Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvijas sportisti šonedēļ startēs Nāciju kausā blakusvāģiem un kvadricikliem

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas sportisti šonedēļ startēs Nāciju kausā blakusvāģiem un kvadricikliem
Foto: WSC

Pasaules Nāciju kauss blakusvāģu motokrosā norisināsies 28.-29.septembrī, Čehijā, Loket trasē. Arī šogad Latviju pārstāvēs trīs labākās blakusvāģu ekipāžas: Māris Rupeiks/Kaspars Liepiņš, Daniels Lielbārdis un Bruno Lielbārdis, Jānis Daiders un Lauris Daiders. Trīs labākie sportisti, kas piedalīsies sacensībās ar kvadricikliem: Reinis Bicāns, Matīss Palēvics un Kārlis Neija.

Šāds nosaukums sacensībām ir pirmo reizi, jo iepriekš dēvētas par Eiropas Nāciju kausu, sacensībās dalībnieki būs arī no ASV, Argentīnas, Eiropas un citām valstīm. 36 komandas no 12 valstīm, 2023.gadā uzvaru izcīnīja Nīderlandes izlase. Latvijas blakusvāģu izlase ir jaunības un pieredzes apvienojums.

“Puiši ir labā noskaņojumā un ar lielu optimismu gatavi cīnīties par augstākajām pozīcijām trasē. Protams, sagaidām, ka vairākām valstīm būs ļoti spēcīgas komandas, bet arī mēs sevi uzskatām par tādu. Ir nelielas bažas par apstākļiem trasē nedēļas nogalē – sola lietainus laika apstākļus. Trase ir cieta un ātra, bet ja būs pielijusi, tad sacensības var kļūt ļoti sarežģītas un starti būs vissvarīgākie, jo apdzīt trasē būs grūti.Tomēr, neskatoties uz visām gatavošanās rūpēm, cīņas spars nav mazinājies ne par matu!” – Jānis Jegorovs, blakusvāģu izlases vadītājs.

“Ar prieku gaidām Pasaules Nāciju Kausu, kas būs mūsu noslēdzošās sacensības šajā sezonā. Tikko noslēdzās Pasaules Čempionāts un taisnā ceļā dodamies uz Loketu, tāpēc paši esam fiziski un morāli gatavi šīm sacensībām. Uzskatām, ka ar labiem startiem un braucieniem, Latvijas komanda var pacīnīties arī par vietu uz pjedestāla, jo šajās sacensībās citām vadošajām ekipāžām būs pasažieru (kantētāju) rokādes, kas nozīmē, ka ir jaunas komandas, kas pirms tam nav pavadījušas pārāk daudz laika kopā trasē. Domājam, ka Latvijas komandai, startējot visu sezonu esošajos sastāvos, tā būs priekšrocība. Loketas trasē esam braukuši pērn, tāpēc šī trase nav sveša. Uzskatām, ka trase mums būs parocīga un ar labiem startiem ceram izcīnīt uzvaras savos grupu braucienos,” Daniels un Bruno Lielbārži.

“Šogad mūsu komandā ir stabilākie, ātrākie un labākie, apliecinājuši sevi gan Latvijā, gan ārpus tās. Kārlis Neija ir Eiropas čempionātā 5.vietu, Reinis Bicāns kļuva par Latvijas, Igaunijas čempionu, Matīss Palēvics arī ir stabils. Trase ir reljefā, ar savu specifiku – sagaidām maksimāli labu rezultātu, bet esam piezemēti, jo šīs jau ir ne tikai Eiropas nācijas, bet nu jau pasaules līmeņa sacensības, konkurence būs spēcīga. Īpašu uzmanību veltām tehnikas sagatavošanai, šis ir tehnisks sporta veids,” Jānis Arbidāns kvadriciklu izlases vadītājs.

“Nāciju kauss noteikti ir manas gada visgaidītākās sacensības, jo šajās sacensībās piedalās tikai ātrākie braucēji no visas Eiropas un pat Amerikas, Argentīnas. Loketas trasē neesmu nekad braucis, esmu tikai daudz to skatījies mājās TV – MXGP sacensības. Man patīk tā trase un izskatās ļoti interesanta. No šīm sacensībām ir grūti kaut ko sagaidīt un paredzēt, jo dalībnieku sastāvs ir šāds tikai vienu reizi gadā, un tādēļ rezultātus ir grūti paredzēt. Iepriekšējos gadus mūs piemeklēja daudz neveiksmes, cerēsim, ka šogad būs stabili 3 braucieni bez ķibelēm, tad arī rezultāts būs apmierinošs,” Kārlis Neija.

2023.gadā FIM Eiropas Nāciju kauss blakusvāģu un kvadriciklu klasēm notika Itālijā, Čingoli, kur Latvijas blakusvāģu izlase izcīnīja ceturto vietu.

Sacensību tiešraide: https://page.inplayer.com/fimsideca...