? Ups, bet tāpat zelta medaļas īpašnieks nemainītos.

Ir noteikumos punkts par inventāra novietošanu? Zinu, ka triatlonā diezgan stingri skatās.
ne jau par to ir runa, man galīgi nav žēl krieviem medaļas, ja viņi tiešām ir tik ļoti labāki un godīgā ceļā (to jau gan laikam tikai laiks rādīs), bet, ja pārkāpi noteikumus, tad noteikumu ietvaros būtu arī sods jāsaņem, netakarīgi no tā, vai tas kā ietekmē gala rezultātu vai nē. Klēbo tur nekas nav jākompensē, reāli jau laiku viņš nekādu no šā nezaudēja, paŗis sekundes max, vairāk runa par principu, jo tad jau vari tās nūjas mētāt pa gaisu, kā ienāk prātā

p.s. es nevienā brīdī nedomāju, ka tas bija speciāli, vnk neuzmanība, bet nu savs ekipējums tomēr būtu jākontrolē, pārējiem tas izdevās

  -3 [+] [-]

, 2022-02-06 11:05, pirms 2 gadiem
Parasts Futbola līdzjutējs rakstīja: Nu, ko slēpotāji karuseli sākuši, izskatās, šoreiz daudz ko izšķīra slēpju smērētāju meistarība, kur norvēģi šoreiz izgāzās. Vai arī bija vienkārši godīgi, nesmērēja aizliegtos 8-tos fluoriņus, iepakotus 6-to fluoriņu oriģinālajās poļu kastītēs.
Bet vakar Latvijas slēpošanas mērogos arī notika unikāls slēpojums Rankā, kur pilnu 100 kilometru (!) distanci noslēpoja padsmit Latvijas slēpotāji un viena slēpotāja. Tas nav nekāds nieka Tartu maratons ar 63 kilometriem vai pat Marchalonga ar 70 km distanci.
Arī kopā startējušie visās distancēs ap 200 slēpotāji arī ir ļoti, ļoti cienījams skaits, sāk atsaukt vecos, labos un varenos Alauksta slēpojumu laikus.
Ko jus par tam smerem murgojat? Ir atlauts sleposhana slepet ko gribi, smeree kaut bulla suudu kas mercets vaskaa un ella

Vienigais kur ir kkadi ierobezhojumi ir rene, kur ari smere ko gribi BET ar temperachuram ir jaievero noteikumi

  +1 [+] [-]

, 2022-02-06 11:06, pirms 2 gadiem
Tie kas naivi tic ka utainie nelieto dopu ir zaabaki

  +3 [+] [-]

, 2022-02-06 11:06, pirms 2 gadiem
neputns rakstīja: nu beidz, šajās sacensībās Boļšunovam nebija pilnīgi nekādas konkurences, zeltu viņš būtu paņēmis jebkurā gadījumā. drīzāk varētu spriest, ka tas, ka Boļšunovs aizgāja līdz Niskanenam palīdzēja somam bronzu noturēt (nebija vienam jācīnās klasikā pa priekšu un pilnīgi visa enerģija jāatstāj, sanāca kko arī klasikai pietaupīt. un man tiešām prieks, ka soms nosargāja medaļu. interesants tēls tas soms ir
Niskanens tiešām ir jautrs vecis, vienmēr, šķiet, ka tūlīt galus atdos, bet kaut kā pieķeras, atpaliek, pieķeras, atpaliek, bet beigās izdara vairāk, nekā kāds no viņa sagaida. Redzēs, kā viņam lielajā klasikā veiksies.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 306 komentāri