Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvijas sportistiem augsti rezultāti "Coupe de L'Avenir" motokrosa kvalifikācijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas sportistiem augsti rezultāti "Coupe de L'Avenir" motokrosa kvalifikācijā
Foto: LaMSF

Beļģijā notiekošajās "Coupe de L'Avenir" motokrosa sacensībās Latvijas junioru izlase veiksmīgi aizvadījusi pirmo dienu.

Sportisti aizvadīja treniņbraucienus, treniņbraucienus ar laika kontroli un kvalifikācijas braucienus. MX65 komanda šobrīd ir trešajā vietā no 11 komandām, MX85 klasē starp 11 valstu izlasēm arī trešā vieta, bet "Coupe Open" izlasē no desmit komandām Latvija atrodas līderpozīcijā.

MX65 klasē Ričards Jurčenko guva piekto vietu, Dominiks Sēlis ierindojās desmitajā vietā, bet Georgs Frīdrihsons - 16. pozīcijā. MX85 klasē Jēkabs Hudolejs bija otrais ātrākais, bet Sebastianam Olsenam 19. rezultāts. "Coupe Open" kvalifikācijā Edvards Bidzāns ieņēma otro vietu, Markuss Kokins - trešo, bet Raivo Laicāns 19. pozīcijā.

"Trase ir tehniska, te ir ļoti jākoncentrējas un jādomā soli uz priekšu – ikviens var viegli kļūdīties," atklāj Edvards Bidzāns, kas ikdienā pārstāv "Rodeo MX Racing Team" komandu. "Pie šāda trases seguma un elementiem lielākā daļa nav pieradusi, klasiska un saglabāti elementi, kas citās trasēs vairs nav ikdienišķi. Es piedalos piekto reizi: MX65, MX85 un "Open" klase, bet jau nākamnedēļ gods pārstāvēt Latvijas izlasi pieaugušo Nāciju izlasē kopā ar Mairis Pumpurs un Kārli Albertu Reišuli, kas arī ir šajās sacensībās ir piedalījušies. Domāju, ka mēs esam labs piemērs šā brīža mazākajiem braucējiem."

Daži piedzīvoja arī kritienus, bet iespējams turpināt sacensības un cīnīties par godalgām. Valda ļoti pozitīvs noskaņojums un, cik vien iespējams, visi dodas uz trasi atbalstīt savējos.

Kvalifikācijas braucienu rezultāti

MX65:

MX85:

"Coupe Open":