Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Somijas slēpotājs Pekinas salā apsaldējis savus vīrieša dārgumus

Emils Ozerinskis

Somijas slēpotājs Pekinas salā apsaldējis savus vīrieša dārgumus
Remi Lindholms. Foto: Skysports.com

Aizvadīto Pekinas olimpisko spēļu pēdējās dienās distanču slēpošanas dalībniekiem nācās startēt pamatīgā salā. Somijas slēpotājs Remi Lindholms atzinis, ka pēc 30 kilometru slēpojuma piedzīvojis neizturamas sāpes, jo sacensību laikā apsaldējis savu dzimumlocekli.

Ņemot vērā zemo gaisa temperatūru (-17°C) un brāzmainu vēju, vīriešu 50 kilometru distanču slēpošanas distanci organizatori nolēma samazināt līdz 30 kilometriem. Par uzvarētāju sacensībās kļuva krievu sportists Aleksandrs Boļšunovs, tomēr samazinātā distance nepaglāba Somijas sportistu Remi Lindholmu no neizturamā likteņa.

Trasē pavadot stundu un nepilnas 16 minūtes, Lindholms finišēja 28. vietā. Tomēr sekas pēc sacensībām 24 gadus vecajam olimpiskajam debitantam bija nosaldēta mantība, ko izdevās saglābt vien siltumā ar sildošajām pakām.

"Jūs varat minēt, kura ķermeņa daļa bija visnosalušākā, kad es finišēju," Somijas medijiem izteicās Lindholms. "Tās bija vienas no briesmīgākajām sacensībām kādās esmu piedalījies. Kad pēc finiša ķermenis sāka sasilt, sāpes kļuva nepanesamas," atklāja slēpotājs.

Nelaimīgajam Lindholmam šī nebūt nav pirmā reize, kad sanācis nosaldēt savu vīrišķo lepnumu. Pirms gada sacensībās Somijā plānais slēpošanas kostīms nepasargāja Lindholmu no vīrišķo dārgumu apsaldēšanas.

Kā vēstījuši telekompānijas NBC apskatnieki, sacensību laikā vējā brāzmās temperatūra varēja nokrist līdz pat -32°C.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/winter-ol...
https://www.skysports.com/more-spor...

  +1 [+] [-]

, 2022-02-21 22:28, pirms 2 gadiem
debija ilgi paliks atmiņā
70-tajos pat fizkultūrā, braucot ar kocenēm, mācīja, ka slēpojot mantība nevar būt atstatus, lai nezaudētu siltumu, tai jābūt cieši piespiestai pie ķermeņa, jo majo

     [+] [-]

, 2022-02-22 08:41, pirms 2 gadiem
purva_velns rakstīja: debija ilgi paliks atmiņā
70-tajos pat fizkultūrā, braucot ar kocenēm, mācīja, ka slēpojot mantība nevar būt atstatus, lai nezaudētu siltumu, tai jābūt cieši piespiestai pie ķermeņa, jo majo
Vo, vo, točna!

     [+] [-]

, 2022-02-22 09:39, pirms 2 gadiem
Tā teikt, "māklīgi" straujāka asinsrite jānodrošina. Domas jāpamaina trasē atrodoties

Bet čalis ar tāds ... nez... ja jau nav pirmā reize, tak uzvelc kaut piecas termo apenes vai ko, ja jau tā ir tendence.

  +1 [+] [-]

, 2022-02-22 12:22, pirms 2 gadiem
īsts sals - tas ir tad, kad somiem salst olas, bet krieviem sasalst šņabis.

     [+] [-]

, 2022-02-22 12:23, pirms 2 gadiem
Ja var vienkārši tā izmainīt distanci, tad kāpēc pasākumu nevarēja aizstāt ar galda tenisa turnīru iekštelpās? Medaļas tāpat varētu sadalīt. Bet nopietni - 30km ir cits sporta veids!

     [+] [-]

, 2022-02-22 14:38, pirms 2 gadiem
M rakstīja: Ja var vienkārši tā izmainīt distanci, tad kāpēc pasākumu nevarēja aizstāt ar galda tenisa turnīru iekštelpās? Medaļas tāpat varētu sadalīt. Bet nopietni - 30km ir cits sporta veids!
Tas nav cits sporta veids, tā ir cita disciplīna, bet vispār piekrītu, ka 30km un 50km ir būtiska atšķirība, tomēr... ņemot vērā vienas konkrētas olimpiskās komitejas komandas dominanci vīriešu slēpošanā šajās OS, domāju, ka 50km situācija būtu vismaz tādi pati, ja ne vēl nospiedošāks konkrētas olimpiskās komitejas komandas pārsvars.