Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Kritiens aptur Meņģeļa cīņu par pjedestālu Francijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Kritiens aptur Meņģeļa cīņu par pjedestālu Francijā
Edgars Meņģelis
Foto: xtremcom

Ar izcīnītu 14. un 7. vietu braucienos Francijas motokrosa čempionāta trešo posmu noslēdzis Latvijas vadošais kvadriciklu braucējs Edgars Meņģelis.

Nedēļas nogale Meņģelim iesākusies ar spēcīgām sāpēm plecā, kas liedzis pilnvērtīgi braukt. Pirmajā braucienā viņš bija nokļuvis trešajā vietā, kad sekoja kritiens.

"Sacensības norisinājās ļoti ātrā un tehniskā trasē, kādā līdz šim nebiju braucis," stāsta Meņģelis. "Šādā trasē lieliski varēja redzēt kurš mājasdarbu izdarījis un, kurš nē. Diemžēl es esmu viens no tiem, kurš nav izdarījis. Sezonas neveiksmīgais sākums liek par sevi manīt. Sacensības grūtākas padarīja treniņā iegūtā pleca trauma, kas lika par sevi manīt."

"Brīvajā treniņā aizvadīju dažus apļus, sāpes plecā bija parāk spēcīgas, lai brauktu. Uz kvalifikāciju izdevās to veiksmīgi apārstēt un uzstādīt devīto laiku, ar ko biju apmierināts, jo bija prieks, ka vispār varēju pabraukt."

"Pirmajā braucienā padevās lielisks starts, izvirzijos trešajā pozīcijā, bet pusapli vēlāk pielaidu kļūdu, kuras dēļ izskrēju no trases un apgāzos. Atsāku pēdējais un finišā 14. vieta."

"Otrajā braucienā no starta biju devītajā pozīcijā. Pēc dažiem apļiem pakāpos uz septīto vietu. Turpmāko brauciena daļu pavadīju, cieši sekojot sestajā vietā braucošajam sportistam. Trasē bija tikai viena ātrā trajektorija, kas padarīja apdzīšanu ļoti grūtu. Finišēju septītais."

"Neskatoties uz ne visai labo rezultātu, ieguvu vērtīgu pieredzi, kas turpmākajā treniņu procesā noderēs. Redzēju pie kā jāpiestrādā un, kur jāpieliek."

Diemžēl Edgars Meņģelis nebūs redzams Rīgā gaidāmajā "Superkauss" motokrosā, jo 8. jūnijā gatavojas startēt Francijas čempionāta ceturtajā posmā.